10 Kasım 2008

29 Nisan 1978



Gladbach'in efsane oldugu zaman dilimi.. Bundesligada son haftaya girilmis ve Köln ile basa bas giden mücadele söz konusu, Gladbach sampiyon olmak icin olasi bir Köln puan kaybinda Dortmundu farkli yenmesi halinde sampiyon olabiliyor.. Aslinda sansi cok az, 40'a 30 averraj farki var.. Yine de umut umuttur.. Dortmund ise bir mac öncesi kümede kalmayi garantilemis.. Burada önemli olan nokta ise dortmund kalecisi Horst Bertram'in 29.haftada sakatlanmis ve onun yerine kaleyi kahramanimiz Peter Endrulat korumustur son maca kadar.. Gladbach güclüdür ve maci farkli kazanmasi gerekiyor, dortmund takimi rehavete girmistir ama bunun bedelini cok aci öderler.. Olayi kahramanimizin agzindan dinleyelim..

"Ben cok normal isindim, taraftarlarimiz gecen hafta elde ettigimiz kümede kalma basarisini hala kutluyorlardi.. Gladbach üzerimize gelecekti, sampiyon olmak icin en ufak bir sansi dahi degerlendirmek isteyeceklerdi ama yine de böyle olmamaliydi..

Efendim mac basladi.. Jupp Heynckes hemen golünü atti baslar
Jupp Heynckes'in golü.. Alman Bundesliga Tarihinin en farkli sonucunun baslangici..

baslamaz. Inanin bana bundan sonra kim hangi golü atti bilmiyorum... ben sadece 8 metre önümden bana dogru sutlarin cekildigini görüyorum ve hemen hepsi de köseye gidiyor.. Yanlislikla bir kac tanesini tutsam da akabinde digeri gelip golü atiyor.. kötü bir mac cikarmama ragmen ilk yari baya bi top tuttum aslinda, yine de devreye 6-0 yenik girmemizi engelleyemedim.. Otto Rehagel'in devre arasi konusmasi cok uzun sürmedi, ne diyebilirdi ki ? Utanmamiz gerektigini ve daha farkli olmamasi gibi sözler söyledi.. Yine de cok kizmadi bana.. Sonra bana döndü ve devam edip etmek istemedigimi sordu.. Iste o anda devam etmemeliydim aslinda.. Bana "alti tane yedin, artik bir iki güzel top cikariver.." dedi.. Ben aslinda mümkün olan toplari tutuyordum ama nafile.. Ilk yari cikmaliydim, bu toplari asil kalecimiz yemeliydi ve belki de cok baska bir kariyere dogru adim atabilirdim.. Maci zor bitirdim. Tek tesellim 12-0'lik galibiyete ragmen Gladbach'in sampiyon olamamasidir.. Bir daha sahalarda kendimi gösterebilecek sansi bulamadim.. Sözlesmem uzatilmadi ve sene sonu Tennis Borussia Berlin'e transfer oldum.. Malasef futbolda bazen tek bir mac kaderinizi belirleyebiliyor.."

Hiç yorum yok: