9 Kasım 2008

Fenerbahce - Galatasaray : 4-1



Kadiköy'de gelenek degismedi.. Fenerbahce yine galip geldi.

Görüntü hemen hemen gecen sene kupa eslesmesinin tam zittiydi. Fenerbahce, Galatasarayin etkili isimlerini etkisiz hale getirmek icin insanüstü bir caba sarfetti. Nasil ki Sampiyonlar Liginde basaridan basariya kosan Fenerbahcenin her iki kupa macinda da etkisiz oyun sergilemesini tam saha pres ile gerceklestirdiyse Galatasaray , aynisini bu sene Fenerbahce yapti ki Alex'sizlik de avantaja cevrilmis oldu. Cok kostu takim.. Öyle kostular ki Guiza, Josico maci tamamlayamadi.. Ki bu düzeyde bes mac cikarsin takim, aynen Galatasaray gibi revire dönmesi olasi.. Dolayisla Galatasaray da bu baski karsisinda oyun kuramadi.. Üzerime gel dedigi zaman diliminde dahi ceza sahasinin önünde ya abuk subuk sut cekimleri ya da sonucsuz atak girisimleri..

Mac 3-1. Biri korner, biri atak bile sayilmayacak pozisyonda Emre Asik'in kendi kalesine attigi gol, digeri ise serbest vurusun dönüsü bir gol.. Organize tek atak gelistirmeden Fenerbahce maci kopardi.. Bu da kadiköy lanetinin bir parcasi olsa gerek..

Fenerbacenin sansi ya da adi ne olursa olsun Galatasarayin "üzerime gel" dedigi anlarda üzerine gidemedigi, "caresiz" kaldigi gercegini degistirmiyor yine de.

Bir maglubiyet varsa mutlak bir hata da vardir gercegini göz önüne alirsak eger bir ihtimal Baros'un Benfica'daki kötü performansina ragmen sahaya sürülüsü kadro dizilimi adina yapilmis hatadir diyebiliriz.. Bunun disinda oyun icerisinde bütünlügü saglayamayan Galatsaray hangi degisikligi yaparsa yapsin sonuc pek degismeyecek idi.. Nitekim Aydin,Kewell,Nonda degisiklikleri de sonuc getirmedi. Zira bölgeler arasi mesafe oldukca uzundu.

Bir baska aci sudur. Sonuctan bagimsiz konusmak gerekirse eger her iki takim da "aman aman" top oynamadi. Fenerbahce daha fazla mücadele etti ve hakki olan galibiyeti aldi. Bunun disinda Avrupada basari saglayan ekiplerin türkiyede birbirlerine karsi oyun olarak tersi sonuc almasi da baska bir ilginc nokta. Mücadele gücünüzü yükselttiginiz zaman kadrodaki isimlerden ve hatta taktik hatalarina ragmen basari saglayabilirsiniz. Bunu biz Terim ile yasadik, Avrupa Sampiyonasinda yasadik ve hatta Fenerbahce Arsenal'den puan bile cikardi.. Ya da dönem itibari ile Avrupa devlerini dize getiren Fenerbahce Galatasaray karsisinda "etkisiz" futbol oynayabildi.. Motivasyon ve Mücadelenin fazla oldugu yerde teknik taktik ikinci plana kayabiliyor.. Bunu blogda cok önceden uzun uzun islemistik, bu da onun bir parcasidir. Bu acidan Fenerbahce mücadele gücünü yükselterek rakibine top oynatmadi ve maci alip rahat bir nefes aldi..

Maca dönersek konsantrasyonu ve mücadele gücü yüksek olan takim kazandi. Fenerbahcenin öyle veya böyle goller bulmasi sonucu degistirmiyor. Alex gibi hucum gücünü yükselten oyuncudan yoksun cikmasindan dolayi yapabilecegi en iyi seyi, yani defansi yapti ve bu da galibiyet icin yeterli oldu.. Lakin Arsenal gibi degildi, rakibini oynatmadi, gereginden fazla pozisyon vermedi..

Tebrikler..

Bir de Galatasarayliyiz yani.. Bu galibiyet gerceklesmedigi icin bundan sonra takim neyi basarirsa basarsin hep bir seylerin eksikligini hissedecektir önündeki bir yil boyunca.. Önümüzdeki hafta cekmek durumunda kalacagim tonla geyik bir yana bu aci biraz fazla ve futbol.. Helali hos olsun, her seyin bedeli var bu hayatta. Biz karsiligini ödemedigimiz hicbir hazzin üzerine oturmadik.. Bu da iste futboldan alinan keyfin bir baska bedeli.. ödedik, ödüyoruz, ödeyecegiz de anasini satim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi doğru diyosun ama biz bu takımı üzülmek için tutmadık.Üzülmek istesek Beşiktaş'lı olurduk(biz seni sevinmek için blabla tezahüratı).Tebrikler diyosun.Abi artık rutine bindi.Ali Şen Galatasarayla yapılan maç derbi sayılmaz diyor.Kim yanlış diyecek çıkıp?Yine tamam pres yapmadık basmadık pas yapmadık böyle olucak.Bunuda anlıyorum.Ama sindiremiyorum.Ha Skibbe gitsin mi?Çok samimiyim Adnan Polat bi delikanlılık yapsın 3 sene kontrat imzalasın diyorum.İşte Bayer Leverkusende lider sen yazdın.Ama adamların o çitlere tırmanması bedelini çok ödedik ve iki gün sonrada vizeler var anasını satıyım.Bilmem daha ne denir?

Ömer dedi ki...

Bu yuzden herkes Besiktas'li olamiyor iste. Allah bizi senin gibi kupa sevdalilarindan korusun,amin.

Borges dedi ki...

Adsiz: Üzülmek ve Besiktas bagintisini pek anlayamadim.. Ayni zamanda adam gibi bir gerekcelendirme olmadigi takdirde herhangi bir takima satasir nitelikte olan yorumlardan hoslasmam. Fanatizmin düzeysiz boyutu her daim irrite edicidir..

Ömer: Bahsettiginiz kupa sevdalisi bir üstteki yorumun sahibi midir yoksa bana midir nedir anlamis degilim. Kupa Sevdalisi filan olmadigimi bilmem belirtmeme gerek var mi ?

Ömer dedi ki...

Yok tabii ki size degil, adsiz'aydi. Mesajimin kime gittigini belirtmem lazimdi, yanlis anlasilma icin kusura bakilmasin.

Borges dedi ki...

Ömer: SOrun degil.)

Fuzzy Logic dedi ki...

Asil mesele bir fenerbahce maci kaybetmek degil aslinda. Fenerbahce ne zaman kotu gitse bir galatasaray galibiyeti ile rüzgari tersine döndürüyor, ben ona bozuluyorum. Simdi fb sezonu kafada oynamak icin gerekli ruzgari yakaladi. Bu hava ile seyredin bakin kac hafta fb bayagi iyi oynar. Zico da ve daha oncesinde de boyle oldu. Fb, zico ile kotu giderken bir gs galibiyeti herseyi terisne cevirdi. Yani ben maci kaybettigimize degil fb'yi yarisin icine soktugumuza uzuluyiorum

Borges dedi ki...

Fuzzy: Ben tersini düsünüyorum. Fenere ciddi bir operasyon gerekli idi, bu operasyonu geciktirecek ve ayni zamanda kötü gidisati bir süre daha devam ettirecektir gibi geliyor bana.. Su an Fener iyi durumda degil..

Fuzzy Logic dedi ki...

borges: umarim haklisindir ama inan bana yazdigin cumleyi kelimesi kelimesine zico'nun ilk galatasaray macindan sonra dusunmustum ama dedigim gibi umarim haklisindir.

Adsız dedi ki...

atalarımız demiş zaten zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye.burda zenginlik 3 gol farkı.neyse pisicikler bize avrupa maceralarınızı anlatın da eğlenelim biraz...