15 Nisan 2008

Schalke'nin Yeni Üclüsü.!



Mike Büskens,Youri Mulder ve Andreas Müller

Galatasaray'daki olusan yeni ortamin bir benzeri de Schalkede vuku buluyor. Bitime alti hafta kala teknik adamlari Slomka'yi kovan klup, takimin basina iki eski oyuncusunu getirdi: Mike Büskens ve Youri Mulder.. 1997'de kazanilan UEFA kupasinin bas aktörlerinden olan ikili bugün Energie Cottbus karsisinda ilk sinavini verecekler.. Büskens, ikinci takimin basinda olmasindan dolayi takimi iyi tanidigini dile getiren Menacer Müller, gelecek olan yeni teknik adama takimi en iyi konumda ve hazir bir sekilde birakabilecegine inaniyor.. buraya kadar olan kismi haber..

Efendim her takim kendi kosullarinda olabilecek en iyisini yaratmak durumunda. Burada "iyi" olan bir baska kosulda kötü olabilir. Schalke, kadro yapisi itibari ile genc, heyecanli ve dinamik bir kimlige sahip. Dolayisla teknik-taktik disiplinin yani sira motivasyona dayali bir teknik adam getirmek durumundalar. Aslinda potansiyel olarak cok fazla basarinin hakkindan gelebilecek yetenekleri var. Velakin tecrübesizlik, kaynasmamazlik gibi ciddi sorunlarin yani sira takimi sirtlayacak abilerden yoksunlar. Ayni sekilde Leverkusen cok daha basarili olmasina ragmen objektif olarak irdeleginizde Schalkeden daha iyi bir kadrosu yoktur. Akilli hamleleri vardir daha cok.. Kiessling,Arturo Vidal,Gonzalo Castro ve daha pek cok yetenegin oldugu yere gayet de akilli bir sekilde Barbarez, Gekas gibi transferleri gerceklestirdiler.. Bir bakima cok da muhtesem olmasa da dengeyi sagladilar.. Schalke ilk yari boyunca maglubiyet yüzü göremedi velakin galibiyeti de koruyamadi; nerede ne yapilacagini bilen, gerekli zamanda takima sahip cikacak deneyimli lider oyuncu eksikliginden.. Teknik anlamda degil tecrübe ve liderlik acisindan Lincoln'ü mumla aradilar..

Misal Klinsmannvari bir teknik adam bu takimi kesinlikle saha kaldiracaktir.. Mesele varolan potansiyeli aciga cikarmaktir..

Müller ise Slomka'yi daha cok öncesinde verdigi son derece gereksiz ultimatom sonrasi gelisen diyaloglar sonucu kovmak "zorunda" kaldi. sampiyonluk kacsa da Sampiyonlar Ligi bileti gibi itibar ve ekonomik acidan son derece önemli olan hedefi zora soktu. Rudi Assauer'dir bu takimi biraz da yukariya cekip cakili kilan.. Müller ise boyle devam ederse Dortmund'dan beter edecektir potansiyeli ve klubü..

Hiç yorum yok: