29 Ağustos 2012

Bundesliganın en pahalı transferi: Javi Martinez!



Bayern Münih 40 milyon euro bonservisine ödese de oyuncunun maaşından iki milyon feragat etmesi sonucu beş yıllık anlaşmada 10 milyon euro'luk kısmının Javi Martinez tarafından ödenmesiyle 30 milyona bu transfer gerçekleşti diyebiliriz.

İki soru var!

Javi Martinez bu paraya değer mi?

Hoeness, Avrupa'nın dev kulüplerin yatırımının genelde bu mevkiye yaptığının altını çizip dışarıda da bu seviyede oynanılan futbola uyum gösterebilecek üç-dört oyuncu olunca bu para kaçınılmaz oluyor dedi.

Haklı olabilir.

İkinci soru ise oyuncunun "Bundesliganın en pahalı transferi" baskısını kaldırabilecek psikolojiye sahip midir? En ufak bir yanlışısında "bu mu lan en pahalı transferi" söylemi sürekli olarak başına musallat edilecektir, bundan kaçarı dünyanın hiçbir yerinde yok. Demir gibi sinirleri olması gerekir..

Stoper ve defansif orta saha oynayabiliyor. Sezgileri çok kuvvetli ve taktiksel yetkinliği üst seviyede. Sertliğini ise söylemeye gerek yok ve işte tam da bu noktada Bayern'in ona ihtiyacı olduğu gerçeği söz konusu. O saha içi sertlik.. Lider rolü. Yıkılmayan, o baskıya boyun eğmeyen ve her koşulda arkadaşlarının ayakta kalmasını sağlamak..

Javi Martinez doğru bir yatırım, tek sorun miktarın rekor olması ve bunun basın yoluyla hem kulübe hem de oyuncuya geri dönüşümünün çok sert olacağıdır.

Bekleyip göreceğiz..

2 yorum:

Afili Çocuk dedi ki...

Peki Orhan abi yıllık bu oyuncu ne kadar alacak? Bilgin var mı?

erwim dedi ki...

"O saha içi sertlik.. Lider rolü. Yıkılmayan, o baskıya boyun eğmeyen ve her koşulda arkadaşlarının ayakta kalmasını sağlamak.."
Bu özellikler gerçekten de her takımın saha içinde ihtiyaç duyduğu şeyler. Javi Martinez de bu özelliklerini doğduğu, büyüdüğü, sokaktaki insanıyla aynı duyguları paylaştığı çok özel bir bölgenin çok özel kulübünün futbol takımında ortay çıkardı.
Ama Bayern gibi kendi kültür ve alışkanlıklarına tamamen ters bir ortamında, Almanya'nın en burjuvazi kokan kulübünde bunları sahada hissettirebilecek mi, bu tartışılır...
O zaman belki de taraftarlardan önce Hoeness kendi kafasında o soruya yanıt aramaya başlar: "Ulan harbiden çok mu para verdik acaba???"