4 Ekim 2010

Hiddink Nuri Şahin'in Peşinde.!



Hep söylediğimi bir daha tekrar ediyorum. Eğer farklı bir sistem ile oynamazsanız Nuri Şahin ve Emre Belözoğlu arasında bir seçim yapmak durumunda kalırsınız. Bakın bugün Bayern karşısında takımın yıldızı muhteşem bir frikik çakmış Nuri Şahin değil onun yanındaki isim Sven Bender'dir. Van Gaal'in bence Dortmund'u en azından ilk yarıda çökerten hamlesinin bu kadar az zararla kapatılmasınn temelinde Bender'in inanılmaz mücadelesi yatar.. Nuri, milli takım aşkıyla dehşet mücadele verir oynar başka ama oynamazsa da Almanya karşısında ben çok büyük sorun olarak görmüyorum. Sizce ona bu değeri vermeyecek gibi mi duruyor Hiddink ? Onu izlediği diğer maç Nuri'nin kötü olduğu tek maç olması biraz şansızlık olsa da bugün artık herkes Nuri Şahin'in değerini biliyor ama şunu sormak gerekir:

Burada Bender değil de Emre olsaydı Dortmund yenebilir miydi ?

Emre, Türk milli takımı için -hatırlatırım Galatasaraylıyım- Nuri'den 'şu an için' daha iyi bir seçenektir. Siz farklı düşünebilirsiniz elbette ama Emre seçeneği de çok başka yorumlanmamalıdır. Hiddink Nuri'nin değerini bilmiyor değil, adam buraya kadar gelip izliyor. Bir kez olsun Fatih Terim'i göremedik biz burada..Ömer Toprak izleniyor, İlkay'ın mücadelesi veriliyor.. Taner Yalçın yerinde izleniyor.. Buradakilere hak ettiği değeri Hiddink yönetimi aldında veriliyor. Üstelik asarız, keseriz sen nasıl pazarlık yaparsın şeklinde değil.. Erman Toroğlunu görevlendirerek hiç değil..

SKY'a röportaj verdi ve Nuri'nin üzerine geleceği kurmayı düşündüğünü açıkladı. Sürekli geleceğin oyuncusu olarak dillendirdi. Bild'e verdiği demeç budur:

'Biz köklü değişim(devrim) içerisindeyiz ve Nuri Şahin bizim için çok çok önemlidir'.

Benim eleştirilerim onun maç kadrosunun dahi içerisine alınmaması üzerinedir. Olası bir Emre yorulması ya da sakatlığı esnasında dahi düşünülmemesi üzerine.. Aynı zamanda performansın klubünde olduğu gibi Milli takıma yansıması için diğer önemli detaylar da söz konusu. Bahsettik tekrar etmeyelim ama Dortmund'a kadar gelmiş Hiddink fotosu da bir postu hak eder..

3 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Katılıyorum. Hiddink de böyle düşünüyor ki, esas önemli olan budur.

Bugün kazanmak gerek. Belçika maçı günü, Kazakistan maçı günü, kazanmak gerekti. Bu sayede Almanya'ya ''beraberlik süper sonuç'' diyerek geliyoruz, çünkü başka hataları ekstra bir galibiyetle telafi etmememize şu an ihtiyaç yok.

O günlerde de Aurelio gerçeği vardı. O olmazsa Selçuk İnan ya da Mehmet Topal ve kesinlikle Nuri Şahin değildi. Bu, senin benim isteğim değil; bir gerçek. Hiddink en iyi kazanmayı bilir, biz de Hiddink'e dair bunu bilsek yeter.

Bugün kazanan takımda Aurelio-Emre var, iki yıl sonra Necip-Nuri-Ceyhun olabilir. Biz oynaması gerekenleri değil, Hiddink'ten sadece kazanmayı isteyeceğiz. Fazlasını yaparsak Hiddink'e haksızlık etmiş oluruz. Kazandıkça zaten takıma, ülke futboluna fazladan birtakım şeyler eklenecek, ekleyecektir.

mondo trasho dedi ki...

erdal keser mi o yanındaki? "nuri'yi keserse erdal keser" diye berbat bir espri yapasım geldi.

Borges dedi ki...

Noat Samisa: Belirttiğin gibi daha çok.. İki sol ayaklı orta saha da keza.. ya da benzer problemler var. Ben geleceğin iki değişmez ismi diyorum Necip ve Nuri için ama bugünün gerçeği ve hazır olan ismi Emre ve Aurelio'dur. Nuri yine de oynayabilir ve fakat ona göre farklı bir sistem olmalıdır ki önemli olan x oyuncunun oynaması değil takımın kazanmasıdır. Hiddink'ten beklenti de bu olmalıdır.

Mondo Trasho: Kötü espri ama güldük yine de;)