7 Şubat 2010

2012.!



Su durumda gruplar hakkinda cok saglikli bir degerlendirme yapilamayacagi kanaatindeyim hele ki bu ülke Türkiye oldugu vakit.. 96'dan bu yana gidebildigimiz bütün turnuvalar öncesi hep grubun güclü ekiplerini -Almanya,Hollanda- yenip zayif ekiplerine gereksiz puan kaptirarak eleme maclari oynayip gitmisiz,simdi ne diyebiliriz ki teknik direktörü, oyuncularin bile kim olacagi belirsiz bir yapi adina ? Almanya'yi her iki macta da yeneriz bakarsin Kazakistan, Azerbaycan beraberlikleri olur.. bilinmez hic, yorum da önemsiz. Simdiden bir yorum yapsak aman dikkat Van Buyten'a kafa vurdurmayin, önlem alin derim ki her bakimdan anlamsiz olur.

Ve fakat Almanya adina da tam bir tanidiklar muhabbeti olusmus durumda. Türkiye, Avusturya gibi yakin iliskileri oldugu ülkeler olmasi bir yana teknik adamlarin hemen hepsi ya Alman ya da Almanyada calismis insanlar.. Azerbaycan teknik direktörü zaten 96'da Almanyayi Avrupa Sampiyonu yapan Berti Vogts.. Belcika'nin basindaki Dick Advocaat ise basarisiz Gladbach döneminde transfer rekoru kiran adam filan.. Türkiye tanidik, Avusturya ondan da fazla tanidik filan diye gidiyor..

Yalniz hem Avusturya maci hem de Türkiye derbi niteligindedir Almanya adina.. Asla ve asla kaybetmek istemeyecegi, garip savaslarin olacagi maclar.. Ve bence cok keyifli, eglenceli olacaktir totalde.. Bir de Hollanda olsaydi tadindan yenmezdi aslinda.

Löw, Türkiye ile biz favoriyiz ve bir sekilde cikariz gruptan der iken aslinda o dönem onun milli takimin basinda olup olmayacagi bile soru isareti.. Türkiye hakkinda rakiplerin kim oldugundan ziyade bugün üzerine konusamayacagimiz sekilde olmasi cok daha önemli bir sorundur.

5 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

çok güzel tespitler yine abi..

ben yorumlu bi yazı yazdım aslında ama senin yazını okuyunca yorum yapmanın biraz nafile olduğunu düşündüm yahu. kötü hissettim. yine de olaya "takımlar şöyledir, şunlardan çekinmeliyiz, şunlar büyük gelişim içinde" diye bakmak "yorum yapmayalım, vakitle ne olduğu ortaya çıkacaktır" mantığıyla yaklaşmak kadar makuldur bence.

saygılar..

http://esomder.blogspot.com/2010/02/lokum-gibi.html

Adsız dedi ki...

Aslında bana da lokum gibi bir kura olarak görünüyor. Hani bakıldığında gidemediğimiz 2010 kurası da lokumdu. Biz futbol oynamayı ve kazanmayı gerçekten istersek ve egotik mastürbasyon yapmak uğruna saçma sapan kadrolar kuran bir hocamız olmazsa başarırız diye düşünüyorum.

Herşeyden önce kendi kendimize rakip olmaktan vazgeçmeliyiz ve istiyorsak bunu sahadaki beden dilimiz göstermeli.

2010 için en baştaki Ermenistan maçı dahil gidip de seyredemediğim(!) İspanya maçına kadar 90 dakikayı doldurduk sadece.

Dostlar alışverişte gördüler hep.

Teknik değerlendirme yapmak harcım değil ama gözümün gördüğü de çok keyifsiz bir futbol oynadığımızdı.

Kolaylıklar; size de, memlekete de.

Humerus dedi ki...

Belçika ile dişe diş mücadele ediceğimiz kesin ama geçen seneden 1 dersler çıkarmışızdır diye umuyorum bekle bizi Polonya&Ukrayna ;)

Protanopia dedi ki...

Bizim takım üzerine şu an konuşamayız ama Almanya Azerbaycan, Kazakistan ve Belçika'ya tek puan vermez. Avusturya'ya da en fazla iki puan verir. Karşılıklı 3'er puan bile alsak eğer diğer takımlara karşı hakim bir görüntü çizemezsek ki bence kaybederiz biraz puan Almanya yine rahat bir şekilde birinci olacaktır.

Borges dedi ki...

Karamurat: Sorun bence tam da belirttigin gibi. Almanya Türkiye macinda sorun yasasa dahi KAzakistan, Azerbaycan gibi rakipleri kayipsiz gececektir disiplinlu oluslari nedeniyle.. isi sansa birakmayacak ve biz.. hicbir sey söyleyemeyiz..

Humerus: benim de ikincilik icin cekisecegimizi düsündügüm rakip Belcika'dir.