20 Ekim 2012

Hummmmels!


İlginç bir tişört seçimi olmuş. 

Geçenlerde Hummels röportajı okuyordum. Bunalımda olduğu dönemi anlatıyor. Avrupa Şampiyonası sonrası futbol oynamayı bırakın topu görmek dahi istememiş, Kısa süreli tükenmişlik sendromuna yakalandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Akü bitmiş, meslekten soğuma v.s. ama işte kaçarınız yok bu gibi durumda oynayarak ancak bunu aşabilirsiniz diyor ve oynamış da oynamış.. sorunu bu şekilde çözmüş. Bu ve benzeri pek çok ayrıntıdan yoksun bir şekilde performans değerlendirmesi yapıyoruz sıklıkla ve bu yüzden yazdıklarımızın pek çoğu anlamını yitiriyor.

Şu unutuluyor: 11 tane insan çıkıyor sahaya. Dünyanın en güzel taktiğini verip en yeteneklileri bir araya getirseniz o "insan" gününde olmazsa, eşiyle kavga etmişse, hayata küsmüşse, intiharın eşiğine gelmişse, moralsizse, isteksizse, psikolojik sorunları varsa v.s. her şey biter. 

Rakitic örneğini sıklıkla veriyorum. Bugün Sevilla'da harikalar yaratan adama bir şeyler olmuştu. Evine hırsız girmiş, evinde yatamıyor, psikoloğa gidip evini değiştirmesine rağmen evinde yine yatamayan adamın sahada verimi ne olabilir ki? Ülke değiştirdi, kendisine gelmiş. 

Hummels en beğendiğim stoper.. Yaşı genç ve ben bir sonraki sözlemeyi Dortmund ile yapmayacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım..

2 yorum:

bss dedi ki...

phrell williams inanilmaz t-shirt

erwim dedi ki...

Umarım yanılırsın...