6 Nisan 2012

Arkadan destek şart..



Bayern'de iki güzel kenar hücumcusu var. İnanılmaz ikili Ribery ve Robben... Van Gaal dönemi hatırlarsanız Robben sağlam çıkış yakaladı zira teknik adam Lahm'ı sağa çekti. Heynckes dönemi Ribery coştu zira bu sezon başı Heynckes onu sola çekti. Şimdi Robben yine coştu zira 24.haftadan itibaren Lahm tekrardan sağa çekildi. Sağda oynadığında Robben solda oynadığında ise Ribery durdurulmaz oldu.


Şöyle istatistik verelim size:

Bundesliga 29.haftasını oynayacak bu hafta sonu. 24'de Lahm sağa geçti ve Robben o günden bu yana 6 gol 4 asist ile oynuyor. Lahm'ın solda oynadığı ilk 15 haftada Robben sadece 5 gol atıp 1 asist yapabilmişti.

Lahm-Robben toplamda 42 maçta beraber oynadılar ve sonuç: 34 gol 21 asist..

Bu ikilinin sağda oldupu 42 maçın 31'ini kazandı Bayern.

İkiilinin beraber aynı kenarda görev yaptığı maçlarda Bayern maç başına 2.4 puan alır iken beraber oynamadığı zamanlarda ise 1.8 puan almış.


Bu yüzden bir kenar oyuncusunun yokluğu düne göre çok daha fazla önem kazanmıştır. Artık yeni modern futbolda açıkta oynayanlar hazırlayıcı değil forvetimsi bir role büründüler. Eski açık oyuncuları ise Roberto Hilbert gibi bir adım geriye giderek bek olarak "hücum" etmeye devam ediyorlar ve yine bu oyuncular özellikle merkez forvetleri oldukça iyi besliyorlar. En güzel örneklerinden birisi de Schalke'de Fuchs-Huntelaar örneğidir.

Buraya alacağınız oyuncudan mevki değişikliğine kadar her ayrıntı takımın savunmasını olduğu kadar hücumunu da inanılmaz etkiliyor.Lahm ise paylaşılamıyor bir şekilde.. Hem Ribery'nin hem de Robben'in gözdesi ama David Alaba ile Ribery'nin uyumu da son dönemde oldukça dikkat çekici.. Hülasa kenar forvet alıyorsanız arkadan destek şart abi..

3 yorum:

4 dedi ki...

fuchsu bayern alirsa cok acimasiz olur degil mi borges?ribery-fuchs ve lahm-robben.su takima 2 stoper ve schwensteigerin(yazamiyorum kahretsin:D) yanina saglam bir defansif/merkez ortasaha(favori adayim rennesden m`viladir) koy gercekten avrupanin en iyi takimi olur gozumde.2stoperde sen oner borges?bence hummelsi birakmasalar zaamaninda iyi olurdu yada hummels van gaal doneminde bayernde bulunuyor olsa,su an cok daha baska olurdu.

g7mor dedi ki...

lahm, ortasahada, ikisine de aynı mesafede oynasın abi:)

4 dedi ki...

yorumum niye gozukmuyor borges?senin fikirlerini de merak ediyordum,her gun bakiyorum,ttik yok.yogunsan kolay gelsin eyvallah :D