30 Aralık 2007

Klaus Allofs


Imdi bu adam, Bremen'in menaceri, her bi seyi. Zamanin ünlü/basarili futbolcusuydu simdinin sportif direktörü. Öncelikle sunu netlestirmek gerek: Werder Bremen bundesligada her bakimdan cikista olan bir takimdir. Maddi ve sportif basari acisindan gittikte artan bir basari söz konusu. Bayern'in en buyuk rakibidir. Allofs'un bremen takimi ile anlasip basina gectigi zaman ayni zamanda Thomas Schaaf'in da takima antrenör olarak basladigi zaman; 1999.. Bu basari bu yüzden bu iki isme atfediliyor. Ben misal Schaaf derim, bir baskasi da Allofs'un payi da yenilir yutulur cinsden degil der..

Diyorlar.. ve artik ayrilacagini aciklayan-daha cok yönetime gececektir artik,yoruldum diyor- yillarin basarili ve efsane olmus menaceri Uli Hoeneß'in yerine dusunuyor(du) Bayern Munchen.. Bu vesileyle sportif direktörlerin maaslari konu edildi ve bir liste geldi önüme. Hepsini yazmayayim ama ilk üc su sekildeydi :

Andreas Müller (schalke) 1.5 milyon euro.

Uli Hoeness (Bayern Muenchen) 1 milyon euro. (gülmeyin hemen, maas bu, elbette reklamlari, onlari, bunlari kattiginizda en iyisini bese carpar bir rakam cikar ortaya da maasi bu)

Felix Magath: Bir milyon euro.. bu adam da Wolfsburg'un hem sportif teknik direktörü, hem takimin teknik direktörü hem de bir seyi daha. üc görevi var anlayacaginiz..

Arkasindan gelen 800 bin euro ile Klaus Allofs idi. Simdi 400 bin euroluk bir artis saglanarak 1.2 milyon euroya cikarilmis yillik kazanci. Helali hos olsun, baska türlü bayern tehlikesinden kurtaramazdi kesinlikle..

Ama mesele sudur; Allofs'mudur basarinin anahtari. Kimi transfer ederse etsin, zarar etmemesini ve hatta yüksek bir meblagaya satmasini Allofs'mu sagliyor ? Takimdan kim giderse gitsin güzel futbolun ve sonucu olan basarinin mimari Allofs mudur ? Hoeness basarilidir, 30 yildir var takimda,Bayern'i zirveye tasimis, her bakimdan basarinin sigortasi. Kardesi Hertha Berlin'de sürünüyor, belki abisindan bir sey kapar diye yillardir Berlin gibi bir takima aci cektiriliyor.. Ama Allofs bir Hoeness midir, ya da bir Hoeness daha cikar mi bu ülkeden ?

Hiç yorum yok: