26 Ekim 2013

Weidenfeller vs Dortmund Tribünleri






Weidenfeller gecenin kahramanıydı. Maç öncesi yapılan bu taşkınlık az daha maçın oynanmasının önüne geçecekti. Jürgen Klopp'un "utandım" diyerek yorumladığı bu tutuma Weidenfeller saha içerisinde tepki gösterdi. Maç içerisinde de penaltı kurtarması bir yana kritik anlarda golün önüne geçmesiyle belirleyici de oldu.

Dortmund beklenildiği gibi oynadı ve maçı iki farkla kazandı. Kadro kalitesi, oyun içeriği ve takım bütünlüğü Schlake'nin iki seviye yukarısındaydı.


Nuri belki çok fazla gol atmadı Dortmund formasıyla ama çok önemli maçlarda her zaman onun bu ekstra yardımı kırılma noktasında Dortmund'a virajı aldırmıştır. Real Madrid transferi öncesi kazanılan şampiyonlukta çok önemli yer tutan Bayern maçlarının her ikisinde de birisi frikikten olmak üzere nefis goller attı. Burada da maçı koparan Nuri'nin muhteşem füzesi oldu ki maç içerisine de oldukça iyiydi.. Belki Mhkitaryan sonrası maçın en iyi oyuncusu olarak Weidenfeller ile beraber onun ismini öne çıkartırsak çok da yanlış olmaz.

Meyer'in performansına Schalke daha çok üzülmelidir. Zira teknik adamın hem strateji hem de oyuncu seçimi konusunda yaptığı hatayı görünür kıldı. Üç sol bek takımda yer aldı. Kolasinac ile beraber Fuchs kenarları paylaşırken Aogo da defansif orta saha.. Bu aslında en çok Boateng'e zarar verir zira onu saf bir on numara olarak oynatırsanız verimi düşer, ekstra katkısı azalır. Oysa Aogo yerine Boateng ve ön alanda da Meyer olması Dortmund'a daha ciddi zarar verecek bütünlüğü oluşturabilirdi. 

Nihayetinde Dortmund sonuna kadar hak ettiği galibiyeti iyi bir oyunla elde etti. Peki saydınız mı Schalke topu kazandığını düşündüğü noktada kaç kez topu kaybetti? Dortmund oyuncuların niteliğinden bağımsız felsefe olarak diğer takımların ilerisinde. Öyle ki Bayern'i durduracak tek takım olma özelliğini kadro derinliği konusunda sıkıntı çekse de korumaya devam ediyor.. 

Hiç yorum yok: