3 Mart 2008

Gecen Hafta Bundesliga #4


COTTBUS - STUTTGART Ertelendi.

HERTHA - DUISBURG 2:0
SCHALKE - BAYERN 0:1
HANNOVER - NüRNBERG 2:1
BREMEN - DORTMUND 2:0
ROSTOCK - BIELEFELD 1:1
KARLSRUHE - WOLFSBURG 3:1
BOCHUM - LEVERKUSEN 2:0
HAMBURG - FRANKFURT 4:1

Cuma günü Hertha muhtesem bir futbol ortaya koydu. Yeni transferleri Raffael takimi sirtliyor tek basina. Galatasaray karsisinda Holosko muhtesem isler basardiysa eger ayni paraya ayni dönem alinan Raffael Duisburg karsisinda sov yapmistir. Hertha Iyi oyununun meyvesini almistir. Cikisa gecebilmis ve istikrari saglayacaktir, iyi bir takim olmuslar. Cok güzel futbol ortaya koydular Cuma aksami..


Cumartesi gününün en önemli maci Schalke - Bayern Münih idi. Hafta ici pek de sevemedigim menacer Müller'in teknik direktör Slomkaya verdigi Ultimatom konusuldu. bir bakima Bayern macini al yoksa diye baslayan cümleler ters tepti. Bayern doksan dakika boyunca sahanin hakimiydi. Ribery, inanilmaz bir oyun ortaya koyuyor Bundesligada. Klose golü atti fakat golün asil sahibi Ribery idi. Bakti soyle, kime carptirip atayim ve Klose'yi secti, Toni'ye oranla daha zor pozisyonda olmasina ragmen. Zira Klose haftalardir gol atamiyordu. Slomka elestiriliyor, destek cikan var, gitsin diyen var. Hitzfeld destek verdi meslektasina. Sampiyonlar Liginde iyi bir durumda ve yeni bir takim kuruyor bence basarilidir diyerek.. Bu acidan baktiginiz zaman basarisiz degil aslinda. Bu yeni takimla yapilabilecek olan budur ama bir baska acidan kesinlikle takimin bugün daha iyi bir durumda olamamasinin baslica sorumlusudur. Kuranyi hala daha Lincoln'ü neden gönderdiginiz yirmi yasindaki veletlerle olacak is degil derken bir baska isim de Slomka'nin kurbanlari arasinda yer aldi. Hamit Altintop. Bayern Munih transfer ettigi zaman hamit'i Slomka onu yedek oynatiyordu. Takimdan gönderilmesinin en önemli nedeni arasinda teknik adam duruyor, keza Lincolne yönelttigi bes maclik ceza sonrasi elestirileri de Lincoln'ün gitmesine neden oldu. ayni sekilde brezilyali gruplasmasi hakim takimda. Bu nedenle Halil Altintop hicbir sekilde kadroya dahi giremiyor ve giremeyecek de. Kuranyi yirmi bes gol kacirsa da sonuc degismiyor. Portekizcekonusangiller familyasi güclü durumda. Kuranyi,Rafinha,bordon ve yeni transferler Ze Roberto, Sácnhez gibi.. Slomka bunun da önüne gecemiyor. Cumartesi Mesut Özil bremende cok da güzel oynarken selami da cakiyordu Schalkesine. Velhasil, Lincoln,Hamit, Mesut ucup giderken sorumlusu Teknik adam ve ayni zamanda Müller.. Bu acidan elestiriyi hakediyor ..

Iki Sorunlu rakip. Hannover ve Nurnberg. Ikinci devrenin galibiyete hasret iki takimi. Hannover bu dönemi atlatacaktir, Hecking iyi bir teknik adam. Nurnberg yeni hocalari ile henüz galibiyet ile tanismadi. Sorunlu bölgesi kalecileri cek Blazek. Nedendir bilmem Benfica maci sonrasi hala kadroda. Dinlendirilmesi ya da bir degisiklige gidilmesi gerekiyor. Hanke'nin direkte patlayan kafasindan sonra Arnold Bruggink'in muhtesem golü ya da kaleci Blazek'in hediyesi geldi. Musimovic'in oyuna girmesinden sonra hücum gücünü arttiran Nurnberg, Musimovic ile beraberligi saglasa da Huszti'nin golüne engel olamadi ve sahadan 2-1 yenik ayrildi. Bu mac icin bir noktanin daha altini cizmek gerek. 34 yasindaki Jan Koller inanilmaz yararli bir oyun ortaya koydu. Kapi gibi adam. Golde de payi vardi. Bacagini. kafasini sokuyor ve topu gerekli noktaya gönderiyor. Yaninda celimsiz karistiyas'in yerine adam gibi forvet olsa cok daha iyi olacak velakin Misimovic'i dahi yedekte tutar iken kimden neyi bekliyoruz..

Diegosuz ilk maclarina cikti Bremen. Onun yerine Mesut Özil oynadi. Doksan dakika sahadaydi ve bana göre cok güzel bir oyun ortaya koydu. Az daha golü de atiyordu velakin kupada Bremenin elenmesinin nedeni olan eski Bursali Kaleci Ziegler muhtesem bir mac cikardi. Keza Wiese icin de ayni seyi söyleyebiliriz. Mesuz Özil'in de bu sansi olsa gerek. Almanyanin iki top klubunde forma giyer iken yine ayni sekilde Almanyanin iki önemli yildiz orta saha oyuncusunun yedegi oldu. her ikisinin de brezilyali olmasi bir yana, her ikisi de sampiyonluga gider iken kafa atma/omuz koyma gibi problemleri sonrasu üc bes mac ceza aldigi zaman sira Mesut Özil'e geldi. Ilginc bir ayrinti olsa gerek...

Bremen diegosu olmadigi gibi Borowski ve Baumann'dan da yoksun cikti, ortaya koydugu oyun gayet iyiydi diyebiliriz. Toplamda evinde en cok puan almis takimdir Bremen. Rosenberg ikiledi ki adam geldigi günden beri girdigi zaman atiyor velakin öyle sessiz atiyor ki sekiz golü hangi arada atti diye bakiniyoruz.. Ajaxda iken de boyleydi, burada da boyle. Sanogo,Klanis,Almeida derken siyriliverdi aradan.. Macin adamiydi, Ikinci golü de "beceri" isiydi.. macin en önemli ayrintisi muhtemeldir ki 37.dakikada herhangi bir sakatligi olmamasina ragmen Owomoyela'yi oyundan alan Schaaf'in hamlesiydi. O bölgeden 42. dakikada sakatlanan polen sol bek/acik jakub Blaszczykowski saglam cikiyordu. Macin en önemli anlarindan ya da kirilma noktasi ayni sekilde Sol aciktan gelip al da at dercesine verdigi pasi degerlendiren Petric'in vurusunun kaleci tarafindan kurtarilmasiydi...

Dortmund da ayni sekilde eksik cikti, Philipp Degen, Florian Kringe ,Markus Brzenska ve hatta lincolnun kankasi dede dahi yoktu kadroda. Blaszczykowski sakatlanip cikasiya kadar olan bölümde etkili oldu Dortmund. Biraz da sans yaninda degildi. Keza Petric'in yine mutesem frikigi direge takili kaldi, baska acidan Bremen'in ilk golü acik bir ofsaytti. Doll, gol olmadan önce Ofsaytr diye cigirdi, mac sonuna kadar bu görüsünü korudu, hakeme yüklendi ve hakliydi da.


Rostock uzun zamandan beri iyi oynuyor. Bielefeld de ise kaos ortami hakim. ikinci devrenin en kötü takimi. Bu yüzden deplasmanda bir baska acidan rakibi olan Rostock karsisina mutlak galibiyet parolasiyla cikti. Son dakikalara girildiginde buldugu gol ile öne gecmesine ragmen koruyamadi ve her iki takimin da pek isine gelmeyen sonuc ile mac bitti. Bielefeld aslina bakarsaniz kötü oyununa ragmen oldukca iyi sanslar yakaladi rostock karsisinda. Artur Wichniarek oldukca kötü günündeydi ve rezil bir penalti vurusu kullandi. Haliyle kaleci kurtardi. Fürth'den yakindan tanidigim Christian Eigler golü atsa da koruyamadi ki galibiyeti kesinlikle haketmemisti Bielefeld. Frontzeck'de bu denli kötü sonuca ragmen israr etmenin anlamini pek kimse anlamiyor bugünlerde...

Kucuk macar adam Hajnal sari kart cezalisiydi Karlsruhe'de. Buna ragmen Wolfsburg'u sahadan sildi. Kennedy, bu avustralyali garip adam Nürnberg sonrasi baska bir kimlige büründü. Cok güzel bir gol atmasi bir yana dördüncü golünü atiyordu besinci macinda. Inanilmaz oynuyor. Wolfsburg silik bir görüntü icerisinde. Magath bu takimi bir sekilde toparlamali. Teknik adamin kalitesinden suphemiz yok aslinda velakin 16 milyon euro'ya aldiklari oyuncularin verimi soru isareti. haftaya Karlsruhe Bayern Münih'e konuk olacak ve 5 numaralari kaptan Eggiman sari kart cezalisi. Baska acidan Hajnal tekrar takima girecek. Ne olursa olsun Bayern Munih'in mutlak favori olup kazanacagi bir mac diyebilirim.

Bochum ve Leverkusen. BU hafta sanki herkes esini bulmus gibi. Bu da bir bakima Bati Derbisi. Bochum Sampiyonlar ligini istiyor ve teknik adamlari Macell Koller en önemli adimi basariyla gectigini belirtiyordu mac sonu.Leverkusen iyi oynamadi. Baska acidan Hannover gibi güclü bir rakip ile haftaya oynayacaklari macta Barbarez besinci sari kartindan dolayi tribünde yerini alacak. Keyifli gecmesini bekledigim lakin pek de keyifi olmayan maclardan oldu. Seriyi bozdu Leverkusen.. Dikkat etmesi gerekir UEFA'daki ve Ligde rakibi olan Hamburg cosmus durumda.Frankfurt'u dört gol atarak gectiler. Fr Ilk yarida Guerro'nun golünde kaleci kaydi, düstü. 1-0. Ikinci yari da ayni sekilde hatali gol yedi. velakin macin en önemli ani henüz durum 2-1 iken Martin Fenin'in yaptigi bencillik. Pas verse yüzde yüz gol atacak iken adami gecmeye calisip Frankfurt'u beraberlikten belki de galibiyetten etti. MAc sonrasi izledigim programa konuk olan Magath'a ilk yarida hata yapan kalecinin degisip degismemesini sorduklarinda aldiklari cevap cok netti: Ben daha cok Martin Fenin'i aninda oyundan alirdim yaptigi bencillik sonrasi.. Saha kenarinda, icerisinde hemen herkes delirdi. Teknik adamlari ise haliyle biraz daha olumlu yaklasti genc bir futbolcu ve ögrenmesi gereken cok sey var gibi.. Macin yildizi Van der Vaart oldu, Atilan dört golde mutlaka payi var iken ikisinin de asistini yapiyordu. Hafta ici kupada Wolfsburg'a elenmelerine karsi muhtesem bir sol füze cikarmis, hafta sonu da galibiyete/farka götürmüstü takimini.

Ikinci Bundesliga'da 3-1 öne gecmesine ragmen kirmizi kart sonrasi son yarim saatte üc gol yiyen St.Pauli kickers Offenbach'a deplasmanda yenilmesinden dolayi yorumu, her bir seyi iptal olmustur. Velakin Hoffenheim birinci ligdedir diyebiliriz hepsi bu.

Hiç yorum yok: