14 Kasım 2013

Mr. Bayern München'in Gözyaşları



"Aldığım son nefese kadar Bayern'e hizmet etmeye devam edeceğim"

Almanya'daki bir dostum işçisi ile problem yaşadı. Sürekli rapor alıp işe gelmiyor, bazen bu  haftalarca sürüyordu. Akabinde işine son verilen arkadaş kaçırdığı vergi nedeniyle arkadaşı tehdit etti.  Şantaja boyun eğmeyen arkadaşım kendisini devlete ihbar edip kaçırdığı verginin cezasını ödedi. Çalışanına da bu fırsatı vermedi. 

Uli Hoeness de İsviçre Banka'arında para saklayarak vergi kaçırdı. Kendisini ihbar etti ama arkadaşımın aksine o mahmekelerce yargıanacak. Bu yeni gelişme sonrası kendisinin üyelerce yeniden değerlendirilmesi için başkanı olduğu kulüpten bu akşam istifa etti. Rummenigge'nin duygusal konuşması ama daha da ötesinde kongre üyelerinin verdiği destek sonrası gözyaşlarını tutamadı.. Ona nasıl destek verilmesin ki?

Uli Hoeness..

Bu blogun sayısız postuna konu olmuş, hakkında uzun uzun sürüyle makale yazmış ve en nihayetinde bana göre futbol dünyasının en başarılı insanı olarak bir köşeye koyduğumuz değerli bir şahsiyet. Gücenme olmasın, acaip de severim ben kendisini. Ayrıntıya indiğinizde göreceksiniz ki Beckenbauer filan hikayedir yanında mevzu bahis başarı ve Bayern München ise eğer.

O futbolculuk döneminde;

Dünya Şampiyonu oldu(1974). Avrupa Şampiyonu oldu(1972). Kıtalar arası kupayı aldı. Dönemin Şampiyonlar Ligi Kupası olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 3 kez üst üste kendisinin de yıldızlaştığı takımla kaldırmayı başardı. DFB Kupası'nı kaldırdı. Bir futbolcunun kaldırması muhtemel UEFA ile Kupa Galipleri Kupası hariç bütün kupaların hepsini kaldırdı. Başarı genlerine işlemiş bir ademoğlu..

Menajer olarak  ise.. aynı şekilde. Başkanlığında üç önemli kupayı tarihte ilk defa bir Alman kulubünün kaldırmasına şahit oldu.

Oyuncu-Menajer-Başkan olarak bundesligada Bayern'in 21 şampiyonluk kazanmasına aracılık etti. Toplamda Uli Hoeness oyuncu-menajer-başkan olarak 55 kupa kaldırılmasında sıklıkla başrolü oynayan aktör olarak geçilmesi güç bir rekora imza attı.

Herhangi bir insan değil o Almanya'nın ve bana göre futbol dünyasının en başarılı spor adamı. Sadece kazandığı kupalarla değil bunları kazanma biçimi ile farkını ortaya koydu. 

Ekside aldığı Bayern kasası bugün isterse bankadan tek kuruş kredi çekmeden iki tane 100 milyonluk oyuncu alıp  kalanıyla da iki farklı takım kurar her ligde şampiyonluğa oynayacak..  Barça'nın Man U'nun Real'in yüzmilyonlarca euro borcunun olduğu yerde kasasındaki hazır paradan bahsediyoruz. Dünyanın en güçlü kulubünü yarattı. 

Pek çokları ona "kötü" diyor. Misal Dortmundlular..  Ama zorda olduğunda 2 milyon borç aldıklarını unutuyorlar. Üstelik bunu yıllar sonra açıklıyor. 

Misal Nürnbergliler..  Kaç kez kurtardı? Her oyuncusuna buraya kiralık vererek kaç kez düşmekten kurtardı dönüp bakmazlar. 

Ezeli rakibi 1860 München taraftarları bilmelidir ki kendi taraftarları tarafından stadın içerisinde sadece 1 kez 1860 München'e yardım ettiği için yuhalanmış bir adamdır.

Kendisini en fazla makaraya alan taraftar topluluğuna sahip olan St.Pauli'nin en zor döneminde takımı Millerntor'a götürüp hatrı sayılır gelir elde etmesini sağlayan, "kurtarıcı" tişörtü giyerek "bu kult kulüp yaşamalıdır" diyen Hoeness'den başkası değil.

Milyonlarca euro yardım yaptı. 

Acı gerçekleri dile getirdi ama yalan söylemiş midir bir kez olsun? 

Fatih Terim'in Galatasaray için yaptıkları sonrası aldığı haklı övgüyü düşünün. Hoeness onu onla çarpmıştır  Bayern'e verdikleri söz konusuysa eğer. 

Başarılı olduğu için sevmek zorunda değilsiniz  ama  şu yazıyı da gözden kaçırmayın.

1 yorum:

alihoca dedi ki...

Güzel İnsan;

Yazılı görsel medyada(biz buna köşe başları diyelim) yer almanın artıları eksileri, getirileri götürüleri üstüne zaman zaman düşünmüşümdür.

Herhangi bir önyargı olmadan değerlendirildiğinde bunların her biri ustalık ve uzmanlıkla ele alındığında ortaya çook güzel şeyler çıktığı da vardır hatta...

Ama örneğin şöyle bir yazı bir medya köşesinin kısıtlılığında ve hatta daha önemlisi bir tv programında; yazıyı okurken düşüncelerimizde canlanıveren güzellikte bir görüntü oluşturarak verilebilir mi?

Sorusu ile cebelleşmekten kurtaramıyorum kendimi ve tam da burada; iyi ki varsınız demekten kendimi alamıyorum.

Başarı dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum.