22 Aralık 2007

de araujo Raffael




Efendim Zurich'in kapisilan oyuncusu. Öncelikle Hertha Berlin'in basinda bulunan eski hocasi uzun zamandir takipte ve devre arasi isini bitirmek istiyor, bir baska yandan psv. Güzel bir hucum oyuncusu. hakkinda tüm detaylari suradadir.

Raffael iyi bir oyuncudur da Isvicre liginin son dönemde cikardigi güzel futbolcular ilgimi cekiyor. Rakitic,Petric,Delgado,Raffael ve elbette son gözdeleri raffael'in takim arkadasi Yassine sikovü. Yazamiyorum adamin soyadini. Basel ve Zurich takimlari bundesligayi besliyor son iki sezondur.

raffael'e gelirsek; Iyi bir oyuncu. Cakili forvet degil gezen, dolasan,driplinlingleri olan.. Pantelic'in yanina istiyor Favre. Elinde joker olarak tuttugu okoronkwo'ya ragmen bir forvet daha diyor. Kötü gidisi durdurmak adina. Forvet arkadasi daha cok. Bizden kimse ilgilenmiyor fazla. Sozluge yazali on yillar oluyor, gide gele sampiyonlar ligi bir turnuvaya diattalari alip geliyoruz, ben anlamiyorum hicbir sekilde de anlasilacak bir tarafi yok. ucundan biraz olsun futbol ile ilgilenen isim size ucuz, alinabilir onlarca yetenek sayabilir velakin bizim takimlarin dönüp dolastigi otuzuna yaklasmis siradan bir oyuncu dahi oldugu tartisilir, ne gelecegi ne de yildiz kapasitesinde oyuncular ile vakit harciyor. Özellikle Fenerbahce takimi son yillarda biraz olsun digerlerine kiyasla daha akilli hareket eder iken Galatasaray bu sene son bes yildir sacmalamalarina son verir iken besiktas, trabzon ve digerleri henüz akillanmis degillerdir.

Bu oyuncu duruyor orada, sezon istatistikleri ortada. ilk yilinda atitigi on dört ve oynadigi güzel futbol cok da uzagimizda degil. Diatta'ya nasil geliyorsunuz, hangi yollardan gecip tamam iste aradigimiz oyuncu budur diyorsunuz, geride kalan milyon tane futbolcu gözünüzde nasil eleniyor bir anlasam bitecek bu izdirabim..

2 yorum:

fizikalibilitesice dedi ki...

isviçre ligi bundesliganın arka bahçesi olmaya devam ediyor..son temsilcisi de raffael olacak gibi..ortalama bir güney amerikalı futbolcu yeteneğinde gibi geldi bana ilk bakışta..istatistikleri son derece iyi aslında..ama isviçre liginde gol ortalamasının fahis rakamlarda dolaşmasını ve düşük profilli bir lig olmasını düşünecek olursak,yanıltıcı olabilir bu rakamlar..tıpkı matias delgado da olduğu gibi..bakalım artık..

Adsız dedi ki...

suradadir kismina tiklayip gollerine bakmanizi tavsiye ederim. Sanildigi kadar da gol ortalamasi yuksek degil isvicre liginin. misal petric ve rakitic geldi baselden.. her ikisi de bundesligada ortalamanin üzeri bir grafik ciziyorlar.. sikovü de keza iyi bir futbolcu. bizim turkiye ligi gibi, iki takimin disinda ne futbol ne de yildizlar gezinir velakin raffael in fena bir futbolcu olmadigini soyleyebilirim keza delgado da iyidir ama verim almak, ya da oyuncunun performansi yer yer icerisinde bulundugu kosullara endesklidir diye de dusunurum. delgado bundesligada oynarsa en az marcelinho kadar kariyer yapacaktir kendisine..

hatta higuain ya da diattalardan daha iyidir, avrupa futboluna yakin duruyoruz sanildiginin aksine. sertlik konusunda biraz ilerideyiz sadece bu da delgado veya benzer nitelikteki futbolcular icin zor oluyor. lincoln de iyi bir ornektir. bir nedeni de sudur derim; uc buyuk klup var, digerleri bu takimlara karsi daha cok oynatmama anlayisinda sahaya cikiyor misal bochum bremen karsisina oynamak icin cikar sahaya ve oynar da.. bu da futbolu keyfli hale getirir, oyunculari da futbolun icerisine sokar, ne oldugunu algilayabiliriz.. gibi gibi etkenler de sözkonusudur demek istedim.