26 Nisan 2008

.. ve Modric Tottenham'da.!



Bir yetenek daha yuvadan uctu. Bütün buyuk kluplerin en az bir kere ilgilenmis oldugu Dinamo Zagrep'in müthis yetenegi Modric seneye Tottenham'da.. Yaklasik 20 milyon euro bonservis bedeli ödenecegi düsünülüyor.

Modric, kalibinin aksine inanilmaz mücadeleci ve ayni zamanda teknik bir orta sahadir. Mücadele gücü düsük teknik orta sahalarin yavas yavas silindigi bu dönemde "yeni on numara" modelinin essiz bir örnegidir. Berbatov gibi bir baska sevdigim oyuncuyu da Leverkusen'den transfer eden Tottenham, transfer isini digerlerine oranla daha iyi bir sekilde kotaran klupler arasina giriyor..

Bir dönem Dinamo Zagrep maci izleyince hayran olmustuk. Niyet Eduardo da Silva'yi izlemekti velakin önüne gelene bes ve hatta bazen sekiz gol atan takimin birden fazla yildizi vardi.Modric ve Eduardo fazlasiyla göze carparken defansdaki Corluka ve hatta yasi geckin olsa da sag kanattaki etto, takimin en önemli ve gelecek vaat eden isimleri arasindaydi.. Pek de sürpriz olmayan gelisme sonucu hemen hepsi solugu Ingiltere Premiere Liginde almistir. Zira devir Premier liginindir, eskilerde istatistiki bilgi olan televizyon gelirinden en cok kazanan kluperler/ligler geyigi kendisini yavas yavas gösterdi. Cekinmeden, aman milyonlar gidiyor demeden deli gibi para harcamaya basladi hemen hepsi.. Corluka dahi 13 milyon euro gibi bir rakama imza atmistir Machester City'e. Eduardo keza 15 milyon euro'ya yakin bir paraya Arsenal'e.. ve

Luka Modric.. 20 milyon Euro. Son iki senede yaklasik 50 milyon euro para girmistir Zagrep'in kasasina..

Daha bir sey demiyorum ben

Hiç yorum yok: