14 Aralık 2009

Bremen Laneti.!



Ben bu futbolcuyu kimseyle tartismam. Bir iki degil 100 macini seyrettim. Yetenekli ve cok güzel bir futbolcudur Diego. Cok iyidir ama ondan daha iyi olan bir sey varsa o da Bremen'in lanetidir. Bremen'de parlamis ve buradan giden yildiz oyuncularin bir baska yerde "Bremen performansi" sergileyememeleri uzun zamandan beri görülebilir bir durumdur. Lanetidir Bremenin.. Zira sizi parlatir, sizi bir baska sunar futbol piyasasina..

Ismael, almanyanin en iyi defansiydi, Borowski milli takimin bile vazgecilmeziydi, Ailton Bundesliganin en cok gol atan yabanci oyuncusu olmustu ya da Frings Alman milli takiminin Ballack ile beraber degismez oyuncularinin basinda geliyordu.. Bremenden gittikleri yerde oynayamadilar.. Pek cogu bir yil oynayip geri döndü.. Klose belki iyidir ama asla ve asla Bayern'de bir Bremen performansi gösterememistir.. Pizzaro cok iyi bir baska örnektir. Yeminle diyorum iki tane Anelka'ya degismem ben Pizzaro'yu. Her türlü gol atan bir golcüdür. Sag ya da sol ayak.. Kafa ya da frikik.. ceza sahasi ici ya da disindan.. Ama gelin görün ki Bayern'e gitti, ordan Chelsea'ye.. ve dönüp dolasip geldi yine Bremende oynuyor ve cok iyi oynuyor da.. Diego'nun da sonu sanirim Pizzaro'ya benzeyecektir böyle giderse.. Oyuncularin kötü olmasi degil Bremenin lanetinin cok güclü olmasina bagliyorum ben bunu.. Bir istisna ise Fabian Ernst'in Besiktas performansidir belki.. Adam burada Bremen'deki performansini bile geride birakacak sekilde yeniden dogdu ki benzeri cok yoktur..

Iki lanete inancim sonsuz.. Birisi Ballack'in her oynadigi finali kaybedecegine digeri de Bremen'den giden yildiz oyuncularin bir daha asla Bremen performansina ulasamayacagina.. Bremen&Ballack lanetleri oldukca güclüdür ve bu ikisine inaniyorum zira mantikli bir aciklamasi yoktur tüm bu olup bitenlerin..

20 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

borges, bir kaç gün yazmıyorsun ya, kendini sevgili gibi özletiyorsun be abi. aceto maceto yalan. ben seni dükkanı kapattıktan sonra sevmiştim aslında. şimdi anlayabiliyorum bıraktığında milletin neler hissettiğini. aman başımızdan eksik olma abi.

şunu da söyleyeyim. kendimi tenzih ederek bu blog takipçilerinin aceto takipçilerinin süzgeçten geçirilmişleri olduğunu düşünüyorum. cümle biraz mal oldu ama anladı sen.

benjcev dedi ki...

ümit davala'nın döndükten rap'e başlaması da bremen'in laneti yüzünden di mi? adam, bırak eski performansını, eski mesleğinden uzaktı.

Jordi Metal dedi ki...

Hatta Tjikuzu. İBB performansı bir istisnaydı tabi. Şuan Trabzon'da esamesi okunmuyor adamın :) Geçen yeni çocuğu dünyaya geldi belki şimdi canlanıp İBB performansına dönerse oda Ernst gibi istisna olabilir diye düşünüyorum.

Cherubim dedi ki...

Mesut Özil umarım bu sonu paylaşmaz..

xander dedi ki...

Diego bu parlatma işlerini çok iyi yapan bir başka takım olan porto'ya gelmişti.orada pek isteneni verdiği söylenemez.bremen'e gelince kendini buldu.bremen'in ofansif oyunu bunda etkilidir bence.ofansif oyuncular için kariyer planlamasında bremen tercihi üst sıralarda yer almalı bence.

Oğuz Öztürk dedi ki...

Ballack'ın bu lanetine esasında bende inanıyorum.

Borges dedi ki...

benden bu kadar: Burada mümkün mertebe diger bloglar hakkinda olumsuz görüs bildiren yorumlar olmamasi benim istegimdir. O kötü, bu iyi yerine bir bütün olarak ele almak hepsinden daha iyidir. tek basina "borges" hicbir anlami yok.. Bir bütün icerisinde ancak anlamlidir. Aceto veya Flying, Tardini, Noat, Lambuja.. Bunlarin hepsi bir araya geldiginde ancak. Uzun uzun yazdim ki bundan sonra "güzel burasi" diyecek olanlar icin "surasi kötü" gibi bir kiyas olmamasi acisindan.. Baska yerde bunu yapin, rica ediyorum..

ergün dedi ki...

ya borges senin bu pizarro ve gomez begenine anlam veremiyorum,daha dogrusu cok begenmene.tamam ii topcular da ne gomez 30 milyon eder ne de pizarro 2 anelka eder.
bi de ballack bu sene de kıramazsa ki ben kıracagına inanıorum bu sanssızlıgını,gerisi zor.

Borges dedi ki...

ergün: Pizzaro gercekten cok kaliteli bir golcüdür. 2 Anelka kismi begeninin anlasilmasi üzerine yapilmis bir abartidir lakin degeri anlasilamiyor. Baska acidan Gomez, golcüdür. daha ne olsun aslinda ? Yakin zamanda daha iyi anlasilacaktir ne demek istedigim diyorum..

Ballack icin bir sey demiyorum, benim umudum yok acikcasi:)

benden bu kadar dedi ki...

@borges

bilemiyorum abi. sana bu noktada tevazu yapmak düşüyor tabi de, ben zaten şurası kötüden ziyade burası iyi demek istemiştim. aceto olayı gazla yazılmış tabi :(

ya aslında sen menkıbedeki gibi "aceto bir deryadır, onu bir damla kirletemez, oysa biz bir su birikintisiyiz, bir damlayla kirleniriz" desen çok şekil duracaktı ha :D

twilost dedi ki...

bu sene barça chelseayi eleyemez. chelsea yi kupadan olsa olsa ballack laneti ile real madridin stadında oynamasının verdiği ekstra güç durdurabilir =D real madrid oraya gelemez diyenlere de ronaldo der susarım=)

Kasux dedi ki...

güzel tespit bunun birde rüştünün laneti kısmı var ki oda bir beter örneğin;valdes rüştünün yerine geçtiğinden beri yediği o mal gollerin hesabı yine volkan öyle yine hakan arıkandı galiba bjk'nin ikinci kaleci bu örnekler böyle sıralanır gider...

GialloRosso dedi ki...

Seni takip edenlerin bugünün doğum günün olduğunu bilmeye hakları vardır diye düşünüyorum. :)
Doğum günün kutlu olsun Borges, iyi seneler.

Borges dedi ki...

GialloRosso: Tesekkürler efendim. Gecen sene bunu yaptim, bu sene ise böyle gelisti. Nerden haberin oldu bilmiyorum ama sagolasin cok..

YZ Şahin dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun, Nice mutlu senelere.

Fabio Luciano dedi ki...

ballack'ı bilmem ama bremen'de daha önce oynamış ve parlamış adamların başka yerde bu kadar iyi ol(a)maması bremen oynadığı sistemle alakalı olabilir.

Borges dedi ki...

Alengirli islerin adami: Sagolasin cok..

Fabio Luciano: Bu bahsedilen durum Rehhagel dönemini de kapsar. Sistem ve bremenin kendisine özel kosullari diyelim.. Sakinlik ya da baskisiz ortam, kalite..

twilost dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Borges, nice güzel senelere.

Kasux dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Borges.Bu kadar alcak gönüllü olma bence :)

Borges dedi ki...

twilost: Sagolun efendim, cok cok tesekkürler..