17 Aralık 2007

Bernd Schuster


Schuster aile icerisindeki futbol tartismalarina sikca konu olur bizim. Eniste, madrid fani olmasa da Schuster fani olarak kendisini adlandirmakta sakinca görmüyor. Ezelden beri sevmem Real Madrid'i. Basarisiz olsun isterim,ki futbol yasadigi sürece tepede olacaginin gayet tabi farkinda olarak.. bu da keyfini arttiriyor. Ingiliz milli takiminin elenmesi de keza biraz düsündürmüstür. Elemelere gelip bir de üzerine penalti atisi sonucu elenseydi daha mi fazla mutlu olurduk yoksa Hirvatistan karsisinda elenince mi daha mutlu olduk bilemiyoruz..

Bernd Schuster iyi bir teknik adam. Bu kesin. Basarisinin sirri sadece futbolculuk yillarindan kalma degil kesinlikle. Getafe ile yakaladigi basari acik bir teknik adam basarisidir. Elindeki kadronun tamamina yakini kiralik oyunculardan olusur ve her sezon basi ilk onbirin tamami tekrardan degisir ve bir takim basari yakalarsa -ki bu takim köy takimidir ve oynadigi lig de ispanyadadir- bu bir basaridir. 4-0 yenildigi ilk macin arkasindan kupada ikinci maca barcelona karsisinda elinde bir sampanya sisesi ile cikip "aksama kutlayacagim" diyerek mesaj veren, akabinde barcelonayi iyi zamaninda 5-0 gibi bir skorla yenip kupa disina itiyorsa; yine iyi bir teknik adamdir.

Futbolculuk döneminde disiplinsiz olmasi nedeniyle az biraz nam salmistir kendisi. Madrid fanlari ile benim aramdaki tek kesisim kümesi olan barcelona klubune resmi olarak da bagli olan Schuster ortaya koydugu tavir ve karakter ile beni dahi madrid fani yapacak yakinda.. Neden Schuster sorusu önemlidir..

Düsünün ki siz Real Madrid taraftarisiniz.. Boyle bir klube gönül veren insanlarin beklentisi nedir ? Yildiz futbolcu ? degil.. Sampiyonluklar.. az biraz. Her seyden önemlisi varolan gücünün göstergesi olan iyi ve atak futboldur. Bu önemlidir, bir baska etken bu kadar önemli degildir. Lucescu hicbir zaman icin tercih edilmeyecektir, Dino Zoff da keza. Zira bu takim dünyanin en iyi takimi olarak tüm dünyada bilinir iken taraftarlarinin mütevazi olmasi ve capello misali bir sifirlarla mac alip tatmin olmasi beklenemez.. Schuster oynattigi fubol bir yana, karakteri ve tavri ile de ayni sekilde madrid'in gönlünü celmis ve bugünlerde ömür boyu kontrat sözlesmesi ile karsi karsiya kalmistir. Ve Schuster, cekilmez bu madridin kahri diyerekten isi yokusa sürüyor..

Takip ediyoruz, futbolun kendisine asigiz, yigidin hakkini her daim yigide vermekten cekinmiyoruz ve sadece Raul'u hakettigi sayginliga kavusturmasi nedeniyle dahi takdir edebilecegimiz güzel bir teknik adamdir..

Hiç yorum yok: