14 Şubat 2010

Grafite ve Kuranyi.!



Yok yok.. ne baslik yanlis ne de resim. Olmasi gereken budur. Simdi bastan baslayayim..

Ben size Magath'in nasil oyuncu sisirdigini ya da Magath etkisini cok cesitli sekilde anlattim burada. Schalke'nin Köln karsisinda attigi ikinci golde Kuranyi'nin 81.dakikada kenardan adamini gecisi ve asisti sonrasi bunlari düsündüm. Gecen sene ayni sekilde Grafite böyleydi, durdurulmazdi..

Simdi bu sene Kuranyi nasil oynuyor ? Peki gecen sene nasildi..

Bu sene Grafite nasil ? Peki gecen sene nasildi ?

Tüm bu sorularin cevabi bu resmin icerisinde saklidir.

Grafite kötü olmayan ve fakat ortalama bir golcüdür aynen Kuranyi gibi.

Kuranyi Stuttgart takiminda Magath altinda yildiz olmus, onsuz gecen günlerde ise o günlerde üzerine ilistirilen yildiz futbolcu kimliginin tartisilmasi disinda takima bir katkisi olamamistir.

Grafite, 30 yasina kadar her gittigi takimda 8-9 gol atan ortalama bir golcü iken gecen sene yilin golünü atmasi bir yana son ceyreklerde durdurulamamis ve 28 gol atmistir. Bu sene normal kimligine dönüs sergiledi. Sezonun ücte ikisi bitiyor 6 golü var.

Magath etkisi diye anlattigim asagi yukari böyle bir seydir..

Halil Altintop transferi sonrasi Skibbe'ye onu ilk macinda oynatip oynatmayacagi, hazir olup olmadigi soruldu.. Dedi ki Skibbe: O Magath'in takimindan geliyor ve haliyle top fit.! Oynayacaktir ilk macinda..

Bir de Hitzfeld vardir aynen Magath gibi. Öyle ki transferin gerekliligini tartismak durumunda kalmistir isi abartan basin karsisinda.. Esekten de at yapilamayacaginin altini da cizmislerdir.

Bu yüzden Grafite,Kuranyi kötü olmayip ortalama golcülerdir kesinlikle ama bugün varolan Kuranyi'ye bakip bir bonservis ödeyerek transfer ederseniz sizi simdiden uyarayim "sok" yasamamaniz icin..

5 yorum:

mondo trasho dedi ki...

hayalimdeki teknik direktördür. daha önce de bahsini açmıştım, galatasaray'da rijkaard'ın yerine tercih ederdim. bu rijkaard'ın kötülüğünden değil, magath'ın mükemmeliğinden kellidir.

cikkoleite dedi ki...

Kuranyi´yi yildizlastiriken Halil gibi bir adami harcamak! Burda bi tezat var sanki!

Borges dedi ki...

Gerek Van Gaal gerekse de Magath Türkiye'ye uygundur Ne yaptigini bilirler, baski karsisinda degismez o baskiyi degistiren insanlardir hatta.

Cikozi: Hadi isleri birza daha karistiralim. Magath Kuranyi'yi devre arasi satmak istedi ama Kuranyi gtimedi bir türlü. Neden ? Cunku KUranyi 3.8 milyon euro aliyor. Halil 2.8. Bunlar cok fazla Schalke icin.. Oynamayan HAlil'i göndermek olagandir. Halil 200 bin'E aldigi bir oyuncu olsaydi belki de durum baskaydi .. Bir de tabi biz türkler severiz pohpohlanmayi.. digerine kolay gelemeyiz.

Flying Dutchman dedi ki...

Magath Türkiye'ye gelse sanırım başarılı olursa "disiplin timsali" başarısız olursa "disiplini sağlama uğruna oyuncularla bağlarını kopardı" haberlerine konu olacak adam olur. Aragones'in kaderinden kurtulamaz kısacası. Bizim basın kimleri yedi.

Ben de Rijkaard'ın yerine gelmesini isterim. Şahsen şu an yaşayan en büyük 10 futbol zekasından biri olarak görürüm...

Bir de Halil'in yedekliği ve Schalke'deki genel hali bu sene başlamadı sanırım. Halil 2-3 senedir Schalke'nin "eh işte" oyuncularından...Bir de bu tür oyuncular kiraya gidip bir şeyler yaparak döndüklerinde katkı yapabiliyorlar. Ümit Karan-Ankaraspor-Galatasaray örneği var önümüzde

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Geçen sene adı, medya sayesinde Fenerbahçe ile anılmıştı ki gerçekten gelse çok sevinirdim..
Sonra bir kaç yerde, çalışma tarzı ile ilgili bir kaç şey okudum.. O zamn anladım ki bizim için uzak bir hayal.. Aziz başkan elindeki oyuncağı kimseye kaptırmak istemez ki zaten bu yüzden Daum'u tekrar getirdi.. Hobisini daha iyi yönetmek için..


Ayrıca Daum gibi bence sıradan bir deknik drektörün 3,5 milyon+10.000 euro+ 1546546464 kaç tane uçak bileti vs. aldığı bir yerde acıba Felix Magath'ı getirmek için ne vermek gerekir veya kendisi ne ister..

Rijkaard'ın aldığı paraya değinmiyorum. Adam hiç bir şey yapamasa bile omzunda, Barça teknik direktörlüğü ile şampiyonlar ligi kupası apoleti var.. Külübede oturması için bile 2 milyon euro verilir..