29 Ekim 2008

7 Kasim 1978



Johann Cruyff'u izlemesek de hemen herkes gibi biliyoruz.. O bir efsane.. Hikaye söyledir: Tarih 7 kasim 1978. Cruyff futbola veda edecektir ve Jubile maci icin Bayern Munih klubu davet edilir.. Beckenbauer daha yeni Amerikaya dogru yol almistir ve sazi eline alan artik Breitner'dir.

Efendim Bayern klubu geliyor velakin kimse karsilamiyor havaalaninda.. Ikinci sinif bir hotele yerlestiriliyorlar.. Akabinde "nazi domuzlari" tezahürati esliginde stada yollaniyorlar.. Her yerde hakaret ve hatta tükürüklerle rahatsizlik ve haliyle deliriyor.. Biz gelmesek dahi olurduya kadar gelen bir saygisizlik söz konusu olmus.. Kötü tezahüratlar, tükürüklü vedalar.. Derken deliriyor almanlar.

Breitner, Sepp Maier, Gerd Müller ve Branko Oblak kendi aralarinda konusup saglam bir cevap vermek üzere anlasiyorlar.. Normal sartlar altinda bir jubile maci kac kac biter ? En az ücünün Cruyff'un attigi 5-5, 6-6 gibi sonuc olagan degil mi ? Macta Cruyff'a adam markaji veriliyor ve 3 tane Müller, 3 tane Rummenige ve 2 tane Breitner'dan olmak üzere macin sonucu su sekilde sona eriyor:

Ajax: 0 Bayern Münih: 8.

8-0 yeniyor Bayern.. Gerci Cruyff futbola bir daha dönüyor filan ama skor fiyasko.. Gecenlerde bu 8-0 üzerine Rummenige bir daha özür diliyor ama Hollanda basini affetmiyor hic. En azindan Hollanda-Almanya iliskilerinde pek bir degisim olmuyor zira bildim bileli bu iki devlet birbirlerine düsman.. Ingilizler bir, Hollandalilar iki. Almanlarin ezeli rakabeti.. hicbir daim iyi olmadigi icin bu gibi tuhafliklar da etkilemiyor bu güzel iliskiyi..

Velhasil idolü oldugu oyuncuyu izlemeye gelen seyircinin markaja alinmis bir sekilde 90 dakika gecirmesi bir yana 8 farkli maglubiyeti uzun süre hafizalardan silemedigi kesindir.. unutulur mu böyle bir skor ?

2 yorum:

Spicoli dedi ki...

nefismis, ilk kez duydum.sahane.

Adsız dedi ki...

BENCE ÇOK İYİ OLMUŞ İNSAN MİSAFİRE BU KADAR KÖTÜ DAVRANIR MI? 8-0 AZ BİLE OLMUŞ.