1 Şubat 2012

TFF istifa etmiş..



3 Temmuz öncesi de bu ülkede ufak çaplı da olsa şike operasyonu yapıldı. Şike araştırma komisyonu rapor sundu ve önünde sonunda çıkılmaz nokta dün de belliydi ve bugün de belli.

MAA'nın Fenerbahçe forması dahi sorun değil. Başka bir isim olsaydı da bu kaos yaşanacaktı.

Federasyon başkanını kulupler birliği neredeyse ortaklaşa karar verip kendi çıkarlarını koruması için başa getiriyor.

Şimdi bu şekilde başa gelen herhangi birisinin adaletli olsa dahi kuluplerin ya da kendisini başa getiren grubun aleyhine bir karar alabilir mi?

"Türk Futbolu" dedikleri olgu kulupler birliğinin ekonomisidir. Yoksa inanın bana üç büyük aşağı da gitse Eskişehir şampiyonlar ligi oynasa da bugünden daha beter bir zarar verilemezdi. Mesele bu değil..

TFF'nin bu yapısallığı içerisinde adli bir çözüm getirme şansı yoktur. Nasıl olsun ki?

BirGün'e aylar aylar öncesi yazdım puan silinmenin gerçekleşeceğini ve Play Off'ların da hem yayıncı kuruluşu hem de puanları silinecek olanı yarışa sokarak yaralara merhem olacağını..

MAA'yı gönderin yerine Faruk Süren'i getirin, adaletli bir karar alamayacaktır. Kulupler üstü bir kurum olması gerekir. O meclisin şike araştırma komisyonunun raporu da hep bunu söyledi. Şike Tahkik kurulunun fedarasyondan bağımsız bir işleyişi olmalı zira Fedarasyon ve elbette kulupler birliği toplamda suçlu suçsuz ayırt etmeden kendi ekonomik zararına olacak herhangi bir kararı alamaz. Sorunun çıkmazı başından beri buradaydı.

2002/03 yılında da söylendi ve bugün ben burada da yazıyorum. Fedarasyon'un özerkliği güzeldir ve tüm kuluplerin ortak çıkarına kendi kendisini yönetmesidir. Lakin her zaman adaletli olamaz. Özellikle tüm kulupler bir olup bir şeyi istediğinde ona karşı gelmek zordur.

UEFA buraya anında cezayı keser. Adil olduğundan dolayı değil bir üst kurum olarak kuluplerin ortak çıkarını düşünmek gibi bir derdi yok. TFF ceza kesemez, adaletli olamaz. Bu yapı bu şekilde bina edildiği sürece önemsediği farklı değerler olacaktır ve kararlar adalet temeli üzerinde değil çıkar odaklı olacaktır, bu şekilde olması için yapılandırıldı. İsimlerden bağımsız genel durum budur..

3 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Son gelişmeler kokuşmuşluğun ayan beyan itirafıdır. Futbol çok güzel oyundur. Elbirliğiyle hayalimizdeki güzel futbolu öldürdüler şimdi Rant beklentisi olmayan bir taraftar takımını nasıl destekleyecek bu ortamda. Gönül verdiğimiz kulüplerimiz hayallerimizi bir güzelce öldürüyorlar.

Utanmadan çıkıp bunlar hala dekoder alın forma alın falan diyeceklerdir yüzsüzce utanmadan.

Stavro Stavro dedi ki...

Bu konu biraz da prensiplere bağlılıkla ilgili bence. Bir gün de koyduğumuz kurallara göre hareket etmeyi başarsak! Sürekli istisnalar yaratıp, yarattığımız istisnaların esnekliğine sarmalanıp tökezliyoruz.

Berkay Tetik dedi ki...

TFF başkanı olmak isteyen Başbakan ile görüşüyorsa o işte bir yanlışlık vardır bence. :)

Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe'li.
Savcı Mehmet Berk Fenerbahçe'li.

Zamanında İslam Çupi ne demiş? ; Fenerbahçe'linin Fenerbahçe'sini sevmesi dünyanın en büyük kıyametidir.

Ölüm yıldönümünün 11. yılında onuda burdan anmış olalım.