29 Mayıs 2011

Barça.!



Şampiyonlar Ligi finalini Mallorca'ya oynarken harcadığından daha fazla olmayan çaba ile elde eden tuhaf bir takımla karşı karşıyayız. Twitter'da da belirttiğim gibi artık bu takımı yorumlamak bizden sonraki neslin işidir. Sıfat kalmadı, kelimelerimiz tükendi..

Almanya'da da Türkiye'de de hep aynı başlık aynı yakıştırma. Farklı bir boyut, uzay futbolu..

Barça olmasaydı misal her şey yolunda gidecekti. Mourinho ile Real gelip kupayı alacak ve dahası biz daha çok futbol terimlerinden oluşan yazılar yazacaktık.. Oysa şimdi ? Manchester United'in mençistirlik hali mi kaldı ki olağan bir yazı yazalım. Hikaye hep aynı.. Rakip dünyanın en iyisi de olsa yüzde otuzluk topla oynama ki onun da yüzde doksanı kendi yarı sahasında kurallar gereği oyunu başlatmak, önde bir kaç pas yapmaktan ibaret..

Barça'nın oyununu bozan oldu bozmaya yaklaşan da.. Ve fakat hiçbir takım karşısında mahkum top oynayacak kadar çaresiz kalmadı. Yenilgiğinde dahi dünyanın en iyisi olduğu algılanıyordu. İnter ile oynanılacak Şampiyonlar ligi finali maçı öncesi Van Gaal Kazansak dahi Avrupa'nın en iyi ikinci takımı olacağız zira birincisi Barça' diyecek kadar ileri de gitmişti..

Barça bildiğin Maradona'dır.. Yüzyılda bir gelir böylesi ve bu yüz yıl biraz erken geldi.

Tebrikler..

1 yorum:

varol döken dedi ki...

hiddinkli chelsea:)