19 Ekim 2012

Dominic Adiyiah


1989’da Accra’da doğdu. 11 yaşında Feyenoord bu yetenekli çocuğu akademisine alır.  7 yıl burada eğitim aldıktan sonra 2007 yılında Gana Ligindeki Heart of Lions kulübüne gider.. 2007/08 sezonunun sonunda Gana’da ligin yenilerinin en iyisi ödülüne layık görülür. Attığı 13 golle de krallıkta ikinci sırada kendisine yer bulur. 2008 Ağustos ayında Norveç kulübü Fredrikstad onu transfer eder. Başlarda tutunamaz, ikinci yılı da sönük geçer.  2009 Gençler Dünya Kupası’nda ise asıl çıkışını yapar. Turnuvanın gol kralı ve en iyi oyuncusu seçilir.  Dedikodular  bitmek bilmez, o istiyor, şu dev onun peşinde diye ama Milan’dan  Galliani’nin açıklamaları dedikodudan öteye götürür işi.
“Sistemimizi değiştirdik (4-3-3’e geçiyorlardı) bize kenar forvet gerekir ve Norveç kulübü ile Adiyiah konusunda anlaştık. Şimdi sadece İtalya’dan çalışma izni alıp sağlık testlerinden geçmesi gerekiyor”

2 Ocak 2010'da Milan'a transfer olur. Sezon sonu da Dünya Kupası'nda Gana kadrosuna seçilmeyi başarır. Hepimizin hatırladığı o Suarez'in kaleden topu elle çıkardığı top Aidiyah'ın kafasıdır. Aslında Suarez sadece Uruguay'ın turu geçmesini değil bu şekilde Adiyiah'ın belki çok daha başka gelişecek olan kariyerini de etkilemiştir bir bakıma.


Dünya Kupası sonrası Milan'a bir boy büyük gelen oyuncu  kiralanmaya başladı. Önce Partizan'a gitti.Oturmuş bir kadrosu vardı, fazla forma giyme şansı olmadı ama onlarla beraber  iki kupa kazanmış oldu. İkinci durağı ise ilginç bir şekilde Karşıyaka oldu. 550 bin euro maliyet ile Milan'dan Bank Asya'ya transferi gerçekleşti. Havaalanında binlerce taraftar onu karşıladı.

Sonuç nedir derseniz eğer..

8 maçta forma giydi. 7'si ilk 11 oldu.  Gol atamadı, 1 sarı kart gördü. İki ay sonra da Ukrayna'nın son dönemde formda takımı Arsenal Kiew'e transfer oldu. Bank Asya'da tutunamayan adam Ukrayna Süper Lig takımlarından Arsenal Kiew'de başarılı oldu. Bu sezonun başında ise Arsenal bu oyuncuyu bonservisiyle transfer etti.

Bu sezon Arsenal Kiew'in oynadığı 11 maçın 9'unda forma giydi. Ütelik ilk iki maçını kaybederek lige kötü başlayan Arsenal, son 9 maçında 1 yenilgi alarak beşinci sıraya yükseldi. Sağ kenar forvet olarak oynuyor ki zamanında Milan'a gitme sebebi de 4-3-3'ün kenarına çok uygun olması nedeniyleydi.  Burada ise 4-2-3-1'in ön sağ oyuncusu olarak Arsenal'in son dönemde gerçekleştirdiği çıkışta önemli bir rolü oldu. Karpaty deplasmanında onun golüyle beraberliği kurtardı.Geleceği ne olacak takip edeceğiz..

 Bu oyuncu profili yorucu iş gününün ardından Uğur Meleke, Onur Dinçer ile beraber yapılan muhabbetin  sonucu ortaya çıktı. Başlangıç noktası ise pahalı, şımarık, disiplinsiz ya da yaşlı oyunculardan şikayet etmenin anlamsız olduğunu ve bunlardan kurtulmanın tek yolunun yetenek keşfi dir ve biz bunu beceremiyoruz" analizi ile olduğu ayrıntısını da ekleyeyim.

Hiç yorum yok: