19 Haziran 2008

Almanya Yari Finalde.!



Almanlar hafifsenecek takim degildir. Portekiz, macin sonucuna bakmaksizin sahada kücülmüstür. Buyuk klupler karsisinda kontradan gol arayan anadolu takimi kimligine bürünmüstür. Bunu bir kenara koyun önce.

Löw, turnuvaya damgasini vuran iki capali 4-5-1 taktigi ile dogruyu yapmis ve galibiyette payi oldukca fazla olmustur.Türkiye'nin de yapmasi gerekendir baska acidan.. Nihat, Podolski misali kanatta kalip Semih tek forvet..

Scolari, mac öncesi basin toplantisinda almanlarin boy ortalamasinin kendileri ile arasindaki farkdan kaynakli kafa toplarinda hakimiyet saglayacagini ve en cok korktugunun bu oldugunu dile getirir iken ne kadar hakli oldugunu görüyordu mac sonrasinda. HItzslperger ve Simon Rolfes gibi iki basarili defansif orta sahanin güzel oyunu ayni zamanda Ballackin hafta boyunca üzerinde durulan ofansif yaninin aciga cikmasini da saglamistir. Orta Sahayi ele gecirmis oyunu istedigi gibi yönlendirmistir. Schweinsteiger, yaptigi iki asist ve attigi gol ile iyi oynarken bana göre macin adami suphesiz ki Michael Ballack'tir. Bu gibi oyunculariniz varsa kazanmaya her zaman cok daha yakinsizdir. Spikerin soyledigine göre 12 km'ye yakin bir kosu gerceklestirmis, orta alanin hemen her bölgesinde bitmis maci da oldukca iyi bir sekilde yönlendirerek attigi gol ile galibiyette Löw'den sonra en önemli role sahip olmustur.

Lahm.. bir oyuncu bu kadar güzel, hatasiz oynar mi? Man U ve Barca almak icin inanilmaz gayret gösterdi ama Klinsi faktörü, yilligina alti milyon euroya yakin para verilmesi sonucu takimda kalabilmistir. Muhtesem bir oyuncu.. inanilmaz hatta. Bu oyuncu defansif orta saha oynadi ingiltere karsisinda, inanin en az kanatlardaki kadar basariliydi orda dahi..

Portekiz takimini etkisiz kilan unsurlar Alman milli takiminin defansinin uzunlugu nedeniyle oyunu kanatlara degil ortaya yikma cabasi oldu. Ortadan gelen portekiz yer yer etkili olsa da kanatlardaki etkililigini kaybetti. Bosingwa'ya genis alan birakan alman defansi Lahm'in muhtesem defansi ile o bölgeden olmasi gerektigi kadar tehlike yasamamistir.

Simdi sira Hirvatistan'in elenmesinde ve benim icin muhtesem olacak olan Almanya-Türkiye yari finali..

Elbette macin asil kahramani..



Sarah'dir..

Hiç yorum yok: