18 Haziran 2008

2008/09 Bundesliga Transferleri.!



Patrick Owomoyela, Kasim 79 Dogumlu.

Bremen klubunden Dortmund klubune 2,5 milyon Euro Bonservis bedeli karsiligi transfer oldu. Bremende uc yilin arkasindan dortmund klubunde ne yapar bilinmez ama Schaaf'in bir macta bu adami 32.dakikada oyundan aldigini biliyorum. Dortmund maciydi ve hatta bugün sakat olan ve adini gercekten yazamayacak kadar zor olan polen bek darmadagin etmisti. Bir macin otuzuncu dakikasinda sakatlik filan olmadigi vakit cikarilmak bence bugünkü gidisinin en önemli sebebidir. Bir daha kendine gelemedi garibim..





Antonio da Silva, Haziran 1978 dogumlu.

Stuttgart'in sampiyonlugunda payi olangillerdendi. 30'u gecti yasi. 900 bin Euro bonservis bedeli karsiligi Karlsruhe'ye transfer oldu. Hajnal'i satan Karlsruhe onun yerini doldurma ugrasi icerisinde. En azindan bu oyuncu ortalama bir performansi her daim size garanti eder.






Mahir Saglik, Ocak 1983 Dogumlu.

Bundesligada ne yapacagini gercekten merak ediyorum. Sadece bir yillik bir kontrat imzaladi Wolfsburg klubu ile. Bonservisi elinde geldi. Bölgesel ligde 34 macta 27 gol atti. Ücüncü ligden haberlerini aldik,Bayern karsisinda da izledik, Kahn'a da golünü atti. bir dönem Türkiye icin U21'de oynamisligi da vardir. Simdi güclü bir ekipte velakin cok fazla rakibi var o pozisyon icin. Eger oradan siyrilirmayi basarirsa, Nihat'in önüne bir adam kazanacaktir Türkiye Milli Takimi..



Sinan Kaloglu, Haziran 1981 dogumlu.

Onu biliyoruz.. Bazen o kadar güzel goller atar iken bir baska acidan silik görüntüsü, devamliligi olmamasi en buyuk handikapi. Bochum gecen sene cok güzel bir perfromans gösterdi, hucum futbolu oynadi ve bu sene ne yapacagi belirsiz. Gercekten merak ediyorum nasil bir Bundesliga performansi gösterecek Bochum klubunde.. Bonservisi elinde geldi ve bakalim nasil gidecek Bochumdan..




Andrea Barzagli, Mayis 1981 dogumlu.

14 milyon Euro bonservis odedigi soyleniyor Wolfsburg klubunun Palermo'ya. Magath defansindan cok cekmis olmali, saglam bir defans hatti istiyor ve Barzagli bana göre iyi bir transfer. Ayni zamanda artik UEFA kupasi da kesmeyecektir Wolfsburg klubunu..



Alexander Neumann, Agustos 1989 dogumlu genc yetenek.

Bochum Bremenin alt yapisindaki bu futbolcu ile 2010 yilina kadar kontrat imzaladi. Bu sene kuzey genc bölgesel liginde 10 gol atti, bir önceki sezon 23 gol ile gol krali oldu. U19'da bes mac oynadi bir gol atti.. Gelecek vaad edenler listesindeydi ve bekliyoruz Bochumdaki performansini..



Jefferson Farfan, Ekim 1984 dogumlu perulu futbolcu.

Su ana kadar gerceklesmis transferler icerisinde beni en cok heyecanlandiran ve en dogru transferdir. Hollanda liginde Sneijder gittikten sonraki gözdem buydu. Inanilmaz estetik, teknik ve güzel bir futbolcudur. Schalke ise tam da ona göre bicilmis bir kaftandir. 10 milyon euro gibi bir rakam ödenmis ki nedir bu futbolcu icin ? PSV sonraki satisindan 2 milyon euro daha alacak.. alacagi da kesindir bana göre. Pizzaro ile beraber Peru Fedarasyonu tarafindan 2009 mayisina kadar milli takim yasagi getirilmsiti. Ama önemli degil, Schalke ile bu sezon firtina gibi esecektir..



Rodrigo Alvim, Kasim 1983 dogumlu futbolcu.

Sporting Belenenses takimindan Wolfsburg'a transfer olan sol bek. 2011 yilina kadar sözlesme imzalayan Alvim bonservisi elinde gelmistir Magath'in takimina.


Zvjezdan Misimovic,Haziran 1982 dogumlu.

Ikinci Bundesligaya düsen Nurnberg'in en degerli oyuncusuydu Misimovic. Bonservisi icin 26 yasindaki oyuncuya 4 milyon Euro ödedi Wolfsburg klubu. Ofansif orta saha iyi bir transferdir velakin Sampiyonluga oynayacak bir takimi sirtlayacak yetenekte midir ? Bekleyip görecegiz ama Nürnberg'in en begendigim oyuncusuydu.. Kahn'a attigi gol muhtesemdi.




Constant Djakpa, Ekim 1986 dogumlu sol bek.

Romen Liginden aldi bunu Bayer Leverkusen. Pandurii Targu-Jiu adli takimdan.. Isme baksam kesin japon ligi derdim ben gerci. tanimiyoruz ama önemli olan Leverkusen takiminin transfer etmis olmasidir. 21 yasindaki bu defans oyuncusu yuksek ihtimal "yetenek" dir.. Zira senelerdir Leverkusen yanlis ata para baglamamistir..



Gal Alberman , Nisan 1983 dogumlu.

Israil liginin gecen sene en degerli oyuncusu secilmis orta saha. 650 bin euro bonservisine ödemis Borussia Mönchengladbach klubu. Beitar Jerusalem takimi ile Sampiyon olmus ve kupayi da kaldirmis, duble yapmistir.




Ümit Korkmaz, Eylül 1985 dogumlu sol/sag acik.

Avusturya milli takiminin en gözde futbolcusu olmustur oynadigi futbol ile.

2005/06 Viyana Sehir Liginin en iyi futbolcusu.

2008 Avusturya Ligi Sampiyonlugu gibi ayrintilari olan futbolcu ile Sampiyona öncesi akillik yapip sözlesme imzalamistir Eintracht Frankfurth takimi. 2012 haziranina kadar olan sözlesmesi geregi ödenilen bonservis bedeli cok da net degildir. Eger ki Frankfurt klubu bu sene sonu avrupa kupalarina katilirsa, 4 milyon euro gibi bir rakami ödeyecektir Rapid Wien takimina..

2006/07 sezonunun Avusturya Bundesligasinin en iyi cikis yapan futbolcusu.





Hans-Jörg Butt, Mayis 1974 dogumlu Kaleci.

Rene Adler bu kaleciyi yedege atmisti Leverkusen'de. Simdi bir baska genc yetenek ile kiyasiya bir yarisa girecek Butt. Bayern Munih takimi Rensing'in yedegi olarak aldi. Benfica'dan bonservisi elinde gelmistir Bayern'e.



Jean-Sébastien Jaurès, Ekim 1977 dogumlu sol bek.

Bek alacaksan Auxerre'den alacaksin gibi bir önerme dogru olsa gerek. Borussia Mönchengladbach bonservisi elinde gelen oyuncuya 3 yillik sözlesme imzalatmistir.


Karim Matmour(soldaki), Haziran 1985 dogumlu sag acik.

Freiburg'dan 2 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi Borussia Mönchengladbach'a gecis yapmistir cezayirli futbolcu.



Philipp Pentke, Mayis 1985 dogumlu kaleci.

Augsburg'dan Energie Cottbus'a transfer olmustur.




Neven Subotic, Aralik 1988 dogumludur.

Mainz hala ikinci Bundesligadadir. Klopp eski takimindan yeni takimina israrla istegi sonucu alinmsitir. 3,5 milyon Euro bonservis bedeli odenmistir defans oyuncusu icin ve bu tüm zamanlarin ikinci Bundesligadan disariya satilan en pahali futbolcusu yapmistir onu.




Jens Lehmann, Kasim 1969 dogumludur. Hakan Sükür 71, Dedem de Ekim 1922 dogumlu idi.

Arsenal ile sözlesmesi sona erdiginden üzerine para vermeden Arsenal klubu Stuttgart'a göndermistir. Bir yillik sözlesme imzalanmistir.. (5 yillik olmamasi ilginc aslinda.. )





Cagdas Atan, Subat 1980 dogumlu defans oyuncusu.

Energie Cottbus, Trabzonsporlu futbolcu icin bonservis bedeli ödememistir. 3 yillik bir sözlesme imzalanmis. Merakla beklenmektedir performansi. Cottbus isin acikcasi bu sene "düsecek" diye bekledigim takimlardan.. Velhasil sürpriz yapabilir. Mahir Saglik, Umit Korkmaz, Sinan Kaloglu ile beraber dördüncü yeni türk oyuncudur Birinci Bundesligada..




Mikael Forssell, Mart 1981 dogumludur.

Steinfurt yani Almanya dogumlu Forsell bir ara Gladbach'da yarim sezon oynamisti. O dönem oynadigi 16 macta 7 gol atmis ve Chelsea'nin yolunu tutmustu. Tekrardan tesrif etti Bundesligaya. Bu seferki duragi Hannover96 ve Birmingham City'den bedavaya geldi.



Pierre Wome, Mart 1979 dogumlu sol bek.

Misir karsisinda 93.dakikada penaltiyi kacirip Kamerunu 2006 dünya kupasindan eden adam Daum'un takimi Köln'e transfer oldu Bremen'den. Bonservisi elinde geldi ve iki yillik bir sözlesme imzaladi. Interlerden, Espanyolllardan fulhamlardan Kölne geldi. e hadi bakalim..



Andreas Lengsfeld, Mayis 1986 dogumlu.

Yolumun üzeri olan bölgesel lig takimlarindan Regensburg'dan Bochuma gelen kaleci. Kendisine pek güvenilmediginden midir nedir bir yillik sözlesme imzalamis sadece.



Wilfried Sanou, Mart 1984 dogumlu sag koridorun emekcisi.

Freiburg bu siyahi oyunculari ile fark yaratiyordu. Pitroipa'yi Hamburg'a verdikten sonra bunu de Köln'e dogru yolladi. Burkino Fasolu futbolcu icin Köln takimi bonservis bedeli odemedi ve 2010 yilina kadar sözlesme imzalattirdi.





Daniel Márcio Fernandes, Eylül 1983 Dogumlu Kaleci.

Bochum kanadali arkadasi 1.1 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi PAOK takimindan almistir. 2012 yilina kadar sözlesme imzalatmis, Regensburglu gencin aksine güveniyorlar..



Leon Balogun, Haziran 1988 dogumlu defans oyuncusu.

Hannover teknik direktörü Decking bu oyuncuyu Berlin Türkiyemspor'dan bonservisi elinde aldi.






Marco Kurth, Agustos 1978 dogumlu DMC.

Energie Cottbus düsen Aue'den almistir.



Waleri Domowtschijski, Ekim 1986 dogumlu yetenekli forvet.

2006 ve 2007 yillarinda sampiyon olan Levski Sofya da oynadigi 70 macta 42 gol atti. Devre arasi Hertha Berlin'e kiralanmisti. Simdi Berlin klubu böyle bir oyuncu icin 1,6 milyon euro ödemis. Inanin bazen aklim almiyor bu transfer meselesini. Pesinde nice devler vardi bu oyuncunun. Tek devrelik performansina gelince.. Sakatlandi cok fazla oynayamadi ama baska acidan Tarihe gecti. Zira futbolcu Oliver Kahn'a son golü atan isimdir.. Seneye cok is yapacakgillerden..



Savo Pavicevic, Aralik 1980 dogumlu ve Yay burcu.(Ayni burcdaniz da )

Bu sag bek'i Energie Cottbus transfer etti FK Vojvodina Novi Sad takimindan.. 300 bin euro bonservis bedeli karsiligi..




Hoffenheim'in gencleri.!

Kaleci Ramazan Özcan(23), Defanslar Luiz Gustavo(20) ve Isaac Vorsah(19) Orta Saha Dragan Paljic(25)..

Hoffenheim bunlari kiralamisti satin alma opsiyonu ile beraber.. Iste o satis gerceklesti, hepsini bonservisi ile beraber aldi.



Maximilian Nicu, Kasim 1982 dogumlu futbolcu.

Aslinda kanatlarda -her iki kanatta da- oynuyor velakin Güney bölgesel liginin iki yil önceki gol krali. 350 bin euro Bonservis bedeli ikinci Bundesliganin sürpriz takimi Wehen'den almistir Hertha Berlin..



Daniel Brosinski, Temmuz 1988 dogumlu.

Köln bu genc sol kanadi transfer etti. Her iki kanadi da kullanabilen oyuncuyu Karlsruhe'nin ikinci takimindan Köln takimi cekip aldi. U20'de parlamisligi vardir..






Kaka, Mayis 1981 dogumlu.

Hertha Berlin bu defans oynayan Kaka icin 2 milyon Euro Bonservis bedeli ödemistir Academia Coimbra takimina.




Miso Brecko, Mayis 1984 dogumlu sol bek.

Köln takiminin belki de en ciddi transferi budur. bonservisi elinde Hamburg takimindan aldilar.. Slovenya milli takiminda da forma giyiyor.



Felipe Santana, Mart 1986 dogumlu defans oyuncusu.

Borussia Dortmund FC Santa Catarina'nin kaptanini 2.2 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi transfer etti. Cok cekti dortmund defansindan.. Bakalim Klopp istikrari saglayabilecek mi bu takimda ? En buyuk meraklarimdan birisi de budur yeni sezon icin.. Zorc bu futbolcu icin hizli ve naldo gibi yetenekli demis, hayirlisi diyelim biz de.






Alexander Krük, Ocak 1987 dogumlu.

Bölgesel ligden aldi bedavaya Frankfurt takimi. Sol kanat icin gelecekte verim alabilir. Kickers Emden takimindan Frankfurt takimina gecis iyi olsa gerek.




Paul Freier, Temmuz 1979 dogumlu futbolcu.

2000-2004 yillari arasi Bochumdaydi zaten. 3,5 milyon Euro bonservis karsiligi Leverkusen'e transfer olmustu. Simdi Bochum kac para ödeyip geri aldi Leverkusenden bilinmiyor.




Cristian Zaccardo, Aralik 1981 dogumlu sag bek.

Dünya Sampiyonu etiketi ile gelen ikinci Italyan Bundesligaya. 7 milyon Euro bonservis ödedi Magathin takimi Palermoya. Wolfsburg gercekten iddiali bu sene..




Clemens Walch, haziran 1987 dogumlu ofansif orta saha.

Red Bull Salzburg'dan Stuttgart bedavaya kapti bu genc yetenegi. Hem Sagi ve ayni derecede sol ayagi olan, golcü bir futbolcu.






Martin Lanig, Temmuz 1984 dogumlu orta saha.

Fürth her sene en az iki futbolcu gönderir birinci Bundesligaya. Adlung ve Lanig bu sezon gönderdikleri. Lanig, fizigi yerinde ofansif/defansif orta sahadir. iyi basar ve golcüdür de.. Stuttgart iyi transfer yapmistir.





Jan Simak, Ekim 1978 dogumlu orta saha.

ciplak gözle bu yil cokca seyrettigim futbolculardan Simak.. Lanig de keza öyle. Yakismiyordu ikinci Bundesligaya. Carl zeiss Jena'dan 800 bin euro Bonservis bedeli karsiligi Stuttgart'a transfer oldu. ait oldugu yere geri döndü diyebiliriz. Hannover takiminda 2000-2002 yillarinda gösterdigi muhtesem performans sonrasi 6.5 milyon euro bonservis bedeli karsiligi Leverkusen'e transfer olmustu. Ama iste alkol problemi ve girdigi depresyondan cikamamasi sonucu önce sözlesmesi iptal edildi ve ülkesine döndü. 2007'de jena'ya gelip simdi de Stuttgart'a transfer oldu. Güzel bir "Comeback".



Sebastian Prödl, Haziran 1987 dogumlu bana göre süper bir defans.

Bremen kapti yine yetenegi. avusturya milli takiminda gözüm onun üzerindeydi ve gercekten iyi bir defans oyuncusu. 1,92 boy.. Mertesacker ve Naldo her ne kadar süper bir ikili olsa da zorlayacaktir Prödl onlari.. Sturm Graz'a 2.5 milyon Euro ödemis bremen klubu futbolcu icin ki bence cok az..




Tim Borowski, Mayis 1980 dogumlu.

12 yil sonra Bremeni bonservisi elinde terk edip Klinsmann'in yanina Munih sehrine giden orta saha. Cok yazdik ettik zaten ne olduguna dair..


Patrick Helmes, Mart 1984 dogumlu forvet.

Köln takiminin milli forveti idi. Leverkusen devre arasi bitirmisti Bonservisi elinde olan futbolcuyu. Post olarak da islenmisti aylar önce.



Jonathan Pitroipa, Nisan 1986 dogumlu ofans orta saha.

Hamburg cok önce istemisti ama Freiburg vermemisti Burkino Fasolu futbolcuyu. Simdi bedavaya gitti Hamburg'a




Vahid Hashemian, Haziran 1976 dogumlu iranli futbolcu.

Bochum eskilerini topluyor teker teker.. Hannover'den bedavaya aldi eski oyuncusunu. Bochum'dan bayern Munih'e gitmisti 2 milyon euro bonservis bedeli karsiligi.. Orada Sampiyon oldu, kupa kaldirdi sonra tutunamadi Hannover'e. Ilginc olan ise Bayernde tutunamayan ya da zamani gelen her oyuncunun yolu hep Hannover'e düsmesi. Ismael keza birazdan sirasi gelecek olan Schlaudraff..




Tamas Hajnal, mart 1981 dogumlu ofansif orta saha.

Dortmund devre arasi cok istemisti onlar da 1,25 milyon euro gibi komik bir bonservis bedeline sezon sonuna olarak anlasti. Öldürücü ara paslari vardir bu adamin. Eger kontraatak oynuyorsaniz bundan daha iyisi yoktur orta saha icin. karlsruhe'nin bu sezonki surpriz cikisinin en önemli isimlerindendi. Simdi Klopp ile ne yapacak 1.68'lik macar futbolcu bekliyoruz





Marc Stein, Temmuz 1985 dogumlu kanat oyuncusu.

Hertha Berlin, Hansa Rostock'dan bedavaya transfer etmistir..




Mario Eggimann, Ocak 1981 dogumlu defans oyuncusu.

Hajnal gibi devre arasi bunu da 1.4 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi Hannover 96'ya satmistir Karlsruhe. Isvicre milli takim hocasi Kuhn'in bence kadro disi birakarak yaptigi buyuk hatalardan birisidir. Karlsruhe kaptani gecen sezon muhtesem bir performans göstermisti zira..




Florian Fromlowitz, Temmuz 1986 dogumlu Kaleci.

Hannover 96, Robert Enke'nin yedegi olarak FC Kaiserslautern takimindan transfer etti. Velakin bildigim kadariyla bu yaz sonuna kadar iyilesemeyecek ölcüde sakatlanmisti kendisi.



Jan Schlaudraff,Temmuz 1983 dogumlu forvet.

Bayern kendisine bir numara buyuk geldi. Gerci bir milyon euro'ya aldigi forveti iki milyona diger tutunamayanlar gibi Hannover'e satiyordu ama yazik oldu diyoruz bir senesine... Bremene attigi gol hala akillardadir.



Nico Herzig, Aralik 1983 dogumlu Defans oyuncusu.

Armina Bielefeld, Aachenin defans oyuncusunu bedavaya kapip iki yillik sözlesme imzalatti.




Markus Steinhöfer, Mart 1986 dogumlu.

Bayern Munihin amatöründen Red Bull Salzburg'a kiralanmisti. 700 bin Euro karsiligi frankfurt aldi u21'de oynayan kanat oyuncusunu.




Alexander Esswein, Mart 1990 dogumlu forvet.

Magath'in gelecege dair yatirimi. Yetenektir.. Kaiserslautern takimina kac para ödendigini bilinmiyor.




Tim Sebastian, Ocak 1984 dogumlu defans oyuncusu.

Karlsruhe takimi kaptanlari Eggiman'in boslugunu doldursun diye Rostock takimindan bu defans oyuncusunu aldi. Para ödemediler, bonservisi elinde geldi efendim.






Daniel Adlung, Ekim 1987 dogumlu Ofansif orta saha.

Magath'in her sene yetenekleri yetistirip disariya salan Fürth takimindan aldigi oyuncu. Wolfsburg cosmus durumda transfer acisindan..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

süpper yahu. ellerine sağlık. bi çırpıda okuduk. epeyb de bilgilendik.

bu arada niyeyse sinan kaloğlu'nun bundesliga ya damga vuracağı hissi var içimde. bilmiyorum.

ti esti to dedi ki...

şimdi bu faydalı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. ancak benim anlamadığım,anlamamakta ısrar ettiğin türkiyedeki futbolcu transferleri burada günyüzüne çıkıyor. misal en gözüme çarpan örnek olarak ve olabiliritesi yüksek bir transfer olarak gördüğüm wome. bu arkadaş yıllardır bremen de standardın çok üzerinde gutbol oynamaktadır. ve transfer olduğu takım köln klübüdür. bizim galatasaray olarak, ki beşiktaşı da katabilirsiniz içine. sol bek sorunumuz ezelden beri var. hakan ünsaldan sonra bir türlü ayar tutturamadık ve daha sağ bek. görebildiğim kadarıyla bonservis konusunda maksimum ödeme farfan a yapılmıştır. ki hakediyor yerden göğe kadar. bu listeye bakıp da iç geçirmeyen galatasaraylı varsa beri gelsin.