25 Eylül 2010

Bayern München - Mainz.!




Gerçekten çok keyifli geçecektir bu maç..

Bayern München'in sorunları oldukça fazla. Contento ve Hamit de sakatlandı. Hamit'in durumu maç günü belirlenecek iken Contento'nun olmayacağı kesin. Braafheid,Pranjic ve Badstuber seçeneklerden bir kaçı sadece..

Van Gaal Tuchel'in rotasyonuna aldırmıyor zira o hali hazırda takım analizinde önceliği oyuncuların bireysel yeteneğine değil takımın sistemine ve oyun felsefesine veriyor. 'Biz Tuchel'in nasıl oynatacağını biliyoruz' diyor ve bununla kalmıyor biraz da meydan okur bir havası var.

Şöyle ki:

Bize karşı Alianz Arena'da henüz ofansif oynayan takım göremedik.. Mainz ilk maçlarında presli ve hücumu düşünüyordu ama yarınki maçta bu felsefesini devam ettirebilecek midir ? 2-0 kaybettiği maçı hatırlatınca da 'O zaman da kontraya yatmışlardı, orta çizgiyi dahi geçemediler' diyor.

Mainz 'octoberfest' nedeniyle maç günü Münih'e gelecek. Bunun pek çok nedeni var. Birincisi oteller dolu ve fiyatları iki değil üç kat daha pahalı ve ikincisi ise o gece sessiz olmayacaktır.. Bu iki nedenden dolayı böyle bir karar alan Mainz yönetimini ise Van Gaal şu şekilde eleştiriyor:

'Ben eğer Bayern München'i yenmek istiyorsam çok önceden hotel rezervasyonumu yaptırırdım. Octoberfest hep aynı zamanda gerçekleşir.. Ben hiçbir zaman maç günü yolculuk yaptırmadım oyunculara..'

Bild'in yukarıdaki onbirleri en azından Mainz adına bence çok doğru değil. Sol bekinde problem yaşayan Bayern'e karşı o 2o yaşındaki Marcel Riise'yi mutlaka ilkonbir başlatacaktır.. Tuchel genelde 4-2-3-1 sistemine karşı hep 4-3-2-1 ile çıkıyor. Üç defansif orta sahalı ve iki açık oyuncusu.. Holtby iki gol atsa da yedeğe çekilip Schürrle-Riise kenarlarıyla Bayern'e zor anlar yaşatabilir.. Aynı şekilde Bayern'in nasıl oyanacağı da belirsizleştiğinden asıl hamleler maç içerisinde gelecektir..

Van Gaal ne kadar kibirliyse Tuchel de o kadar kendisine güvenen ve fakat kendisinden bahsetmeyen bir hoca.. Sağlam bir çekişme olacaktır..

Bana gelecek olursak; Hamit de oynasa bu sefer Mainz taraftarıyım ben. Tuchel yensin ki futbol daha keyifli olsun. Yenmesini değil biz bu gibi takımların şansa ihtiyacı olmadan yenebilme ihtimallerini seviyoruz..

6 yorum:

hakancelep dedi ki...

Aslında Mainz puan kaybetsin ki Dortmund zirveye çıkabilsin yıllar sonra, özledik çünkü. Ama Mainz bu hafta kibirli Münihlilere kaybetmesin.

Batistuta35 dedi ki...

Bu arada o karhan bizim karhan mı ki? skor tahminim de maizn lehine 1-2:D

aksilaz dedi ki...

Bu güzel maçı bilgisayar ekranından takip edecek olmak üzücü ve düşündürücü.

Batistuta35 dedi ki...

Haha skoru bilmişim:D

admin dedi ki...

helal sana batistuta :)

R-J dedi ki...

Mainz is one of the sensations during this first part of season in the european football
Regards,
http://transfersaqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport transfers)