22 Eylül 2010

Bundesliga Çarşambası.!



Schalke'yi hayata döndürdü Huntelaar..

Magath 4-3-1-2 ile sahaya çıktı. Tam beş pozisyon değiştirmiş oldu. İlk defa ilkonbir başlayan Jurado'nun arkasına üç tane defansif orta saha koydu. Bugüne kadar 14 milyonluk oyuncunun ilk onbir başlamama nedeni defansif açıdan yeterli seviyeye ulaşamamasıdır. Elbette Farfan'ı da kötü olduğu için değil başka şansı olmadığı için yedek bırakmak durumunda kaldı. Buradan bakınca aslında Misimovic'i alıp Farfan'ı vermeliydi.. her açıdan uyum yakalanıyordu.. Bence büyük bir hata.. Tam bu transfer döneminde takımın kupa ve hazırlık karşılaşmalarındaki tüm golleri Farfan atınca kıymetlendi ama hem sisteminde yer yok hem de işi zor. İki forvet artı oyun kurucunun olduğu yerde Farfan mümkün değil..

Deac ve Kluge'yi de çekti kenara.. Lakin sağ bek problemi sürüyor.. Freiburg oldukça etkiliydi aslında..

Huntelaar her açıdan Magath'ı öyle bir rahatlattı ki.. Bundan sonra bir süre yenilmez derim ben Schalke.!



-Nuri.! Hocam pas güzel aldım ben onu, haberin olsun.. Eyw.

Arkaya selam bile çakarsın yani.. öyle oldu. Dortmund şu an ligin en iyisi. Leverkusen maçında yenilmiş olmaları bir şeyi değiştirmiyor çünkü aslında o maç içerisinde de oynayan takımdı.

Nuri Şahin tam bir maestro gibi yönetti. Her yerde yine o maç sonunda gündemde.! Özellikle Kehl'in -çok severim o başka- olmaması liderliği tam anlamıyla onun üzerine yıktı. Bender gibi genç bir defansif orta sahanın işçiliğinin gölgesinde hücuma daha aktif bir şekilde katılıyor. İlk goldeki pası güzel, diğerleri sıradan olsa da sahanın hemen herkesin söylediği gibi en iyisiydi...

Lig tarihinin en iyi başlangıcını yaptılar. 13 golle ligin en çok gol atan takımı iken yedikleri dört gol ile aynı şekilde en az gol yiyen üç takımından birisi. Daha ne olsun ?

Dortmund ve Nuri iyi yolda ama Klopp maç sonu şunu da eklemeyi ihmal etmedi.

' Biz onun Türkiye Milli takımına gidip sadece antrenman yapıp rejenerasyon çalışmasına katılmasından memnunuz. Maçın DVD'sini Hiddink isterse ona gönderebiliriz '..

Lafı koydu ve elbette bir de şunu dedi..

'Şimdi işte çok ama çok zor bir deplasmana gidiyoruz'.

Nereye ? Şuraya..



..son saniyede güldüler ki maçın başından beri hak eden taraf onlar idi. Gladbach feci dağıldi. Deplasmanda Leverkusen'e altı attılar ve sonrasında Frankfurt'tan dört yediler.. Stuttgart'dan yedi.. Şimdi de evinde St.Pauli'ye yenildiler. Garip ve sanırım biraz 'dengesiz' bir takım..

St.Pauli ise Asamoah oyuna girdikten sonra çoşuyor, iki oldu bu ve artık ilkonbiri hakediyor. Sakatlığı da geçmiştir.

Gladbach'ın ise artık Dante'si de yok. En az altı hafta diyorlar.. işleri zor ve St. Pauli bu hafta kendi evinde ligin en iyi takımına karşı oynayacak ve bu açıdan bu deplasman galibiyeti önemliydi.



Yine bir son dakika golü ve onun getirdiği galibiyet.. Skibbe kötü olmadığı iki maçta birisi ofsayt ve diğeri penaltıdan yediği goller sonraso altı puan kaybetti.. Leverkusen iyi değildi ve fakat o kadar çok sakatı var ki Frankfurt deplasmanda dahi olsa çok daha iyi olmak durumundaydı.. Kiessling ve Helmes yoktu.. Ballack keza.. Buna rağmen yeniyorsa son saniyede de olsa Skibbe'nin forma girmesi gerektiğinin bir göstergesidir.. Kredisi de çok fazla kalmadı.

Bu maç içerisinde Halil'in ne kadar bilinçli olduğunu bilmediğimiz bir şutu var ki gol olsaydı Roberto Carlos'un o golü hikaye kalırdı yanında.. O denli fantastik bir şeydi.



McClaren doğrusunu yaptı. Birden geçiş çok da doğru değil. Aykut Kocaman'ın da bunu düşünmesi gerek.. 4-2-3-1 ile 3 yenilgi alınca 4-4-2'ye döndü. Bu takım bunu beceriyor, bu şekilde oynayabiliyor.. Diego bu sisteme fazlasıyla alışık ve Grafite-Dzeko ikilisi keza..

İki maçta altı puan aldı. Değişim yine olsun ama biraz da zamanla..

Hamburg ise kaos içerisinde.. Orta sahasında problem var. Ze Roberto 36 yaşında.. Guerrero bu maçta yoktu ama o bölgenin oyuncusu değil.. Petric problemi keza.. İstikrar çok da yakın değil bu takıma.



Nürnberg ilk galibiyetini aldı ve Stuttgart evinde attığı yedi gole rağmen kendisine henüz gelebilmiş değil. Gol son dakikada geldi ve sevinç oldukça fazlaydı. Stuttgart ve Nürnberg haftalardır kötü oynayan iki takım. Nürnberg bu galibiyet ile çıkış yapar ama Stuttgart'ın işi zor. Beklentiyi karşılayamacaktır bu sene..

5 yorum:

moneywise dedi ki...

McClaren doğrusunu yaptı. Birden geçiş çok da doğru değil. Aykut Kocaman'ın da bunu düşünmesi gerek..

Pardon aykut ne gibi gecis yapti da biz kacirdik.Alex'i maymun etmek disinda.Ciddi olarak soruyorum ne gibi saha ici degisiklikleri gordunuz.

benden bu kadar dedi ki...

petric problemi nedir abi?

zarkufil dedi ki...

Stuttgart icin daha temkinli yazmani öneriyorum :) her türlü toparlariz. Bir de kiraya gönderdigimiz adamin bir asist ve bir golle oynamasi bize karsi...

Hakemler sence de cok kötü degil mi? Dün dortmund maci haric her macta bariz hatalar var, progrebnyak'in attigi gol neden iptal edildi anlayan var mi? 2 macta 2 ayri adamin kafasi yarildi:) kirmizi kart cikmadi...Schalke macinda Huntelaar'a dalan adam... sonrasinda benzer seyi bir daha yapti. 2.de anca görebildi kirmiziyi. Böyle adamlarin futbol oynamasini istemiyorum. Tamam burasi süper lig degil hakemleri konusmuyoruz :) Ama yine de cok kötülerdi bence.

Borges dedi ki...

moneywise: Biraz daha sabır. Bir şeyleri değiştiriyor ki kadro baya bi yenilendi. Zaman..

Bendenbukadar: Oynatılmadığı için problem çıkarıyor ve gitmek istediğini söylüyordu. Bu maç ilk11 başladı.

zarkufil: Yakında Stuttgart üzerine bir yazı yazılacak. garip bir klup kulturu var orada. Sürekli düşme potasından zirveye cıkıp yine bir sonraki sezon kötü olması gibi..

Hakemler yine de konuşmaya değmez:)

delorean dedi ki...

Nuri 3 asist yaptı yine müthiş oynadı.Böyle devam et Nuri.Milli takıma alınmasan da üzülme.Aurelio veya Selçuğu kesecek değilsin tabi ki ne haddine :) Klopp yine Hiddink'e laf atmış.Seviyorum bu adamı :)Abi bırak Kehl'i falan sevme sen.Bu kadar sakatlık olur mu ya.Sakatlığı en az 2 ay sürecekmiş.Ben ona 4 ay diyorum temiz. Zaten onsuz takım daha iyi oynuyor bence.Bender sırıtmıyor en azından.Geçmişine saygı duyularak takımda tutulan bir isim bence Kehl.Ama bu şekilde olmaz.