29 Haziran 2008

Sampiyon Ispanya.!



Sampiyon, hakeden takim olmustur. Ispanya, yillardir güclü kadro yapisi ve elemelerdeki muhtesem futboluna ragmen ceyrek final dahi görememezligin acisini bu turnuvada cikardi. öyle bir orta saha kurdular ki hicbir takim basedemedi. Almanlarin gole ihtiyaci olup baski kurmasi gereken yerde üc kisi ile hucuma cikip almanlarin on bir kisi ile yapamadigini beceriyorlardi. Xavi merkezli iniesta ve silva destekli orta saha turnuvaya damgasini vurmustur. Puyol,Ramos gibi kaliteli defans oyunculari ve Torres, Villa gibi forvetleriyle her bakimdan sonuna kadar haketmistir.

Almanya final macinda Türkiye macinda oldugu gibi kötü oynamis, hak ettigi cezalandirma da ispanyadan gelmistir.

Lahm,Mertesacker tüm sene boyunca yaptiklari hatalari bir maca sigdirinca Torres bunlardan birisini muhtesem hiziyla gole cevirdi. Torres baska acidan iyi performansina ragmen soru isaretleri birakiyordu. Bu oyuncu büyük futbolcu olmayi sonuna kadar hakediyor. Yetenekli ve ayni zamanda cok genc yasta A takimda ve ispanya mili takiminda oynamasinin getirdigi tecrübe ile baski karsisinda sorunsuz bir sekilde ortalama performansini sahada sergileyebiliyor.

Bir turnuva daha bitmistir. Baska acidan Ballack laneti devam ediyor.. Kacinci finali ve kacinci kaybedisi..

Bir takim her seyiyle kupayi hakeder mi ? Sonuna kadar hakedilmis bir galibiyet, turnuva ve Kupa..

2 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

mertesacker bu maç hariç neredeyse hatasız oynadı ama lahm'ın sadece bu maçta hata yaptığını düşünmüyorum.

avusturya maçında sağ kanattan gelenleri durduramadı , hırvatistan maçında ne srna'yla ne corluka'yla baş edebildi oynadığı bölümde.bizim maçta sabri'yle kazım sağ tarafı otobana çevirdi.kazımı çeke , ite durduramadı.durdurduğu zamanlar da fauldü zaten.atak kesmekten iki sarıdan atılması lazımdı.açıkçası lahm'ın hücumda müthiş olduğunu ama savunmada sağlam olamadığını düşünüyorum.tabi turnuva dışında benim de hayranı olduğum bir oyuncu ama bu turnuva cidden kötüydü.

Unknown dedi ki...

İspanya yarı finalde Türkiye nasıl oynadıysa aynı şekil oynayıp sadece orta sahayı ve defansı daha sağlam tuttu. ve o yüzden de zaten Almanlara hiç şans bile kalmadı. Hak edenin kazandığı bir turnuva görmek sevindirici.