3 Kasım 2011

Gomez Rekorları!




Gomez 30 milyona transfer olduğunda bu blogun transfer haberi postunda çok fazla tartışma yalandı bunun üzerine. İnsanlara nedense onun çok ama gerçekten çok iyi bir golcü olduğunu anlatamadım. Bunun başlıca nedeni Stuttgart performansından -bugünlerden daha iyiydi- habersiz kalan Türk taraftarların Avusturya karşısında kaçırdığı golle onu hatırlamalarıydı.

İki futbolcu 30 milyon ve üzeri eder dedim yıllarca. Dzeko ve Mario Gomez..

Gomez asıl çıkışını Stuttgart'da yaptı. Buradaki performansına daha yeni yeni ulaşıyor. Belki Bayern'de daha skorer ama orada daha yetenek isteyen golleri atıyordu. Sağ,sol ceza sahasının dışı ya da içi farketmiyordu ona.. Bugünkü Reus gibi pozisyon olmadan gole kavuşabilecek beceriyi gösteriyordu sahada ama Gladbach'ın yetenekli gencinden farkı dokuz numaraya dair ne varsa onda vardı. Kafa,pres, sezgi, takipçilik, son vuruş becerisi, her iki ayağını kullanma v.s..

Bugün 17.resmi maçında 19.golünü attı. Napoli'yi tek başına dağıtır iken kaçırdıklarını da buraya eklediğinizde muazzam bir maç çıkardı.

Bu adam golleri atar iken Şampiyonlar Ligi, Milli takım ve Bundesliga ayrımını yapmıyor. Almanya analizinde de belirttiğim gibi Gomez bu, atıyor, durduramıyorsun..

Şampiyonlar Liginde bugün 17.golünü attı. Michael Ballack'a ait olan 16 gollük rekoru da tarihe gömdü. Almanların bu ligde en fazla gol atan oyuncusu artık Mario Gomez! Yine bu ligde ikinci kez hattrick yaptı ve bu da Almanlar içerisinde bunu başaran tek oyuncu yapıyor onu.

194 Bundesliga maçında 113 gol.. 29 şampiyonlar ligi maçında 17 gol.. 21 DFB Kupası maçında 19 gol.. 12 Avrupa Şampiyonası eleme maçında 8 gol.. 14 UEFA kupası maçında 8 gol.. 23 Dostluk maçında 14 gol..

Demem o ki yüzde 50'nin altına düştüğü hiçbir kategori yok.. Tam da istediğim tarzda bir golcü zira dokuz numara olduğu gibi modernleşen futbolun dışında kalamayacak kadar oyunun ieçrisinde.. Allah daha daha...


Bunu da 11Freunde yakalamış.Bayern'in Napoli'ye attığı ikinci gol tam bir Bundesliga logosu gibi..

1 yorum:

Devil dedi ki...

Mario Gomez 'DER BOMBER' 2