9 Aralık 2010

Ribery-ler.!



Kuzeni.. Geçtiğimiz günlerde annesini kaybetmiş ve Ribery de gol sonrası ona giderek bir nevi teselli ediyor.. Güzel bir davranış. Sanırım halasının oğlu.

Ribery değişti de.

Şakacı oyuncular vardır, takımın eğlence kaynağı. Genelde bunlar Lider oyuncu olmazlar ama Arda Turan gibi istisnalar da mevcut elbette. Elber vardı, zilyon tane gol attı ama işte takımın lideri olamamıştır gibi.. Ribery ise şakacı kimliğinden uzaklaşıp kabuk değiştirdi ve bana göre bu takımın Van Bommel sonrası Lahm ile beraber lideridir. Schweinsteiger'den daha fazla lider karakterlidir..

Özellikle oyun içerisinde takımın hareketsiz kaldığı, çözüldüğü yerlerde isyan eden belki de tek oyuncusudur. Robben geçen sene çok formda olsa dahi final maçında Ribery olsaydı belki çok şey değişirdi zira kabullenemiyor bu adam o yenilgiyi ve dahası her takıma karşı bazen tek başına bir şeyler yapabileceğinin farkında olarak takımı kendisine getiriyor ya da potansiyelinin üzerinde bir verim almasını sağlıyor..

Böyle oyuncuların bu karaktere sahip olmasının Lahm ya da Van Vommel'dan farkı da var. Zira oyuna kattığı iki aksiyon hemen herkesi ateşlendiriyor, taraftarı da.. Bu yüzden bir takım kuracak olsam forvetin gerisindeki ön oyunculardan mutlaka bu lider karakterini özenle arardım..Misimovic de bu yüzden gönderildi diyeceksiniz ama hiçbir oyuncu geldiği yere yerleşmeden bu karaktere bürünemez..

Bu arada halaoğluna da de acaip benziyor haa..

5 yorum:

djemba dedi ki...

Biraz off-topic olacak ama,

Şakacı oyuncular vardır, takımın eğlence kaynağı. Genelde bunlar Lider oyuncu olmazlar ama Arda Turan gibi istisnalar da mevcut elbette.

yani Arda Turan'in gercekten takimin lideri olduguna inaniyor musun?

Borges dedi ki...

djemba: İyidir, kötüdür o tartışılır ki yetersizliklerini ben çok dile getirmişimdir zaten.. Ama bu takımın tartışmasız lideridir..

Koray Özdemir dedi ki...

Shaq bence esas şakacı-lider oyuncudur :))

s'ius dedi ki...

ribery.. her görüşümde içimde bir yerler cızz eder.. hergün kabuk üstüne kabuk ekliyor gerçekten.. halen hatırımda fenerbahçe-galatasaray türkiye kupasında ki soldan attığı o muhteşem depar var.. işte futbol bu! gerisi tıraş bence :)

Unknown dedi ki...

"Şakacı oyuncular vardır, takımın eğlence kaynağı. Genelde bunlar Lider oyuncu olmazlar ama Arda Turan gibi istisnalar da mevcut elbette"

bende buraya takildim.. Yahu bu adam daha bir kac sezon once takimin maskotu, nese kaynagi, taklitleriyle herkesi yaran adamken tuttular koluna kaptanlik bandi taktilar adam 180 derece donmeye calisti ama hala cogu Galatasarayli futbolcunun gozunde sakaci Arda'dir o adam.. Ciddiyet yakismiyor o adama cunku kisiligi o degil.. Lider karakteri cok farkli sey benim gozumde, tabi bu sadece benim gorusum. Lider dedigin adam Puyol'dur, Lampard'dir, Gerard'dir, Raul'dur, Hagi'dir benim icin, bu adamlar 18'inde neyse hala yani tarzda kalabilmis adamlardir. Arda biraz o kiyafetin icine sokuldu ama kiyafet hem agar hem bol geldi..