28 Ekim 2008

Ballack'in Özürü.!



Ballack beklenildigi gibi özür diledi. Almanya Milli takim teknik direktörünü basin yoluyla elestirdigi icin üzgün oldugunu ve bunun bir hata oldugunu belirtti. Daha cok secilen yolun yanlisligi üzerinde durdu, elestiri noktasinda haksiz ya da hakliligi üzerine dur(ul)madi. Baska acidan elbette bu kimseyi tatmin etmedi. Taktik olarak bu bekleniyordu zaten..

Ballack acik ve secik olarak güc savasina girdi. Bierhoff kavgasi sonrasi üzerine gidilemedi zira takimda etkinligi oldukca fazlaydi. Ballack hissetti ki o takimdaki en yakin arkadasi Frings yavas yavas kopariliyor, teknik adam eskisi gibi degil kendisine karsi ve iyi durumdayken -bir gol atmisti ve iyi futbol oynadi iki macta da- bunu kullandi. Löw ise sasirdi baska acidan aslinda "caresiz" kaldi.. Simdi Kuranyi'yi daha yeni kovmus, kadroya almadigi icin Frings küsmüs gelmicem diyor bir de üzerine Ballack'i gönderse isler pek iyi gitmeyecek..

Yine diger bir aci söyle: Hemen herkes Kuranyi'nin yaptiginin hata oldugu konusunda birlesirken ayni zamanda bu elestiren kesim "anlasilabilir bir reaksiyon" olarak nitelendirdi devre arasi takimi terketmesini.. Onu taniyanlar Hakan Sükür misali duygusal kararlar verdigini bilir.. Ne var ki ceza geri alinmadi, yaptiginin bedelini ödedi Kuranyi.

Ballack ise Kuranyiden bana ve herkese göre daha kötü bir "suc" islemistir. Velakin hemen herkes tüm bu sert elestirilerin ardindan "ballacksiz bir takim su an itibariyle mümkün degil" diye ekliyiveriyor.. Toplayalim:

Kuranyi yedek klubesinde dahi olmadigi icin, Frings yedek klububesinde oldugu icin Ballack hepsinin disinda gücünü göstermek adina milli takima savas acmis durumda. Vazgecilen sadece Kuranyi oldu..

Kuranyi, 2006'da cok da fena olmayan performansina ragmen hicbir sekilde performans göstermeyen 32 yasindaki Neuville'e tercih edildi. Akabinde dünkü Helmes geldi o klubedeki yerini de aldi, bir tepki verdi. Ve inanin bana anlasilabilir ve affedilmesi gereken sadece Kuranyi'nin yaptigidir. Frings gelmis 32 yasina sürekli ilkonbir istiyor.. Defansif orta saha olarak oynadigi takim tüm zamanlarin rekorunu kiracak sekilde 8 macta yirmi gol yemis hala ilkonbir diyor.. Ballack, Frings gibiler tolere edilmelidir gibi abuk subuk bir cikis yapti. Aslinda her ikisine biden kapiyi gösterebilecek iken Kuranyi hatasi nedeniyle zor durumda kaldi Löw. Kuranyiyi affetseydi -olmasi gereken buydu- Ballack'i hali hazirda bierhoff döneminden kalma kizginligin da getirisiyle kapi disari ederdi. Zira Almanya Ballack'siz 14 mac yapmis ve bunun 12sini galip gelmis..

Kac kere milli oldun, gücün, kariyerin nedir ? Ona göre her seyi yapabilirsin..Bierhoff "Yahu gardas burada universite egitimi alabilecek konumda insanlar var, bagirip cagirma artik o moda bitti" derken hakli olarak iyi bir performans gösteren ballack gol sonrasi yaptigi sus isareti ile hem onu hem de herkesi susturabiliyordu ve daha buyuk hedeflere dogru yelken acti..

Bizde durum nasildi.? Hakan Sükür milli takima alinmadiginda sesi ne kadar cikti ? Ballack gibi gazetelere demec verip siki bir elestiriden gecirdi mi ? Basin bu konuyla cok fazla oynadi ve Ersun Yanal'in basarisizliginin yanina tuz biber olup kovulmasini sagladi ve fakat inanin bana disarida da durum cok farkli degil..

Hiç yorum yok: