9 Şubat 2010

Kac(iril)an Yildiz: Cassio Lincoln.!



2 Milyon Euro Bonservis karsiligi Galatasaray'dan gitmistir. Kacti mi kacirildi mi muammadir elbette.

Roberto Carlos gibi bir "nefret" röportaji bekliyorduk ama olmadi. Fenerbahce'yi reklam etsin diye alinaan adam gittikten sonra Fenerbahce'ye gelecek adamlara bile takimi kötüledi. Her yerde Fenerbahce adina tonla olumsuz seyler dile getirdi. Degisik bir reklam oldugu kesin.. Lincoln'den de bir röportaj beklenirdi ama yapmadi, hicbir sey söylemeden cekip gitti.. Jardel gibi kitap yazmazsa neler yasandigini kimse bilmeyecektir. Jardel yazmasaydi hic kimse Emre Belozoglu'nun devre arasi agiz burun ona girme girismini , Lucescu'nun onu Madrid macinin devre arasinda cikarmak isteyip de Hagi'nin engelledigini ya da korumasi altinda oldugunu kimse ögrenemeyecekti.. Popescu yazmasa Hakan Sükür'ün dusun altinda agladigini da kimse bilemeyecekti.. Yazilmasa bu aslinda yapilan yorumlarin hepsi eksik kalacaktir, bu konu da öyle bir sey..

Uzun uzun Lincoln tartismasi yapacak konumda degiliz. Cok sey diyorlar hakkinda.. Misal karaktersiz.. Dogru veya yanlistir ama bu gibi yakistirmalari hakedecek tavirlar uzaktan bakildiginda sergilemistir. En azindan neden böyle diyor insanlar demiyoruz, hak veriyoruz.. Ve fakat takima bir sey katmadi diyen insan o ilk yilinda yasadigi sampiyonlugun en önemli macinda son saniye golünü düsünsünler, yeter.. Kalli'nin cezalari, kendi icerisinde mantikli olan sisteminin kurbani olmasa nasil olurdu bilmiyoruz.. Hicbir zaman bilemeyecegiz diyemiyorum zira bir sonraki sezon Skibbe ile takima verdikleri ortadadir.. Yaptigi asistler, kazandirdigi maclar, Avrupada yillar sonra deplasmanda oynanilan güzel futbol diye gider.. En kötü potansiyeli, adama müthis keyif veren süprizleri. Bunu bana hic kusura bakmayin ne Elano, ne Jo.. Belki biraz umudum Giovani Dos Santos'dur olmadi Keita.. Futbol zevkim bu benim. Sizin kosmuyor, mücadele, oyunun iki yönü gibi oyuna tek yönlü bakis acilarinizdan daha keyifli geliyor..

Yanlis yönetildi.

Lincoln gelmedi ve acikca söylüyorum ki Hamburg maci sonrasi olusan kosullarin icerisine ben de olsam gelmezdim. O kosullari kendisi yaratmistir filan girmiyorum o bölgeye lakin ayni sekilde kesinlikle ben de kacardim. Herkesin düsman belledigi, herkesin üzerine gittigi, herkesin her seyden onu sorumlu tuttugu, takimdaki en efendi adamin dahi "serefsiz pic" diye bahsedecek konuma geldigi ortama ben de olsam kesinlikle bir daha gelmezdim, o da öyle yapti. Gitti ve gelmedi.. Gelseler, döveceklerdi zaten, öyle diyorlardi.. Bu dövecegiz diyen kesim bir de neden gelmedi ya alalal diye saskinliga düsüyor, onu hic anlamiyorum.

Bundesligada Schalke'ye gitmek istedi. Frankfurt'dan dahi Schalke'ye gecisin yollarin aradi ki Frankfurt baskaninin onu almamasinin parasizligin disinda nedeni budur. 3 yillik anlasmaya yanassaydi baskaydi is.. Yarim yillik ücretin Lincoln'un maasinda indirime gitmesine ragmen fazlaligi ve sonrasinda Schalke'ye yapacagi gecisi bilen Frankfurt baskani almadi. Magath-Kuranyi ikilisi ile diskoda bulustu, konustu ama parasizlik nedeniyle anlasma saglanamadi. Magath ayligi yüksek diye Kuranyi'yi dahi göndermek istiyor.. Biliyor ki takim iyi islerse eldeki kalastan dahi gol krali yapabilir ama Lincoln, Misimovic gibi oyuncular üretilemez. Skibbe deli gibi istedi ama ayni parasizlik sorunu onlarda da var ki kiralayabildikleri Halil'in yarim yillik ücretinin bir kismini dahi Schalke ödüyor. Bundesligayi hicbir sekilde düsünmeyecek ölcüde para verildi ki baska türlü neden Galatasaray'a gelsin ? Geldigi gibi neden bu parayi birakip gitsin gayet mantikli acilimlardir..

Karaktersiz futbolcu filan ama ilginctir ki eski takimi onu istedi, Skibbe onun icin ultimatom bile verdi. Daha dün yedi ay boyunca beraber calsitigi serefsiz futbolcuyu kendi takimina kazandirmak icin var gücüyle calisti. Sizce Skibbe deli mi kendini zora sokuyor ? Misal X yazar kadar anlayamiyor her gün beraber calistigi futbolcunun karakterinden ya da kalitesinden ? Her gün beraber oldugu futbolcuyu disaridan yazarak yorumlayan insanlardan daha mi az taniyor ? Sizden önceki alti yil icerisinde sürekli yükseliste olmasi da hic sorun degil. Jardel'in buradan gidip 40 kusur gol atmasi gibi tuhafliklar önemli degil.

Serefsiz, karaktersiz filan degil mesele. Kucuk bir hata yapildi. Berlin macinda kaptanlik pazu bandini Arda'ya olmadi Sabri'ye takacaktin.. Mactan sonra basin toplantisi yaparak "Floryanin bes kapisi var " demek yerine Arda bu takimin kaptani sensin diyecektin.. Bak bakalim isler nasil degisiyordu o zaman.. Kendi cocuklarina gereken degeri veremiyorsun ve bunun acisinin nesnesini de bir baska yere dogrultuyorsun. Ne gariptir ki olan arada ne kaptanlik isteyen ne de bu islerle ilgilenen, tipik brezilyali kimligiyle Lincoln'e ya da Galatasarayin parasina olmustur.

Ze Roberto gelmedi, Rafinha üc gün gec geliyor, transfer ettigin Jo gec geldigi icin sana transfer olabiliyor, Elano ortaligi yikip geciyor, Schalke'nin Farfan'i "gec gelecegim, ceza da alacagim" diyerek isi piskinglige vuruyor, Diego bunlarin hepsinin üzerinde sacmaliyor ama gelin görün ki Lincoln serefsiz, karaktersiz.. Bu saydiklarim devre arasi olanlar ki yazmadigim bi ton futbolcu mevcut. Bir hafta gec gelmesinin ardindan ortaligi silip süpürüyor, Benficadir,Berlindir, Besiktastir ipe diziyor ve fakat konusulan bu ülkede bir hafta gec gelmesi oluyor ödedigi 103 bin euro'luk cezanin yaninda.. Keita üc gün geliyor ve ceza 50 bin euro, ödemesinde bile problem cikariyor ama Lincoln serefsiz..

Lincoln 4,5 milyon euro bonservis ve 2,5 milyon euro yillik ücreti. 4 yillik anlasmayi toplayip toplayip öne süren matematik özürlü insanlari geciyorum. 2 yil para ödenmiyor, 2 milyon euro bonservis geri kazanimi söz konusu. 14,5 milyon euro geyiginize ne oldu simdi ? Bir daha özenle uyarmak isterim, futbolcunun maliyetini tüm sözlesme süresi boyunca burada kalacakmis gibi hesaplamak sacmaliktir ve genelde yazarlar anlattigi hikayenin özüne uygun düsmesi nedeniyle bilincli olarak yaparkar hep.. Elano ve Keita, Lincoln'den daha pahali bonservis ve yillik ücret ile sahadalar.. Keita yine gec geldi, sorun ? Elano, Lincoln'un silik dedigimiz ilk yilinda oynadigi oyunun ceyregini oynayamiyor, sorun ? Jo neden geldi, Everton'da neden 4 mac ceza aldi, serefsiz ya da karaktersiz ? Oyun stili nedeniyle bilincli olarak oynamiyor geyigi.. Sahsen oynayanlari da görüyoruz bu sene, katki ? Gecin bunlari derim..

Lincoln Galatasaray yönetiminin kendi cocuklarina yaptigi yanlisin kaniti olmak durumunda kaldi. Sabri kaptan olamadiginin, Arda ikinci kaptan dahi olamamisligin, Hasan Sas yerine oynayan adamin gölgesinde kalmasinin hesabini Lincoln'den cikarmistir. En iyi oynadigi dönemde dahi aman sacinin sampuani su, onu bu diye basin rahat vermedi.. Nedeni de haber kaynaklarinin oyuncular oldugu gercegidir. Oyuncular servis eder haberlerin pek cogunu. Yarisi uydurmadir yarisi da oyuncu kaynaklidir. Herkesin hedefe koydugu adamin sürekli olumsuz bir sekilde haber yapilmasi cok da olagan aslinda.. Yazarlarin dahi tanidigi oyuncu sayisi bir hayli fazladir.

Neden diger taraftan bakmiyorsun geyigi de var. Bakmiyorum cunku bu adam benim gözümün önünde sizin sandiginizin aksine sürekli yükselen bir performans esiginde alti yil boyunca oynamistir. Bir yilda dünya görüsü mü degisti, sacmalamaya mi basladi ? Dolayisla tümevarmiyorum tümden geliyorum ve sorunu burada ariyorum.. Haksiz da degilim, buna inaniyorum.

Yaziyi yazma amacima geri dönelim. Karaktersiz diyebilirsiniz, serefsiz de keza diyebilirsiniz.. Ve fakat "ne oynadi bu " "oynamadan gitti " diyenler su yukaridaki videoyu yeterli görmezlerse gidip bir kilo ceviz alsinlar, hafizaya iyi gelir.. Para maliyet hesaplarini da Elano-Keita üzerinden karislastirmali edebiyat misali devam etsinler, ben burdayim beklerim hepinizi.

23 yorum:

Lev Kom dedi ki...

Yüksek meblağların oynama ihtimallerine verildiğini savunmuşumdur hep iyiki de verilmiş. Sürprizi bol adam bunlar Ortega, Lincoln vs. Oyuncu ne kadar kötülerse kötülesin ileride senin takımın da faydalanacaktır tarihin sayfalarından.
Schalke zamanlarındaki yumruğunu hatırlarım (Leverkusen maçıydı yanılmıyorsam Schneider'a) Almanya'dan kopuşunu ona bağlıyorum. Burada da özellikle Uefa Kupası'ndaki son maçları belirttiğin 6 yıllık performansına en yaklaştığı süreçti. Misal benim için akılda kalan tek güzellik Roberto Carlos ile meşhur kavgayı izlemeleridir. Orada bile suçlanmısıdır aslında lincin zirvesi...

Adsız dedi ki...

bu adamı izlemek zevkti.
attığı her pas klastı.topa dokunuşu alışı verişi her zaman estetikti.

Borges dedi ki...

Lele: O Schneider meselesi.. Mesele o degil, gerzek menajer müller'in suclamalaridir daha cok.. Taraftara hak vermesidir. Ama bir oyuncu neden bu kadar önemlidir ? Misal Müller ne demistir: O olmadan biz iki yil boyunca yedinciligin üzerine cikamadik, Lincoln sagolsun bizi Sampiyonlar ligine götürdü az daha Sampiyon yapiyordu 50 yil sonra.

Müller denilen adam ayni sekilde Mesut Özil'i elden cikarmistir yok yere. Schalke onu kovarak yükselise gecmistir filan..

alti yil boyunca sürekli yükselen bir grafigi vardi, aksini iddia eden su kavganin disinda bir seyle suraya gelsin. Ama laf cok, disiplinsiz.. Rafinha'dan, Dede'den, Jo'dan,Elano'dan Diego'dan, artisi vardir eksigi yoktur disiplin konusunda..

Adsız dedi ki...

Elano'da bu yolun yolcusu gibi geliyor bana.Brezilyalı olmasından mıdır yoksa sadece yabancı oluşundanmıdır bilemiyorum takım içinde dışlanıyor gibi.Saha içinde pas atılmaması hatta en son servet'in küfür etmesine kadar geldi olay.belkide genel olarak yabancılara karşı bir duruş var.
caner ve arda'nın santos'u görmeyişine şaştım kaldım.tamam adam hazır değil üzerine pek oynamamayı tercih ediyorlar diye düşünüyordum ama bariz önündeki adama pas atmıyorlar.Maçı izlemeyi bıraktım santos'un elano'nun keita'nın el kol hareketleri izler oldum.Hatta bir ara keita caner'e bayağı kızdı olduğu yerde bi 5-6 saniye durdu öyle küçük bi protesto yaptı.bunlar belki küçük ayrıntılar ama bence gayet ciddi sorunlar.Lincoln takım içinde yalnız adam diyorduk meira çıktı ortaya adam kaçar gibi gitti buralardan.Geçen yılın meira'sı şimdi franco.
Ekran klavyesi ile yazıyorum hatalar için özür dilerim.

—- dedi ki...

Gecen sene Uefa'da oynadigimiz maclar esnasinda butun GS'lilarin yuregine, Sukru Saracogluna gidiyoruz umidini, ayni sekilde butun FB'lilere de korkuyu gondermistir. Bu bile yeter..

Lev Kom dedi ki...

Elano, Shakhtar zamanlarında yedek kalınca Lucescu'ya baş kaldırmış ve birkaç maç oynatılmamıştı. Sevilla ile oynanan maçtan sonra(Palop'un gol atarak maçı uzatmaya götürdüğü UEFA kupası maçı) da Shakthar teknik direktörü Lucescu'nun sorumluluk almadı eleştirilerine hedef olmuştu. Ayrılıklar hep böyle durumlardan kaynaklanıyor. Galatasaray başına adı altında ezilmeyeceği bir teknik adam geldiğinde Elano'nun da Jo'nun da nelere kalkışabileceğini kimse bilemez. Ben futbolcunun linç edilmesine karşıyım yoksa kişisel yapımla ne elle oynayan Maradona'yı severdim, ne de Mills'e yumruk atan Nouma'yı. Herkesten iyi yanlarını alarak futbola değer katmamız gerekiyor. Sahadaki futbol güzelliğini hiçe sayıp da ona saha dışı etkenlerden ötürü vuranlara çok karşıyım. Hatta hem futbolculuk olarak hem de saha dışındaki davranışlarıyla eksinin çok dibinde yer alan Vural Korkmaz, Vinnie Jones gibi futbolcular bile isimleri anıldığında garip bir tebessümle karşılamıyor muyuz futbolu terk ettiklerinde. Şimdi Lincoln özelinde konuşursak bazıları deplasmana gitmediğini öne sürerler, oynamaz diyenler bu durumda Delgado'ya tüm argo arşivlerini yığmalıdırlar. Fenerbahçe-Schalke maçında sarı-lacivertlileri tek başına uğraştıran bir adama methiyeler niye adam rakibine gelince kesilir. Bu adam seyirciyi eğlendiriyor diye Arıca'dan azar işitmemiş midir? Ülke zaten sonuca ve çıkara odaklıyken bunların olması normaldir. Lincoln'ün hatası tektir. O da adı altında ezilmeyeceği bir antrenöre küfür etmesidir. Bazen yumurtalar tokuşturulduğunda ikisi de kırılabiliyor ve de geçen sezon bu filmi izledik. Bunun dışında ben ve benim gibiler futbolundan ihya olmuştur geri kalan her şey lafügüzaftır...

Borges dedi ki...

Iletisim,Lele: Elano ve Keita, Lincoln'den cok daha sorunlu futbolculardir lakin Arda bunlarin hepsini kapatacaktir, buna inaniyorum. Cunku sorumluluk almistir, bugün sorun cikarsa sebebi kendisidir. Lakin Lincoln olayinda Lincoln sorun cikarirsa Arda'nin, Sabri'nin ve hatta Hasan Sas'in yararinadir.

Öyle de olmadi mi ?

Kaptanlik bu yüzden önemlidir. Hakan Sükür bugün ne kadar elestirirse elestirsin kaptan oldugu dönem Lincoln ve diger oyunculara her bakimdan sahip cikmistir, onun bir yil erken birakmasi aslinda gecen senenin bir baska önemli hatasidir, lidersiz kalmistir ve lider arama/olma cabasina harcanmsitir birileri.

Hoffenheim bugün ayni sorunu yasiyor, lideri tam anlamiyla yok ve kavgalarin sonu gelmiyor. Bremen de de ayni kavgalar oluyor ama teknik adam koyuyuor masaya yumrugunu zira lideri net bir sekilde bellidir. bu hemen bugünün problemlerinden örneklediklerimdir tarihe baksak bu ic cekismelerle doludur ki kitap yazilmiyor bizim ülkemizde.. bu yüzden arada kaybolup gidiyor hepsi.

Bugün Galatasaray yasadigi aci tecrübeye ragmen inatla yildiz ama sorunlu futbolcu alimina devam etmistir Rijkaard'a güvenerek.. Skibbe de ayni sekilde b uoyuncularla iyi anlasirdi ama Schaaf gibi yönetim destegi olmadigi icin oyuncular ele gecirdi ve istediklerini de aldiklarini söyleyebiliriz rahatlikla.. durum budur bana göre.

floridian dedi ki...

bu hakan'in dusta aglamasi olayi nedir ya? popescu nerede yazmis bu olayi?

Borges dedi ki...

ruchankaya: Popescu bunu yazdi mi söyledi mi bir röportajinda bilmiyorum ama dusun altinda Hakan Sükür'ü gol atamadigi icin aglar iken gördügümde cok sasirmistim gibi bir seydi.. Sabaha hatirlairm ve buraya gelir not birakirim :)

Protanopia dedi ki...

Futbolda elbet yan etkiler vardır ama esas olan sahada oynanan futbol değil midir? Lincoln sahada oynanan futbolda "büyük futbolcu"ydu. Oynadığında da büyük oynamıştı.

Hadi Arda, Sabri falan kaptanlık meselesinden dolayı sevmiyorlardı, yönetimin iş bilmezliğiydi ama peki ya Galatasaray taraftarı. Lincoooooln Lincoooooooooln diye bağırırken niye bu adamı kansermişçesine anıyor şimdi.

Daha Ocak 2009 Galatasaray Dergisi'nin kapağı Lincoooooooooln Lincooooooooooln iken şimdiki anlamsız tepki niye. Eski futbolcuların yabancı düşmanlığından başka bir şey değil.

Belki bazı sorunları vardı ama asla kibirli, egoist vs. değildi. Huyuna/suyuna giden bir iki yerli olsaydı takımda bu sempatik adam hala takımdaydı.

Bu arada "şerefsiz piç" diyen Arda mı? Ben ilk defa duydum da.

gerisi önemli değil... dedi ki...

bence esas hastalık her gelen 10 numarayı hagi ile kıyaslamak. üstelik bunu takımın kendisi yapıyor gibi. madem o kadar para alıyor, hagi gibi maçı kurtarsın bakalım diyorlar sanki.

güzel oyuncuydu allah için, erman toroğlu'nun linç girişimden sonra zaten oynamadı. mücadele ediyor diye kazma futbolcuları daha çok sever bizim millet(bülent akın hariç!).

aksilaz dedi ki...

Lincoln her topu alıp zorlardı. Düşerdi, kalkardı, yere atlardı ancak yinede zorlardı. Elano gibi köşelere kaçmazdı top gelmemesi için. Cidden özlüyorum ...

Bu tip yıldızlar insan yönetimi bilmeyen kişiler sayesinde kıçına teneke bağlanıp kovulur hale geliyor.

Erdem Karakuş dedi ki...

Ben yaklaşık 15-20 senedir futbol takip ederim, Lincoln benim bu zamana kadar izlediğim futbolcular içinde saf yetenek olarak ilk 5'e kafadan girecek oyuncudur.

Seyyid Ali dedi ki...

Ben de olsam Lincolne yerine dönmezdim düşünsenize; sizi alt etmeye çalışan bir oyuncu topluluğu; kaptanı olduğu sürece otobüsün arka tarafında seni çekiştiren bir KRAL ve en büyük rakibin Arda.O Arda ki yumruk atıp 3 maç ceza yese bile 1 TL ceza almaz, başkanla yanyana maç izler, yasaklı yere girmeye çalışır kavga eder ama bunlar hep hoşgörülür.Üstüne sezon sonunda senin 10 numaran ona verilir ve kaptan yapılır; kariyer planı bile başkan tarafından yapılır.
Şimdi kendinizi Elano,Keita ve Dos santos yerine koyun; hanginiz böylesine bir Arda ve ekibine karşı koyarsınız pas alamdığınız için.Kime şikayet edeceksiniz; tribündeki Arda fanatiklerine mi yoksa başkana mı?
Adınız Hagi değilse yada Kewell gibi ekstra sempatikliğiniz yoksa size verilen kadarla idare edecek ve her maç sorumluluk almıyor yatıyor diye eleştirileceksiniz; golleri alkışları hep METİNler alacak.
Hakan şükür ve ekibini temizledik diye sevinenler bugün daha güçlü bir lobiyi oluşturduklarını görmüyorlar mı.
Ben Galatasaray'ı seviyorum ve buna zarar veren kim olursa olsun onları eleştirmeye hakkım var.
Ne zaman ki Arda ve benzeri oyuncular bunu bir takım oyunu olduğunu anlar ve dışladıkları oyuncuların onlara katacaklarını farkeder ozaman o meşhur 2000leri yaşarız tekrardan.
İnşallah Lincoln başı yenen son oyuncu ve şerefiz(!) olur.
Geçen sene tapan bazı taraftarlar bugün bu adamı şerefsiz diye suçluyor ve hala Bülent Korkmaz'ı savunuyorsa seneye bu satırları Elano ve Keita için de yazacağımıza eminim.
Yolun açık olsun Lincoln,yaşattığın o Kadıköy rüyası için.Ben o gün Finali izledim orada;biliyorum ki eğer sen o takımda olsan inan seni izleyecektim.Belki de 2. kupayı alınca adı unutulacaklar istemedi bunu kimbilir...

sukullaci dedi ki...

lincoln fenerbahçeye gelseydi gs yerine (alex gönderilseydi mesela hani olmaz ya oldu diyelim) şuan hala konuşuyo olurduk "ne topçu beee" diye.

aşkın dedi ki...

Hakan olayı:
Popescu'nun ilk geldiği zamanlar bir Antalyaspor maçında Hakan 2 gol atar, takım maçı kazanır ama tonla yüzde yüzlük gol kaçırır.
Öyle ki maç kazanılmış, Hakan goller atmış ama kaçırdıkları öylesine inanılmazdır ki bugünkü Guiza'ya rahmet okutacak cinsten.
Tribünler Hakan'a koro halinde küfürlü tezahürat yapar maç boyu.
Maç biter, herkes duşlara gider.
Popescu bir ağlama sesi duyar, bakar ki Hakan formasını bile çıkarmadan duşun altına girmiş, çökmüş ağlıyor.Oldukça şaşırır, sonra bir takım arkadaşı yanına gelir (kim olduğunu söylemedi)
- Bazen böyle oluyor, biz alıştık, sen de alışırsın
diyor.Bir bakıma Hakan'ın kariyerinin özetidir bu olay.

kutay dedi ki...

hakana gs taraftarının küfrettiğini sanmıyorum, hatırlamıyorum. hele 97-2000 döneminde..
jardelın kitabının adı nedir?

Borges dedi ki...

Kutay: Jardel portekize gittikten sonra bir günlük tarzi bir sey yayimladi. Orada devre arasinda Emre-Okangillerin kendisine saldirdigindan bahsetti, ben bu saldiriyi o dönemde her yere cikan haberden ve Jardel'in yazdigi kitaptan ögrendim. Nedir kitabi, günlügü bilmiyorum ama yazdigini cok iyi hatirliyorum.

Hakan'a en cok Galatasaray tribünleri küfretmistir. Lakin 96 da terim ile ilki sezonun ilk haftalari boyunca gol atatamis, bir sariyer maciydi sanirim seytanin bacagini kirarak rekorlara kosmustur. o dönem öncesi övgüden cok küfür yerdi HAkan Sükür..

Popescu ise unutamadigi anilar kisminda bir sekilde islemisti. Dusta Sükür gol kacirdigindan dolayi agliyordu ki kötü bir sey degil bu, ne kadar naif, ne kadar cocuk oldugunun bir göstergesidir. üzerine eklenilen o dönem boyunca onca yakistirmanin ne kadar anlamsiz olduguna dair bir isarettir, sonra büyüdü cin oldu filan ama uzunca bir dönem cocuk kalmsitir Hakan Sükür..

sin dedi ki...

Borges yazdıklarının coguna katılıyorum lakin ortada bazı buyuk kıstaslar var ki bu dedıgın herseyı alır goturur buyuk takımlarda. Dedıgın dogru 6 yıl boyunca ıstıkrarlı bı sekılde yukselmıstır Lıncoln fakat schalke dekı attıgı yumruk ve 4-5(tam hatırlamıyorum) ceza o sezon sampıyonluga mal olmustur. evet daha once ılk 7 ye gıremezken, sampıyonluga gıderken yaptıgı sorumsuzluk ve takımın en cok ıhtıyacı oldugu donemde yanlız bırakması, sence bu tolerans edılmesı gereken bısey mıdır? Sen o cezayı ona kesmessen bu takım senden kucuktur demek olur. Onemlı olan senı kaybetmemek, sampıyonluk senden daha onemlı dııl demek doru mu? bana gore degıl, buyuk takımlarda kı futbolcu-klup sorunun temelı de bence budur. Schalke taraftarı lıncolnu oyuzden haın ılan ettı, yoksa onlarda oraya kadar lincolnun getırdıgını bılıyor. Gs de kı hususa gelınırse, olayın butun sucu bana gore takım ıcındekı cetecılıkdır. Bugun elanoya ve dos santosa pas atmayan(topal,arda,sarp,servet) devre eskısınden daha da guclu olucak gıbı duruyor.
L,ncoln gs de ıken yıne kafasına buyruk oynaması,deplasman secmesı bunlar tolere edılemez seylerdır buyuk takımlarda. misal 2 hafta once lugano,santos ve baronın bılerek nasıl sarı kart aldıgını ve sıvasa gıtmemek ıcın bunları yaptıgı ne kadar barızken,aykut kocaman ın talımatı ıle hepsı sıvasa goturuldu,işte olay g s de olsaydı ve skıbbe basta olsaydı o lıncolnu o deplasmana goturemezdınız, sorun bu.
Lıncoln'un senede aldıgı parada 2.5 dııl 3.5 dıe hatırlıyorum bı yanlıs olmasın. Kaldıkı yukarıda kı vıdeoyu ızledım ama bu vıdeo lıncoln le ılgılı hıcbısey vermıyo daha dorusu underrated gosterıyo kusura bakma, vıdeo da 3 tane topuk pası,3 tane yan pas attıgı calımlardan sonra yere dususlerı var ben mı yanlıs goruyorum. Bunları lıncolnu kotulemek veya lıncoln kotu futbolcudur demek ıcın solemıyorum ama gordugumu soluyorum. Yukarıdakı vıdeo averaj bı futbolcunun yaptıklarının gostergesıdır, aynı vıdeoyu sabrı ıcın de kucuk kucuk maclardan yapılamaz mı sen sole?
evet lıncoln gs ye cok sey vermıstır ve cok yeteneklı bır futbolcudur ama gerek cetecılık gerekse yonetıcı becerıksızlgı karsısındakı tutumu onu sankı kendını gs uzerınde tutuyo tutumu ıcıne sokmustur kı bu da sonunu getırmıstır. yanlısım varsa duzeltırsın ama benım dusuncem gecen sene kı olaylardan sonra lıncolnun gs ye verıcek bır seyı kalmamıstır, nasılkı ronaldınho nun barca ya verıcek bıseyı kalmaması gıbı.

Borges dedi ki...

Sin: Video.. Ankara deplasmanlari, attigi gol, verdigi asist.. Besiktas maci. Arda'nin düsürülmesi öncesi pasi, penalti yaptirilisi ve Baros'a asisti. Kewell'a asisti, Berlin de gözümün tam önünde attigi sik calim..

Simdi sabriden de bu video olusturulur ama etkisi nedir biliyoruz bu 1.

Schalke de olay herkesin basina gelebiklir, abi senin HAgin senin final macinda kirmizi görmedi mi ? Tüm bir degil bes yilin sonucu kupasiz da kapanamz miydi ? bu abartilacak bir sey degil.

G.Saray göndermek durumundadir artik baska cikar yol kalmamistir zira hakli da olsa haksiz da olsa durum budur. tutup da arda, sabri, nonda diye on kisiyi gönderemez ya ? Bremen örneginde de verdik. ama yapilan yanlistir ve aslinda o kadar da serefsiz degildir ve benim meselem de hicbir sey vermeden gitti diyenler icin..

Cok seye katiliyorum, yanlis yapildiktan sonra artik daha fazla yanlis yapilmamasi da önemlidir kesinlikle.

Sacit Tekin dedi ki...

Yine güzel yazmışsın.Eline sağlık.

Şu berlin maçına tekrar baktım, bambaşka oynamış, özellikle 2. yarı da yarı sahanın sağ taç çizgisi kenarında bir pozsiyon var: Önce yere düşüyor, hakem faul vermeyince çizgi üzerinde giden topu rakipten kapmak için hızlıca kalkıp topu alıp 3'e 3'lük hücumu çıkarıyor takımı.

Yalnız Hamburg deplasmanında gol öncesi topu sol köşedeki Arda'ya atışı ve sonrasındaki 60 metrelik deparı unutulmazdı.


10 yıl önce Hagi, Popescu, Taffarel gibi yıldızları bünyesinde barındıran bir kulübün bence Canaydın döneminin vizyonda yaprığı küçülmenin etkisiyle yıllar sonra gelen Lincoln'ü yönetemeeycek hale gelmesi çok düşündürücü. Lincoln sorununun oluşmasındaki nedenlerden biri de sanırım yönetimin Lincoln'e karşı ifrat ile tefrit arasındaki tutumu da etkili oldu. Ya ilk günlerdeki gibi fazla şımartıldı ve fazlası ile taviz verildi ya da bazı şeyler görmezden gelinebilirken medyanın gazına gelip fazla yüklendiler adama.

Bülent Korkmaz'ın yaptıkları önyargının tavan yapmış halinin yansımasıydı. Çünkü daha gelmeden neler düşündüğü ortadaydı ve sırf "delikanlı" tavrını ortaya koymak, daha önce sağda solda söylediklerinin arkasında durabilmek için Lincoln ile uğraşmaya devam etti.

Burada sana bir soru Borges: Skibbe'nin gidişi aslında Lİncoln için sonun başlangıcımı oldu? Yoksa zaten yöentimin ve futbolcuların ortak tavrı işi bu noktaya getirecek miydi? Skibbe takımın başında kalsa idi bunlar olur muydu?

Son söz, geçen sene oynanan futbolun tadını alamamnın en büyük nedeni Lincoln'ün olmayışıdır. Keşke akil adamlarımız olsa idi ve süreç çok daha sağlıklı yürütülebilseydi.

Rijkaard ve Lincoln bileşiminin çok dah agüzel şeyler vaad edeceğinden emindim oysa...

Adsız dedi ki...

Adrian Ilie'den sonra doyamadan seyrettiğim ikinci yabancı oldu.
Gazete köşelerinde yazan eski Gs li futbolcular Hakan Ünsal başta olmak üzere içerdeki dostları ile birlikte, ordinarius demirkol gibi klasik lafı artık süperligde oyuncular Lincoln'un sağa bakıp sola pas atmasını yemiyor yorumudur basın çok güzel iç etti adamı.Adına şarkılar bestelenen Kewell gibi oyuncuları 88-90. dakikalarda zaman geçirmek için oyuna sokan Büyük Kaptan başına taacı dikti Lincoln'un.

Maxim Kukalska dedi ki...

lincoln gönlümde 'tüm hatalarına rağmen bırakamadığınız sevgili' gibidir aynı.çok ayrı yeri vardır lincoln'ün birazda agresif olsaydı hagi'yi 1 yılda unuttururdu diye düşünüyorum.