6 Ekim 2010

Van Gaal Resimleri.!



Van Gaal'in kitabı sonunda Cuma günü geliyor.. Haftaya bir şekilde alıp okuyacağız ve Bild şimdiden içerisinden resimleri ve bir kısmını okuyucularına sunuyor.. Tüm bu bilgilerden bağımsız tanıdığım Van Gaal'e bir geçmiş yazacak olsaydım böyle bir foto arardım sanırım. Babasını erken kaybetse de otoriter ve disiplinli bir ailenin içerisinde yetişmiş olduğu aslında her halinden bellidir.. Çocukları dahi Van Gaal'a 'siz' diye hitap ediyorsa varın gerisini siz düşünün..



9 kardeşin en küçüğüydüm diyor ve bunu özellikle 'kazanma hırsı' konusunda sıklıkla belirtir hep.. Benim tüm oyunlarımda rakibim çocukluğum boyunca benden çok daha iyi olan kardeşlerimdi. İsyan etmek yoktu ve bir şekilde kazanmanın yollarını aradım hep diyordu.. Şakadan dahi olsa karıma misal tenis oynarken yenilmem diyen bir adam bu.. Mutlu olması için ona bir sayı veririm ama bir seti kazanması için onu hak etmelidir diye bakan başka bir adam..



Bu karede biraz saflık var. Sanki o yılların verdiği baskı ortamından kısa süreliğine kurtulmuş olması bir yana ne yapacağını bilemeyen adamın aptal romantik filmlerin konusu olacak bir muhabbete girişmeden hemen önceki hali gibi.. 1973 yılında evleneceği karısıyla beraber..



Her resmi ve hikayeyi de anlamlandırabiliyorum.. 6 yaşında babası kalp krizi geçiriyor ve dört yıl boyunca 'kötü zamanlar' diye belirteceği hastalık dönemi başlıyor. Annesi yetiştiriyor..Pek çok fotoğraf karesini biraz olsun geçmişine yerleştirebildik ama



bunu anlamlandıramadık... Buradan çıkan adam bugünkü Van Gaal'ın dışında bir karakter olması gerekir ya da çok şey gizlenmiş. Şunu hatırlamakta fayda var:

..fotoğrafı çekilen nesne geri kalan herşeyin yok olmasının izidir sadece. neredeyse kusursuz bir cinayet"

Jean Baudrillard

2 yorum:

Pan Monroe dedi ki...

tam döneminin resmi işte be usta. özel bir anlamı olduğunu sanmıyorum. o yıllarda hala briyantinle gezeni, saçı sakalı koymayanı dövüyolardı zaten :)

Borges dedi ki...

Pan Monroe: özel bir anlamı olduğundan değil.. Diğer bütün kareleri ona yakıştırıyorum ama burada biraz zorluk çektim gibi;)

Amna sen de haklısın, o dönem sanırım bu resmi zorunlu kıldı herkese;)