11 Mart 2009

Golün Hüznü.!



Sene 1980.. Frankfurt ile UEFA kupasini da almis olan kaleci Jürgen Pahl'in golden hemen önceki hüznü.. Caresizlik..

8 yorum:

mondo trasho dedi ki...

golden önce değil de sonra sanki o hüzün?
top ağlara gitmiş, üzüntü ve muz kabuğu hattında secde etmiş gibi duruyor zira:)
yoksa tıngır mınfır kaleye giden topa mı hamle yapamadı? öyle bakıp üzülüyor.

aksilaz dedi ki...

huşu içinde namazını eda ediyor

Borges dedi ki...

aksilaz: ;))))

Hic böyle düsünmemistim ben bak..

Mondo trasho: Top cizgiden bes santim geride, o anda yapabilecegi cok bir sey yok ama caresizligi sanirim yüzüne yansiyan..

mondo trasho dedi ki...

top hareket halinde olsa beşgenleri o kadar net göremeyiz diye düşünmüştüm ben. neyse, secde etmiş ama kıblesini şaşırmış:)

Anıl dedi ki...

O değil de, fotoğraf harika :)

Adsız dedi ki...

Abi 1989da Rize'de oynarken bu gözler canlı canlı seyretmiştir kendisini Adanada. Yıllar çok çabuk geçmiş 20 yıl dile kolay...

İsmail Şayan dedi ki...

Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun :)

Bana da golden sonra gibi geldi. Sanki uzaktan atılan bir şutta top filelere gidip geri dönmüş.

Özellikle yan hakemin pozisyonuna bakarak böyle olduğunu düşünüyorum. Yan hakem orta sahaya doğru gidiyor ya da gövdesini o yöne çeviriyor gibi. Golden önce hiç bir yan hakem o şekilde pozisyon almaz bana kalırsa. En azından bedeni o şekilde durmaz, yönü farklı olur kanısındayım.

Kaleci de iş bitmiş gibi davranıyor. Yani, fotoğrafın çekildiği andaki pozisyonu almak bile zaman ister. Top çizgiyi geçmemişse her kaleci için ümit vardır, salmaz kendini diye düşünmüştüm ilk gördüğümde.

Kalecinin ve özellikle yan hakemin beden dilleri bana bunları düşündürdü. Ama tabii kaynak sevgili Borges'te, en iyi o bilir.

Borges dedi ki...

Fotoya cok dikkatli bakmamistim aslinda ama Habbenka'nin yorumundan sonra anladik ki Mondo Trasho ve Habenneka hakli, golden sonraki bir hüzün söz konusu. Foto altinda su macta su golün yendikten sonraki görüntüsü seklinde not var idi. tskler Habenneka ve elbette Mondo Trasho..