17 Mayıs 2010

Frings-Boateng Faulleri.!



Iki faul söz konusu. Ikisinin de kasti yapilmis ihtimali oldukca yüksek.. Almanlar bu görüntüler esliginde hala ve inatla Ribery'nin üc maclik cezasinin indirimi pesinde. Bu hareketlere sari kart verilir iken Ribery'e neden 3 mac.. Cikmadik canda umut kesilmez hesabi Ribery'i finalde oynatmaya cabaliyorlar.. Aslinda Boateng'in sarisi konusunda hakli olabilirler lakin hatali olan ingiliz hakemdir daha cok.. Sonucta luzumsuz caba.. Benim aklima takilan daha baska detaylar.. Her iki faulun sonucunda sakatlanma yasandigi takdirde her iki insanin da birbirlerinden farkli da olsa cikarlari olmasi hasebiyle biraz ilgimi cekti..



Kevin Prinz Boateng bugün Alman milli takiminin gruplardaki rakibi olan Gana Milli Takiminin oyuncusu. Ayni babadan ve fakat farkli anneden olma kardesi Jerome Boateng ise Almanya milli takiminda oynuyor. Aslinda bir kardes daha mevcut: En büyükleri George Boateng.. George, belki de hepsinden daha fazla yetenekliydi ama kavga-dögüs-siddet ve benzer olaylardan dolayi futboldan kopmak durumunda kaldi. Türkiye Kürtlerinden olan hanim kizimizla evlenip durulan George her iki kardes icin oldukca kötü örnek oldugunu söyler iken aslen beraber yasadigi öz kardesi konumundaki Kevin Prince ise abisinden en cok etkilenen konumunda.. Jerome ile Kevin karakterlerinin farkliligi yasadigi birbirlerinden farkli anne ve cevrelerden kaynaklidir daha cok.. Kevin Prince Wedding gibi Berlinin varoslarinda yasayip Geroge gibi bir abiyle büyüdügünden olsa gerek Jerome'a göre daha agresif, daha kural-yikici bir görüntüsü var. Berlin dogumlu Ganali kardeslerin iki büyügü olan George ve Kevin gettolarin asi cogugu olarak yetisti. Jerome'dan onu ayiran milliyetciligi dahi burada yer edindigi kültür sonucu olusmustur desek yanlis olmaz, 13 tane dövmesinin oldugu yerde Afrika ve Gana haritalari da mevcut.. Haliyle Jerome Almanya icin oynar iken Kevin Prinz Gana icin Dünya Kupasinda forma giyecektir..

Bundesligada oynar iken Klose'ye yaptigi faul sonrasi Beckenbauer'in "kasti " olarak nitelemesinden sonra saha icerisinde korkulacak futbolcu olarak anilmaya da baslanildi ki Kevin buna uzun süre itiraz etti. Bu dönemde Kevin Boateng takim arkadasi Patrick Ebert ile beraber sokaktaki arabalara hasar vermekten dolayi 56 bin euro para cezasina carptirildi. Yetenekli olusunun hemen yanina disiplinsizligi de her daim dile getirilir ve Berlin klubü Tottenham'a bu oyuncusunu 8 milyon euro karsiligi satmaktan dolayi oldukca keyifliydi. Tottenham bu kadar parayi verdigi bir adami ilk etapta rezerv lige gönderse de sonrasinda Dortmund üzerinden Porstmouth'da oyuncu kendisini bulmus, iyi bir performans ortaya koymustur.

Bu gibi detaylar esliginde sinirine hakim olamayan, kavgaci, cabuk reaksiyon gösteren ve kurallara uyma konusunda sorunli bir insan tipolojisi az cok kafanizda belirmistir. Bu acidan yaklasildigi vakit Kevin'in ince planlar kurup onu haince uygulamaya gecirecek bir adam olmadigini düsünürüm.. Ballack ile olan meselesi yüksek ihtimal saha icerisinde baslamis ve saha icerisinde de sonlanmistir onun kendi stiliyle.. Tekme kasti olsa da bunun icerigi Ballack ile bu macin öncesinde de yasanilmis olan kavgalardan kaynaklidir. Milli takimina avantaj saglamak icin böyle bir faulu yaptigina en azindan "ben" inanmiyorum.. Lakin yaptigi faul sonrasi Almanya'nin bastan asagi tüm icerigini degisime soktugunun farkinda degildir muhtemelen.. 23 Haziran günü grup maclarinin sonucuncusunda karsilasacak olan Almanya-Gana milli takimlari pek cok bakimdan ilginc bir maci oynayacakalrdir ve Boateng kardesler farkli annelerinden dogan farkli kosullarin dogurdugu kimliklerinin de bir savasimini vereceklerdir..


Frings'in kirmizisi ise bence tartisilir bir pozisyondur. Kasit var midir bilinmez.. Frings icin yedekte kaldigindan dolayi cok cok samimi arkadasi Ballack ile kazan kaldirdigi milli takim inanilmaz önemli olmasi bir yana yasi geregi bu onun son büyük turnuvasi olacaktir eger ki kadroya cagrilirsa.. Schweinsteiger ve Ballack o bölgenin normal kosullar altinda iki degismez ismi olacakti ve fakat simdi hem Ballack hem de takimin lideri eksik.. Bana göre Frings son ceyrekte gösterdigi performans sonrasi Ballack-Schweinsteiger ikilisinin en önemli yedegi olarak milli takima alinmasi gerekir iken daha önceki olusan yedeklik konumunu kaldiramayan, sorun cikartan Fringsi Löw aday kadroya dahi cagirmadi.. Üstelik Simon Rolfes, Hitzslperger gibi zamaninda onu yedege iten oyunculardan dahi yoksun durumda kalan Alman Milli takimi icin ona bir sekilde güvenilmedi. Temelinde yatan daha cok ilkonbir oynamadigi zaman cikaracagi problemler oldugunu düsünüyorum yoksa Khedira'dan cok daha iyi bir secenek idi..

Simdi Schweinsteiger'e sert bir sekilde giriyor.. Zira biliyor ki o sakatlanirsa onu kadroya artik zorunluluktan dolayi Löw cagiracak.. Almanyanin o bölgede oynayacak fazla oyuncusu da kalmadi. Trochowski'ler filan kanatta is görür ama Defansif orta saha olarak bugün Schweinsteiger'in yaninda oynayacak oyuncu dahi belirsiz.. Khedira'nin disinda o bölgenin adami olanlar dahi cok fazla degil. Westermann ve Hummels, MehmetTopal gibi hem stoper hem de defansif orta saha mevkilerini kotarabiliyor. Öndeki üc hucum oyuncusunun 4-3-3 degil Löw'ün cok sevdigi 4-2-3-1 oynayacagini düsündügünüz vakit buraya Galatasaray-Bayern Münih gibi merkez/iki yönlü/oyun kurucu degil defansif yönü kuvvetli, öndeki üclüye yakin oynayancak oyuncu gerekiyor.. Schweinsteiger'in Ballack gibi organize edebilen yönünü de düsündügünüz zaman defansi güclü, süpürücü özelligi fazla olan stoperden devsirme bir secenegi de Löw deneyebilir.. Ama su kesin ki artik Frings kadroda.. kendisinin yapamadigini Boateng yapmistir.. Eger bu kosullar altinda dahi Frings'i Löw cagirmazsa takintili adam etiketini sonuna kadar haketmis olacaktir..

Yine de Frings'in milli takim iliskisini sorunlu buluyorum. Zamaninda oynatilmadigi icin dahi gecmisteki basarilarindan dolayi oynatilmak zorunda oldugunu belirtmesine de bu faulün arkasinda yatan düsünceye de isinamadim gitti..

3 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Sen yaziyi yazmadan ben bu iki olayi kafamda karsilastirmistim.Cünkü Bremen-Bayern finali öncesi,sonrasi hatta devre arasi bile konusuldu Balack-Boateng olayi.O olayi hem ZDF hem de dünden beri Kicker resimlerle,Videolarla tetikliyor.Ama Frings olayi es gecildi.Ben 2 olayda da o düsünülen Dünya Kupasi planlari oldugunu düsünmüyorum.Bir tarafta belli ki Almanya´da varoslarda yetismis belki de icinde cocukluktan yasanilan hor görülmeyi,yabanci damgasi yemeyi disa vuran Boateng ile,milli takima secilmemeyi gurur yapmis ve bunun acisini direk milli takimda oynayan bir arkadasindan cikaran Frings.Yani Boateng Almanlara olan düsmanligindan,Frings ise Milli takimda oynayan oyunculara duydugu kiskanclik,düsmanliktan yaptilar bu hareketleri bana göre.
Canimi en cok sikan da.Alman medyasinin bu olaylari karsilastirmaktan cekinmesi.Cünkü Boateng-Balack olayinin cekiciligi Frings-Schweinsteiger olayina oranlar daha cok!

Borges dedi ki...

Cikozi: Burada Boateng olayi büyütüldü. Facebook da boateng üzerine acilan nefret sayfalari milyona ulasiyor neredeyse. Schweinsteiger -Frings olayini ise ben herhangi bir yerde okumadim. Bu fotonun islenildigi yerde mevzu Ribery idi.. Ve daha cok kasti mi degil mi Boateng tartismalari sürüp gidiyordu..

Ben Frings'in milli takim askini bildigim icin pozisyonu bir daha bir daha izledim. Ayagindaki topu kaptirdigi esnada Scweinsteiger'e dalisi, Schweini'nin ona bakisi dikkatimi cekti, beklenmedik bir cift dalmaydi.. hic geregi yoktu. Boateng ise babasinin anlattigi gibi bundesligada ilk golünü attigi zaman Ballack'in ona gelip "bir gol attin diye kendini iyi futbolcu sanma" diyaloglarinin yasandigi günden kalma bir nefretin sonucu buraya kadar gelmsitir belki ama özür diledi adam üc kere.. Saha icerisinde de yaptigindan pismanlik duyuyor gibi bir hali vardi..

Velhasil bana Boateng masum gelir iken yaptigi faul cok acimasizca olup yillar yili final oynayip kupa kazanacagim hayaliyle tutusan ballackin son umiudunu da tüketir iken Frings'inki cok daha seytani.. Bu adam abartiyor milli olma hadisesini..

Osman dedi ki...

Facebook'taki anti Boateng gruplarina bak, kuruculari, ve üye tiplerin cogu, orta sinif, iyi aile cocugu, sarisin hedonist tipi gencler. Frings sempatik gelir, ama ayni sert oyunlu, ayni dövmeli Boateng kakadir.
11 Freunde'nin "Das Leben des Anderen" yazisi iyi oturmus.