5 Ocak 2008

2007 Bundesliga Görünümü #1




Almanlar kendi liginize söyle bir bakmislar (kicker) ve bir liste olusturdular. her seyden önce bu insanlar genelde oldukca objektif olurlar, pek cok bakimdan. Simdi mevkileri ayirmislar ve futbolculari da mevkilendirmisler efendim. "weltklasse" misal dünya capinda yildiz olacaksin ki buraya gireceksin. henüz forvetler inceleme altina alinmamis ama onun disinda kalan mevkilerde oynayan futbolculardan sadece Frank Ribery buraya girmis, Bremen'in Diego'su da biraz da tartismali bir sekilde onun bir alti olan uluslararasi taninan kategorisine yerlestirilmis. Oyuncunun genel formu bir yana ayni zamanda 2007'de gösterdigi performans baz aliniyor.

Kaleciler:

Weltklasse: -------


Internationale Klasse:

1. Rene Adler 22 Bayer Leverkusen

2. Robert Enke 30 Hannover 96

Im Weiteren Kreis:

3. Markus Miller 25 Karlsruher SC
4. Frank Rost 34 Hamburger SV
5. Oliver Kahn 38 Bayern München
6. Markus Pröll 28 Eintracht Frankfurt

Blickfeld: (Eh iste göze carpanlar ve burada alfabetik sira söz konusu)

Mathias Hain 34 Arminia Bielefeld
Tim Wiese 25 Werder Bremen


Bakin defansi zayif leverkusen'in kalecisi tahmin ettigim gibi ilk sirada yer aliyor zira gercekten iyi bir kaleci ve ayni zamanda cok formda. ilerleyen kategorilerde de göreceksiniz ki yurdum basininin defansi zayif olarak addettigi Leverkusen takiminin bütün defans oyunculari listelere bir sekilde girmis olacak. Bir baska acidan iki mac sonra hemen gönderdigimiz Enke, adler'in hemen arkasinda yer aliyor. Hannover ile bir kac yildir cok iyi form yakalamis olan Enke, Lehmann ve Hildebrand'in ardindan ucuncu kaleci olarak bir aksilik olmazsa Avrupa Sampiyonasinda yer alacaktir. Tim Wiese cok daha iyi bir konumda olabilirdi ama sakatligi buna engel oldu malasef. Cok yetenekli ama iste cok hata yapiyor, Manuel Neuer gecen sezon oldukca iyiydi ama blogda da belirtildigi gibi bu sene cok hata yapti.


Defans oyunculari:

Weltklasse: --------


Internationale Klasse:

1. Marcelo Bordon 31 FC Schalke 04
2. Martin Demichelis 27 FC Bayern Munchen
3. Lucio 29 FC Bayern Munchen
4. Per Mertesacker 23 Werder Bremen

Im weiteren Kreis:

5. Andreas Wolf 25 1. FC Nürnberg
6. Mario Eggimann 26 Karlsruher SC
7. Bastian reinhardt 32 Hamburger SV
8. Manuel Friedrich 23 Bayer Leverkusen
9. Karim Haggui 23 Bayer Leverkusen

Blickfeld (alfabetik):

Maik Franz 26 Karlsruher SC
Marcel Maltritz 29 VfL Bochum
Joris Mathijsen 27 Hamburger SV
Naldo 25 Werder Bremen
Jan Simunek 20 VfL Wolfsburg
Josip Simunic 29 Hertha BSC


Bordon her zamanki gibi liste basi. Istikrarli ve ayni zamanda attigi kafa golleri ile de takimina cok faydali olmustur bu sezon. Ilginc olan ise Martin Demichelis. Bu adam aslinda hepimizin bildigi gibi defansif orta saha. Bu sene sürpriz bir sekilde defansin göbegine yerlestirildi ve oldukca verimli oldu. Hatta bir sonucu da ismael'in takimdan ayrilmasi.. Herkes sasti kaldi bu duruma. Lucio, bildigimiz lucio. Yillardir istikrarli bir sekilde görevini ifsa eden bir adam. Ayrilmak istedigini acikladi. ispanya'da oynamak istiyormus ve nedeni de alman hava sartlari. Kesinlikle katiliyorum, Burada yasam yok diyor Lucio.. Yüzde yüz hak verdim o beyanatini okuyunca. Mertesacker ise favori oyuncularimdandir. Sözlüke ayrintili yazmistim, efendim koca sezon boyunca tek kart görmez bu adam ve her yerde her daim ikili mücadele kazanma oranlarinda hep basi ceker. Dünya Kupasinda da ayni sekilde Mertesacker yüzde Seksenin üzerinde ikili mücadele kazanma orani ile oynamisti, ligde de hep lider budur. 100 maca bir sarti karti vardir en fazla. Oyle güzel, öyle sevimli..

Hiç yorum yok: