31 Ağustos 2012

Şampiyonlar Ligi H Grubu



Galatasaray güzel bir kura çekti. Bundan iyisi, şamda kayısı.

Manchester United diğer devlere nazaran en "yenilebilir" devler arasındadır. Real Madrid, Barcelona ve hatta Bayern Münih'i herhangi bir maçta yenmek dahi çok zor. İmkansız değil ama zor. Sorun şu ki Manchester United gruplardan çıkamama hakkını geçen sezon kullandı. üst üste iki kez bunu yaşaması çok olası değil. Robin Van Persie, Kagawa eklemeleri ile çok daha güçlü kadro kurdular. Geçen sezon hem lig hem de Şampiyonar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşadılar, daha dikkatli daha detaycı olacakları kesin. Basel'in dışarıya attığı Manchester'ın artık kimseyi küçüm seme şansı yok.. Hele ki bu Şampiyonlar Ligi'nin ilk defa gireceği ikinci sezonunda bizzat çelme yediği Galatasaray ise çok zor. Ve bunlar maalasef hep aleyhimize olan ayrıntılar..

Braga ise Udinese'yi eleyip geldi. Şu bir post aşağıda yer alan Maicousel'in kaçan penaltısı Braga'yı buraya Udinese'yi ise Avrupa Ligi'ne gönderdi. Braga'nın italyan ekibini elemesi çok da sürpriz değil zira; Di Natale yaşını alıyor, iki yıl önce var olan Sanchez, G. İnler gitti. Onlara bu sene her maç on bir çıkan Asamoah, İsla ve kalecileri Handanovic de eklenince sil baştan yeni kadro kurmak zorunda kalan Udinese'nin elenmesi çok da sürpriz değil. Dişli takım Braga.. yeterince güçlü değilseniz şansınız yok ama yeterince iyi olduğunuz zaman zorlanmayacağınız ekiplerden..


Cluj ise benim en çok çekindiğim takım. Manchester'a iki maçta yenilseniz de ikincilik şansınız devam edebilir ama Cluj ya da Braga'ya evinizde kaybettiğiniz anda Avrupa Ligi mücadelesi başlar. Braga'dan ziyade Cluj çok daha tehlikeli. Pantelis Kapetenos gibi tehlikeli hücumcuları, atak futbolları ve deplasmanda dahi dominant oynama çabası onları güçlü kılıyor. Her daim attığı gollerden çok kaçırdıkları daha fazla.

Hülasa bu ligden en dandik takımı dahi çekseniz son gücünle size karşı oynayacağı için mesela daha çok siz ne durumdasınız? İkincilik oldukça ihtimal dahilinde ama bu biraz da Galatasaray'ın bu sezon çizeceği perfrormansa bağlı.

O "kutsal" müziği duymayalı uzun zaman olmuştu.. Hadi bakalım..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Cluj benim de en çekindiğim takım, oldukça agresif, inatçı oynayan bir takım ilginç yabancıları var ve 3. ve 4. maçların ustuste Cluj ile oynanması kötü oldu bana göre. Fikstürü pek begenmedim açıkcası, son maçı evinde oynamak, 3.ve 4. maçı yapına uygun diş geçirebieleceğin bir rakiple oynamak (braga) daha iyi olurdu.

Stopere kim gelir? S.Kjaer ya da K.Toure mi dersiniz? :)

Celal Abbas dedi ki...

Grupta istediğim takımlar manchester United ve Braga idi. Braganın oyun stili olarak Önde Basmayan kapanan yapısı bence Galatasaray için uygun ekip yapmakta. Cluj oyun olarak kompakt olsada yetenek olarak galatasaraydan daha kaliteli olduğunu düşünmüyorum.Manchesterda şuan defansda nerdeyse hepsi sakat ortasahadan Carricki defans oynatmak zorunda kaldılar. manchesterda forvet mevkinde bolluk var. diğer bölgelerde rotasyonda darlık var. Buda heryıl yaptıkları gibi oyunu kontrollü oynamak zorunda kalacaklar gibime geliyor. 90 dakka boyunca Tempoyu yüksek tutan bir galatasaray manchesterın işini zorlaştırır bence. Hamitle başlarsak ve bizde kontrollü oyunu tercih edersek sanki manchesterın ekmeğine yağ süreriz gibi geliyor.

Galatasaray için gruplardan çıkmak için güzel bir fırsat. grupta braga gibi bir ekibin bulunması bir şansdır. Bu şansı iyi kullanmak gerekiyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe ne kadar farkındalar bilmiyorum ama Türkiye ligi şampiyonun öneleme oynamadan direkt şampiyonlar ligine katılması tehlikede. Zaten fenerbahçe önelemelrde baaşına gelenlerden sonra işin ciddiyetinin farkında olup başarılı olmak zorunda. Galatasarayda ha keza. Gruplardan her iki takımın başarılı olarak çıkmaları hem kendi açılarından hemde gelecekte olası şampiyonluklarında stressiz bir şekilde şampiyonlar liginde yer almalarının yolu bu yılki başarıdan geçiyor.

Furkan dedi ki...

abi o şamdak ayısı imiş. son zamanlarda öğrendiğim en önemli şey.