13 Kasım 2008

Demba Ba.!


Demba Ba'yi severim. Büyük bir yetenek olarak görmem ama sistemin kilit adami olarak belki de büyük yeteneklerden takimda daha önemli bir rol üstlendigini düsünürüm.. Hakan Sükür'ün bir benzeridir ve onun gibi de Müslümandir,Ramazanda oruc tuttugunu da söylüyor Ibisevic ile beraber.. Ve fakat bu görüldü ki performansini hicbir sekilde etkilemiyor..

Oglunu gösteriyor.. 13 aylik ve ismi Ilian. Karisi ve oglu daha cok kariyerinin basladigi Fransanin Rouan'sinda..

Demba Ba, Hoffenheim'a ikinci Bundesligaya gelmeden önce Belcikanin Excelsior Mouscron takiminda oynuyordu.. Milli takimda da iki mac yapmis, bir golü var idi. Carlos Eduardo ile ayni dönemde geldi ve Eduardo'nun maliyeti, pahali olusu cikardigi sesin yaninda gollerine kadar cok kisi onu hatirlamadi..

Bu gibi oyuncularin aslinda günümüz futbolunun geldigi noktada hemen her takimida minumum bir tane bulunmasi gerektigini düsünüpyorum. Demba Ba'yi begenirim ondan da cok Stefan Kiessling'i. Oyunu ve yanindaki forvetleri rahatlatan oyuncu tipleridir, cok buyuk golcü olmalari gerekmiyor.. Bunlarin en büyük boyu da Van Nistelroy'dur.. Biraz daha degisik ve daha carpici olani da belki de Rennes'in gözdesi Jimmy Briand'dir.. Takimin düzeni,sistemi her seyi aslinda buraya baglidir.


Tutulmasi zor bir golcü profilidir. Bu yüzden cokca zaman yanlarinda minumum bir bazen iki defansi da her daim bagimli olarak tutarlar. bu da ayni sekilde digerlerinin cok kolay bir sekilde gol atmasini saglarlar.. Bugün cok konusulan isim olan Vedad Ibisevic'in cok da yetenekli bir golcü oldugunu düsünmüyorum ya da Hem Ibisevic ve ayni sekilde Patrick Helmes'in golcülügünün ana nedeni Demba Ba ve Stefan Kiessling'dir.. Bu yüzden her ikisi de Bundesliga Gol krallarindan -Helmes,Ibisevic- bence cok cok daha önemlidir..

2 yorum:

pclion dedi ki...

Hakan Şükür'ün yıllarca Galatasaray'da "X factor" olmasının sebebi de tam olarak buydu. Ancak bizde futbolu herkes yalayıp yuttuğu için Hakan'ın diğer forvetleri engellediğini söyleyen çoktu, en iyi zamanlarında bile. Bu vesileyle kralı da anmış olalım...

Borges dedi ki...

pc Lion: Aynen öyle.. aslinda yorumu uzatip Hakan Sükürle bitirmistim ama uzadigi icin kestim. Sistem adamidirlar ve aslinda golcülügü olmamalarina karsin atilan gollerin aslinda dolayli yönden sahibidirler.. Ki sadece gol degil mevzubahis hakan sükür oldugu zaman defansif orta sahalarin islevi dahi isin icerisine giriyor..