12 Kasım 2008

Grafite.!



Bu pek de ismi olmayan adama 8 milyon Euro verdi Magath.. Üstelik transfer isi de oldukca ilginc. Deli gibi forvet arayan teknik adam futbolcusuna soruyor, bildigin, tanidigin iyi bir forvet var midir gibisinden.. Brezilyali orta saha Jouse brezilyada iken ayni takimda oynadigi Grafite'nin ismini veriyor ve transferi bu sekilde basliyor.. Galatasarayin da o dönem ilgilendigi Le Mans'li futbolcu pahaliya mal olsa da ödenilen paranin hakkini sonuna kadar veriyor, hele ki ondan kat kat fazla paraya mal olmus italyanlara göre hayli hayli.. Bu sene cok formda.. Gecen sene de kötü maci cok azdir..

Armina Bielefeld'i 4-1 yener iken son golü atan Grafite, mactan hemen sonra Magath'dan izin istiyor zira Babasinin durumu oldukca kötüye dogru gittigini haber aliyor.. Magath kendisine izin verir iken dönüs tarihinden bahsetmiyor bile.. 20 Ekim pazartesi babasini kaybeden Grafite Persembe günü Wolfsburg idmaninda buluyor kendisini.. Babasinin ölümü bir yana,tatile gidenlerin dahi erken gelemedigi bir yerde o brezilyali kimligi ile idmana cikiveriyor hemen..

Ki bu acidan hemen sonra ciktigi ilk macta Bayerne Alianz Arena'da golünü atip takimini bir sifir öne gecirir iken golü de babasina armagan ediyordu. Daha sonra Gladbach'a, Cottbus'a atiyor da atiyor, hattrick de yapiyor ki en son hattrick yapan Wolfsburglu futbolcu 2004'de takimdan ayrilan petrov idi.

Genelde acilis golü gelir Grafite'den.. tipik bir 9 numaradir. Yavastir ama teknigi iyidir.. Vuruslari düzgün, ceza sahasinda nerede duracagini da iyi bilir. Tabir-i caizse, "Saglam" bir golcüdür kendisi.. Ona göre sistemi belirler Magath ve bu yüzden her seyidir su an icin Wolfsburg'un..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

dsafsafsa

wasted times dedi ki...

ufak bi ekleme; lincoln'ün de çok sağlam kankasıdır bu grafite..

Borges dedi ki...

Wasted times: Bunu bilmiyordum bak, güzel bir ayrinti kendi adima..

Adsız dedi ki...

Menajeri gibisiniz sanki.Geçtiğimiz yıl aldığı 5 maçlık cezayıda yazınızda görmek isterdim.

Borges dedi ki...

Siz de düsmani gibisiniz.. Mathijisen'e yaptigi faul sonrasi almistir ve lakin unutulmamalidir ki o kendisine atilan tekmeye karsilik vermistir. Topsuz alanda kendisine sarili vaziyette iken tekme atana tekme atmistir ki refleksifdir.. Bu sene de kirmizi aldi, benim icin cok da önemli bir ayrinti degildir, bilincli, cok baska bir ceza alsaydi belki..

Unknown dedi ki...

wolfsburgun forma reklamıda çok orjinal. ne reklamı acaba. delikanlı wolfsburg taraftarının içini inceden sızlatmış romantikleri heycanlandırmıştır herhalde. tabii bu sağlıkla ilgili bir reklamda olabilir ki o zaman yukarda yazdıklarım çöpe.

Borges dedi ki...

Ömer: Bild'in de icerisinde yer aldigi cocuklar icin bi nevi yardim kapmanyasinin ürünü.. Sanirim bu hafta pek cok bundesliga takiminda görülecektir.. Muhtesem bir kapmanya aslinda.. Her sene bir kere Alman ZDF kanalinda herkesin gözü önünde yardim filan toplanir.. gecen sene rakam 12 milyon euroydu.. Gizli kapkli olsa bes bin euro olurdu en fazla..

pclion dedi ki...

Galatasaray çok ciddi şekilde ilgileniyordu o sene, sanıyorsam en ciddi talip de Galatasaray'dı o sıralar. Wolfsburg 8 milyon'u bastırdı, aldı tabi. Biz de son dakika transferi olarak Nonda'yı aldık 500 bin euro'ya.

mondo trasho dedi ki...

galatasaray'a gelseydi, grafitiyle adı duvarlara yazılasıca olurdu grafite.