1 Kasım 2014

Adalet


Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inananlardan mısınız? İster ilahi deyin ister doğal, bu dünya içerisinde adalet bir şekilde sağlanıyor.

Sabri konusunda çok yazdım. Bir Umut.. bir Sabri.. Hakkı yenen adamlar hakkında yazıp duruyoruz ha bire.

Ama nedir mesele biliyor musunuz? Sabri'nin suçsuz ya da haklı olması değil. Bu 3 ay onun son dönemde iyi oynamasına rağmen bir türlü görülemeyen, görülmek istenmeyen performansını ortaya çıkartması açısından önemlidir.

O çok dalga geçtiğiniz Sabri'nin yerine toplam maliyeti 10 milyon euro'yu geçen iki adam da dolduramadı.

O "nasıl oynuyo bu takımda anlamıyorum yaa" diyen futbol aklınıza bir şaplak atmaktır Sabri'nin yokluğu.  Aysal yönetiminin "karizmaya" verdiği önem ile beraber "futbol aklının yitikliğine" bir kanıttır böylesine yararlı bir oyuncudan vazgeçme saflığı. Selçuk görüntüde çok daha şık durdu ama cenazene Sabri geliyor işte..

Varlığı demiyorum zira bu adam son dönemde orta açmaz, içeri bakar pas verirdi. Kimse görmedi. Sağ ayaklı olmasına rağmen Mancini döneminde sol kenardan Drogba'ya gelişi güzel değil pek çok kez pas verircesine asist yapmasına rağmen kimseye beğendiremedi kendini.

Gökhan Gönül ne kadar kötü oynarsa oynasın hep "iyi" olarak nasıl ki hafızalarda kalacaksa Sabri de hep kötü olarak kalmıştır pek çoğunun hafızasında. Oysa oyunu izleyen adam onun bindirmelerini, önündeki açık oyuncusunu muazzam bir şekilde çalıştırmasını görürdü. Yapmadınız, görmediniz, bakmadınız..

Bunun cezasıdır onun yokluğu ve çekilen sıkıntı. Sabri'nin bugün varlığının yarattığı ortamdan ziyade yokluğunda çekilen ızdırap onun performansına göz kapayanlara haktır.

Eskiden Bülent yerine Hagi olsun isterdim kaptan ya da çok daha önce Hakan Şükür.. Sonra Selçuk olsun dedim... Bugün sorsanız en karizma adam gözümde Sabri'dir. En çok da "ağır abi" rolünde birileri gibi üçlü çektirmekten vazgeçniyor ya... Helal olsun.. Helal.

3 yorum:

pelezinho dedi ki...

yazının başlığı adelet lakin içeriğiyle bariz ters düşmüş.

olaya sabri açısından bakınca âla derim.vefakat olaya birde veysel,tarık,umut gündoğan,furkan özçal açısından bakarsak?

bu adamlar 4 aydır ilk onbire girmek için çift idman yapıp,kendilerini paralamalarına rağmen a2'de dört ay takılan adam 3 günde ilk onbire girince o "adelet" kavramına birden bu adamlar açısından bakmak lazım.hadi gelde şimdi bu çocuklara bu takımda formanın bahsettiğiniz "adelet" düsturundan dağıtıldığını anlatın.

sabri kat be kat iyi midir tarıktan,veyselden?her türlü.lakin önce onlar kadar çalışıp,emek verecek,günde çift idman yapacak,fiziksel eksikliğini kapatacak ardında çıkıp aslanlar gibi formasını giyecek.ama üç gün önce affedilip üç gün sonra ligin en belirleyici maçında onbir çıkınca bu olaya "adelet" gözüyle bakanın aklından şaşarım.

sabri'nin hakkı yendi mi?aynen yendi.ee peki veysel'in,tarik'ın,furkan'ın,umut'un hakkı ne oldu?

ha tabi onlar bizim çocuk değil,camianın evladı değildi dimi?onu unutmuşum bak ben.

B dedi ki...

Olaya bu kadar duygusal bakacak, "helal olsun" falan diyecek ne var anlamadım...

Ayrıca Galatasaray'ın kaliteyi arttırıp, Sabri'den, Yekta'dan vs. yıllardır kurtulamaması bence soru işareti. Kabuk değişmiyor hatta iltihap yapıyor.

Bir de Grosskreutz, Kuyt gibi adamlar eyvallah; çok çalışıyor. Sabri ise her an kapıya konulabileceğini sezdiğinden beri başladı buna. Türkiye'de olmasa zaten 35 kere gönderilmişti. "Örnek profesyonel, ahlaklı sporcu" falan da olmadı hiç.

Türkiye'de teknik adamlar polemikten hep kaçıyor. Çok nadir rastladığımız bir şey. Fakat GS şu durumdayken rakip teknik adamlar çok şey kaçırıyor.

Bu arada son 1 yıldır GS konusunda rahatsız edici derecede taraflısınız.

KaaN dedi ki...

Sadece Sabri'nin hücum performansı açısından bakarsak haklı olabilirsiniz, ancak sorun, teknik adamların Sabri'yi ısrarla sağ bekte, kaleye yakın bir pozisyonda oynatması. Sorun, çünkü Sabri'nin oynadığı maçlarda GS'nin yediği gollerde sadece Sabri'yi seyretmeniz yeterli. Örneğin rakip sol kanattan inerken karşısına çıkan 2 oyuncudan hiçbiri Sabri olmayabiliyor, örneğin Sabri rakibin ani atağında savunmaya gelen 8. kişi olabiliyor, hatta kamera açısında bile olmuyor bazen, rakibi takip etmiyor, tamamen kendi dünyasında yaşıyor, bazen sahanın ortasında dolaşıyor. Beşiktaş'ta son maça kadar Necip aynı durumdaydı, son maçtaki performans tesadüf mü bilemiyoruz.. Kısacası her oyuncunun artısı eksisi var ama senin neye ihtiyaç duyduğun önemli.. Mesela Sivok duran toptan sana gol bulabilir, ama sürekli ofsaytı bozabilir, örneği Töre muteşem bir gol pası verebilir ama ayağına gelen topların 90% ını rakibe kaptırabilir.. Sabri illa oynayacaksa yeri kesinlikle savunma olmamalı..