28 Ocak 2015

Tolga Ciğerci zu Trabzonspor?



Bild Tolga'yı Trabzonspor'un istediğini söylemiş ama Beyaz TV'deki konuşmasını kaynak gösteriyor. Hem kulüp hem de oyuncunun menajeri bu transfere "imkansız" diyor.

Bugün başka bir haberde de okuyunca fazlasıyla şaşırmıştım.

Trabzonspor sözde Tolga Ciğerci'den "sakat" olduğu için almaktan vazgeçip Tolgay Arslan'a yönelmiş. Ne büyük bir yanlış..  Hem kalite hem de "uygunluk ve ihtiyaç giderme" açısından Trabzonspor'a Tolga Ciğerci'nin katkısı çok çok daha fazla olurdu.

Öncelikle o sakat olduğundan bu yana fazlasıyla zorlanan Hertha Berlin'in bu oyuncuyu hiçbir şekilde bırakacağını düşünmüyorum. Geçen sezon devre arasında kiralık oyuncunun satın alma opsiyonunu kullanarak bonservisini de Wolfsburg'dan aldı başkent ekibi. Luhukay'ın en sevdiği öğrencisi ve yeri kolay kolay dolmuyor.

Tolgay mı iyi Tolga mı bu başka bir konu. Lakin oyuncu tipi olarak o kadar çok Trabzonspor'un aradığıdır ki.. 

Üstelik Tolgay gibi de değil. Ciğerci Hertha Berlin'de maç başına 13 km koşarak hem ofansta hem savunmada muazzam katkı sağlayarak Berlin'e "NET" katkı sağlamış oyuncudur. Bütün duran topların başına geçer, uzun bacaklarıyla orta sahanın her yerinde kendisini gösterir. Defans ve ofans dengesi muazzam. Atibalık da yapar Sosalık da. 

Berlin bırakırsa işte bu oyuncu için ayağına gider, fotoğraf çektirir gerekirse üç beş kuruş fazla verirsin.. 

Bazen bu futbol kulüplerini yöneten insanları gördükçe meslek değiştiresi, başka yere yönelesi geliyor insanın..

Not: Tolga 6 ay sonra sahalara dönüyor. En azından antrenmanlara başladı. 

Hiç yorum yok: