24 Ekim 2012

B.Dortmund vs R.Madrid


Şampiyonlar Ligi ikinci maçlar sonucunda kalelere en fazla şut gönderen iki takımın mücadelesi. Dortmund her ne kadar Madrid sonrası kaleye en çok şut atan ikinci takım olsa da Real, 4 şutla kalesine en az isabetli şut çekilen takım. Gelin görün ki bu çekilen 4 isabetli şutun 3'ü de gol oldu.  Bu arada Dortmund kendi evinde yenildiği bir maçtan sonra hiçbir Şampiyonlar Ligi maçını kaybetmemiş.. peh peh peh.. Evinde kaç kere yenildi ve bu yenilgi sonrası kaç kere Şampiyonlar Ligi oynadı ki? Diğer ilginizi çekecek detaylar ise şunlar:

 #Dortmund iç sahada İspanyol takımlarına karşı oynadığı son 4 maçı da kazanamadı. (G0 B2 Y2)

#Real Madrid dış sahada Alman takımlarına karşı son oynadığı 23 karşılaşmanın sadece 1’ini kazanıp 16’sını kaybetti. Son 4 maçını ise arka arkaya olmak üzere kaybetti. (Mourinho'nun değindiği istatistik bu. Bayern karşısında geçmişi pek ciddiye almamıştı ama bu sefer daha temkinli)

 #Cristiano Ronaldo son 11 Şampiyonlar Ligi maçında 14, Karim Benzema ise son 15 maçında 18 gol attı. Diğer açıdan Ronaldo'nun Almanya'da sadece tek golü var o da Portekiz milli takımıyla 2006'da penaltıdan..

 #Real Madrid son oynadığı 27 Şampiyonlar Ligi maçının 20’sini kazanıp sadece 2’sini kaybetti.

İstatistikleri bir kenara bırakırsak güzl bir maç bizi bekler.

Götze ve Schmelzer oynuyor. Lakin İlkay'ın durumu maç saatinde belli olacak ve bu çok önemli. Bana göre City maçının tartışmasız en iyi oyuncusuydu ve bu yüzden Manchester ve Tottenham'ın ilgilendiği, 25 milyon vereceği filan konuşuluyor burada..İlkay da oynarsa oldukçaa keyifli bir mücadele bizi bekler. Bir başka sorunları Lewandowski'nin pozisyona girip değerlendirme konusunda hoyrat davranması. Bana göre takımın en iyisi tartışmasız Reus..

Real'in en büyük artısı hiç şüphe yok ki tecrübesi. Sadece buna dayanarak dahi "Real" kazanabilir diyebiliriz. Büyük sorun ise sol kenarın çökmüş olması. Coentrao ve Marcelo yok. Essien burada savunma görevini layığıyla yapacaktır ama bu Ronaldo'nun hücum performansını etkileyecek gibi gözüküyor.  Daha çok Schmelzer'in çıkışlarını da düşünürsek Di Maria'nın daha fazla etkili olması mümkün. Kuba olsaydı Ronaldo çok daha rahat durdurulabilirdi ama Götze'nin varlığı Pişçek'i zor durumda bırakabilir. Yine de Götze'nin zaman zaman 13 km'ye ulaştığını koştuğunu hatırlatalım.

Benzer oyun felsefelerine sahip iki takımın mücadelesi. Gollü geçmesini bekliyoruz. Dortmund'un düşen performansı, sakatlıkları, Real'in çöken sol tarafı, Reus, Mesut, Ronaldo, Di Maria, Götze.. Daha ne ister bir futbolsever?

Heyecanla bekliyoruz..


Hiç yorum yok: