7 Mayıs 2012

Formica Atomica


1.64 boyunda 59 kg bir adam. Genç değil, 1987 doğumlu Giovinco. Juve'de parladı, umutlanıldı ama çıkışı tam anlamıyla Parma'da oldu.

Öncelikle futbolda fiziğin belirleyici olmadığını kanıtlayan her oyuncuyu seviyorum. En son istediğim şey günden güne fizikli oyuncuların ilk sıralarda yer alıp yeteneğin daha az gündeme gelmesidir. Messi ve Barça ile bu biraz delinse de fiziğin birinci plana doğru kaydığı gerçeği henüz değişmiş değil.

 Giovinco tam bir on numara. Oyun kurucu oynayabildiği gibi kenarlarda ve forvet arkası da oynuyor. Saha görüşü, hızı, çalımları,driplingleri kadar firikikleri de muazzam. Benim izlediğim maçlarda frikikten çakamasa da direği yalayıp gitti onun denemeleri. Yine izlediğim maçlar neticesinde söylüyorum ki Ronaldovari bir bencillikle sürekli topları kullanıyor, kaleyi çok fazla yokluyor ama asistleri de muazzam.. Parma iki haftadır yüzümü güldürüyor. İnter'i de devirecek dedim Siena'yı da ve bu adam çok çok formda. Tam 6 maçtır üst üste kazanıyor ve biraz daha erken başlasalardı Avrupa bileti dahi alabilirlerldi ilk devre küme düşme mücadelesi vereceğim diyen takım..

Bize uyar mı bilmem ama misal Dortmund düşünebilir zira Kagawa yerine tam yerinde olur.  10-12'den aşağı bırakılmaz bu oyuncu ve fakat o parayı da eder işte.. Güzel adam!


1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

messi ve barca özelinde de fizik bence önemli bir yere sahip. yani dediğin gibi belki birinci gibi gözükmüyor ama messi'nin, iniesta'nın vs. rijkaard ve guardiola dönemindeki istatistiklerine bakınca daha çok maç oynadıklarını görüyoruz ki ayrıca maç içinde de yine birebir mücadelede özellikle messi'nin inanılmaz derecede sağlam kaldığını ve rakiplerinden sıyrıldığını görüyoruz. hepsini geçtim adamın fiziği bile 3-4 senede inanılmaz değişti -tabi ki yaşı ilerlediği için normal gözükebilir ama, 5-6 senede fiziğine hiç bi şey katamayan futbolcular da var-. kısacası messi ve barça konusunda da önemli bir yere sahip bence fizik meselesi.