11 Mart 2009

Bundesliga Rekorlari.!



Bugün Favre ve benim Pantelic ile aram iyi degilse kirdigi bu rekor yüzünden.. O hafta Bundesligada beni tek yatiran Pantelic, pardon Berlin idi.. Rekor ise sudur: üst üste penalti kacirma rekoru.. Wolfsburg karisisinda penalti oldugu vakit aslinda topun basina teknik adamin belirledigi cicero ya da Ebert gecmesi gerekiyordu ve fakat penaltiyi yaptirmaktan da kuvvet alan Pantelic kimseyi dinlemedi ve atisi kullandi. Bu onun üst üste dördüncü kez penaltiyi kacirarak rekor kirmasina olanak tanirken Favre ile hic bitmeyecek bir kavganin da baslangici oluyordu.. Ki o penalti kactiginda teknik adamin saha disindaki halini görmeliydiniz kesinlikle...




Jens Nowotny.. Siz onu Leverkusenden bilirsiniz.. Saglam ve iyi bir defans oyuncusudur ama toplamda gördügü 8 kirmizi kart ile bu alanda rekorun da sahibidir kendisi..




Manfred Kaltz..

Muz orta denilince akla gelen ilk insan ve hatta onun mucididir. Hrubesch ki kafasindan baska sahada hicbir yerini calistirmayan, sadece kafa golleri ile gol krali olup milli takimda efsanelesen ve ülkemizde de teknik adamlik yapma serefine erisen insanogludur ve onun da olmazsa olmaziydi Manfred Kaltz.. Oynadigi 600 Bundesliga macinda kendi kalesine attigi 6 gol ile bu alanda rekorun sahibidir baska acidan dogru kaleyi de 76 kere ziyaret etmistir.



Nikolce Noveski.

Bana göre en güzel kendi kalesine golü efsane kaleci piplica yemistir
ve DSF bununla ilgili bir top 10 yaptiginda listede iki numaradaydi.. Dedim ki 1 numara kim? Iste bu adam. Alti dakika icerisinde iki kez kendi kalesine gol atarak cok baska bir rekorun da sahibi oluyordu Mainz takiminin güzel futbolcusu.. Elbette Noveski disinda dört oyuncu daha bu basariya ulasmis ama bu kadar kisa süre icerisinde bunu basaran bir tek kendisi..






Blogun siki takipcileri bu macin kalecisinin irdelendigi postu bilir.. Bundesliga tarihinin bir macta en cok gol yiyen takimidir Borussia Dortmund. Kaleci Endurat'in da kariyerinin bittigi mactir baska acidan.. Ayip denen bir sey burada yok zira olasi bir puan kaybinda averaj sampiyonlugu belirliyordu, bir hafta öncesi ligde kalmayi basaran Dortmundun rahatligi ve sampiyonluga giden Heynckes'li, Berti Vogtslu,Lienen li gladbach olmasi gerekeni yapiyordu..



Sene 1993.. Sammer,eski takimi Dresden'e karsi oynuyor. Bu macta cikan 5 kirmizi kart da bu alanda rekor Bundesligada..Daha fazlasi sanirim maci tatil ettirir idi..





Imdi Takim Tasmania Berlin. Iki farkli rekorun sahibi aslinda. 1965/66 sezonunda maca gelen 827 seyirci bugüne kadar en az seyircili mac olmasi acisindan bir rekor.





.. baska acidan ayni sezon topladigi 8 puan ile (iki puanli sistemde) Bundesliganin bir sezonda en az puan almis takimi oluyordu..



Nürnber kalecisi Rudi Kargus. Nürnberg ise 1983/84 sezonunun en kötü deplasmantakimi olarak 45 yillik Bundesliga tarihine geciyordu ve baska acidan bu rekor gecilemez, anladiniz siz onu.!:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nürnberg'in olayı nedir? Ben bilmiyorum :(

Borges dedi ki...

Deplasmanda tek puan dahi alamiyordu yani rekor bir daha kirilamayacak ölcüde "kiriliyordu" sevgili ümidim..

aksilaz dedi ki...

Pantelic iyi bi golcüdür severim kendisini...