20 Şubat 2014

Manuel Neuer


Nasıl ki Trabzonspor'u 2-1 geçen Galatasaray maçının kırılma anında Fernando Muslera kalitesi gizli kahramansa aynı şekilde Neuer penaltı öncesi muhteşem refleksiyle kurtardığı gol Bayern Münih'e turu getirdi.  Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih'in almak istediği Julian Draxler hakkında da "Schalke'de kalmalı" gibi iyi niyetli ilginç açıklamalar yapmıştı.

Arsenal maçı sonrası ise şunları söyledi:

Her iki takımın da onbire onbir oynadığı döneme bakarsak Arsenal’in çok da kötü olmadığını görüyoruz. 11 kişiyle çok başka bir görüntü içerisindeydiler. O pozisyonda neden kırmızı çıktığını bir türlü anlamıyorum çünkü Arsenal zaten penaltı ile cezalandırılmıştı.

Empati önemlidir. Hem rakibin hakkını veriyor hem de kırmızı kartın gereksizliğinden bahsediyor ki sonuna kadar haklı.

Arsenal yaptığı bir faul sonrası: Penaltı ile bir.. Maçın geride kalan kısmını bir kişi eksik oynayacak olmasıyla iki.. oyuncu bir sonraki maça oynamayacak üç..  

Bir faule bu kadar ceza biraz fazla. Neuer ise hem çok iyi bir kaleci hem de çok iyi bir karakter. Çok kısa süre içerisinde takımın abiliğine (Lahm-Schweinsteiger-Ribery masasına)  yükselmesi de boşa değil.

3 yorum:

ideal 11 dedi ki...

penaltı kaçma ihtimali ile kaleciyi geçip gol yapma ihtimalleri kırmızı karta neden oluyor.kaleciyi geçip boş kaleye topu yuvarlamak var bide 9.15 ten penaltı kullanmak var.kalecide kalede.bu yugoslav faulünün skora direk etki eden nedeni olduğu için penaltı kırmızı kart oluyor.ha şu uygulama gelebilir.kaleci ile karşı karşıya yada kaleciyi geçmek gibi durumlarda teknik adama sorulur.gol+sarı kart yada penaltı+kırmızı kart.tercih senin.hangisini tercih eder?ama hem penaltı hem sarı kart bence adaletsiz.robben kaleciyi geçip gol yapacakken neden penaltı gibi riskli bir duruma girsin.o zaman herkes içeri girmekte olan topu elle çıkarır bomboş kaleye giden forvete uçan tekme sallar.bu kuralın değişmesi defans yapanların işine gelir.

ideal 11 dedi ki...

mantık şudur kırmızı kartta. ben(robben)kaleciyi geçip boş kaleye golümü atacağım halde neden 9.15 ten ve kalede de kaleci varken penaltı atayım ?(hem gol olacağıda kesin değil)sarı kart bir ceza değil zaten.uyarı.haliyle bence kırmızı kart penaltı doğru.yada şöyle birşey olur.kırmızı kart olmaz ama penaltıyı boş kaleye kullanır oyuncu.

Borges dedi ki...

Mantığı anlıyorum ama mesela aynı oyuncu haftaya da yok. Ceza 2. Penaltı gol olunca geride kalan maçı 1 kişi eksik. ceza 3.