18 Mart 2009

Hoeness'in Ardili ve Önerisi.!



Önerisinden baslayalim.. Televizyon vergisi veren her insandan 2 euro da maclarin devlet kanalinda sifresiz yayimlanmasi icin kesilsin diyor.. Gerci sonrasinda böyle bir sey talep etmedim bu sadece hayalini kurdum diye eklese de tartismaya acildi artik.. Kilise icin dahi zorunlu olmayan vergi futbol adina her insanoglundan 2 euro aylik, yillik 24 euro seklinde kesilmesi pek de "dogru" degil.. haliyle geri tepti burada. Futbol seyircisi icin oldukca karli. Aylik 32 euro verip Premiere aboneligi yerine sadece 2 euro verip evinde seyredecek bütün maclari ve fakat futbolla ilgisiz onca insan da zorunlu olarak 2 euro ödeme ki kabul görmesi mümkün degil.. Hoeness burada halki degil acik kanalda yayimlandigi takdirde ikiye hatta bese katlanacak olan sponsor gelirlerini düsünüyor daha cok.. Zira Bundesliganin Premiere Ligden daha dogrusu Premiere Ligin diger bütün liglerden en önemli farki Televizyon gelirleri ve Sponsorlaridir.. Bundesliga toplamda Premiere Ligin ülke disinda yayimlanmasi icin aldigi parayi ülke icinde ancak alabiliyor filan..

Menajerligi birakacak ve ardilini ariyor.. En son öneri de Beckenbauer'den geldi. "Breitner gecsin Hoeness'in yerine " diyor.. Hoeness haliyle kabul etmedi, 57 yasindaki bir adam birakirken 58 yasinda bir adamin bu görevi almasi pek dogru degil. Genc olmasi gerekir yerime gececek olanin diye ekliyor...

Hakli.. Bir iki yillik degil uzun vadede ve tam anlamiyla yeni bir Hoeness istiyor o. bana göre onun ardili eski bir bayernli olacak ve genc olmasi anlami ise futbolu yeni birakimis isimleri gündeme getiriyor.. Az cok biliyoruz ki en buyuk aday Schalkenin de Müller sonrasi teklif götürdügü ve haliyle kabul etmeyen Oliver Kahn'dir.. Genc ve Hoeness'in yarisi kadaer Bayern sevdalisi olsa yeter gibi.. Kahn olmazsa Jeremies ve Mehmet Scholl diger isimler.. Basinin sürekli diline doladigi Allofs,Voller ise kesinlikle Bayern gelenegine uygun isimler degil.

Hoeness 30 yasinda bile degildi bu göreve atandiginda.. Nürnberg de iken futbolu birakti ve Nürnberglilerin en buyuk sorusu sudur bu hayatta: Ya Hoeness, Nürnberg'in menajeri olsaydi.. Muhtemelen bugün Bayern Münih degil bayern eyaletinin ikinci büyük sehri Nürnberg avrupa devi olmustu..

Kahn ya da baskasi. Hoeness'in arkasindan bu koltuga oturmak gercekten yürek istiyor.. Merakla bekleniliyor ardili.. Eh, Uli de artik Beckenbauer'in koltuguna gecip o koltugun gercek hakkini verecektir 2010 yilindan sonra..

2 yorum:

varol döken dedi ki...

çok korkunç bir adam bu, gerçekten... yayınladığın şu taraftara çattığı postta korktum valla, bayern taraftarı olsam hemen korkudan gidip loca alırdım o derece...

futbolcu falan da dövüyordur bu, var mı bir bilgin borges... yoksa da idare ederiz türkali seven adamı her zaman:)

not: yalancı tanıklar kahvesi çıktı bu arada, evde ursula le guin ablanın altında sırasını bekliyor:)

Borges dedi ki...

:)))

Yok dövme filan yok belki ama demecleriyle öldürmüslügü dahi vardir.

HOeness, sadakat'in bir baska adidir mevzubahis konu bayern ise eger.. O kadar cok anektodlar, hikayeler var ki bu yüzden portresini yapamiyorum ama üzerinde calisiyorum hala..


Misal konferans verir iken sevgili varol döken, oyuncusunun rahatsizlanmasi üzerine o kadar insan önünde konusmayi kesip solugu hastanede aliyor.. Eski bayernlileri düstügü zor durumlardan cikarip klupte görev verip canlandirmistir.. Bayernlilerin, beckenbaueri da icerisine katabiliriz, en buyuk özelligi bayerni almanyadan dahi üstün tutmalaridir.. Önce Bayern sonra da Almanya gelir onlar icin.. Yakinda bir hoeness portresi gelecektir daha iyi görülebilir belki orada cok sey..