20 Ağustos 2011

Hemen Vazgeçme.!



Son on gündür çok zor günler geçirdim. Ölümden dönülen bir kaza bile önemsiz bir detay oldu yaşanılanlar içerisinde.. Bir şeylere inanmış bir şekilde yürürken olmayacak diyorsun bazen. Çok şey üst üste gelir ya hazır bırakacağın yerde sana bahane olur. Ama bazen bir şarkı bazen bir resim ve bazen bir hikaye güç verir insana. Dilerim ki şu hikayeler de hedefe giden yolda büyük engellerle karşılaşan insanlara biraz olsun güç verir..



Tek kollu "milli" futbolcu Robert Schlienz'in hikayesini 2008 yılının henüz daha başında blogda işlemiştik ve şimdi okumayan varsa şuraya alalım biz onu: Robert Schlienz.!



Karol Bielecki

Schilenz'e benzer bir hikayesi var.

Haziran 2010'da Polonya milli takımının Hırvatistan ile yaptığı Hentbol karşılaşmasında ağır bir yara aldı sol gözüne. Resimleri ve videoları internette vardır ama o görüntüyü buraya alamadım zira ben bakamıyorum. Operasyon geçirdi ve sol gözünü kaybetti.. Kariyerini de sonlandırdığını söyledi ilk etapta.. Çok değil bir kaç gün sonra bu kararından vazgeçti.

Peki sonra?

Operasyondan altı hafta sonra sahalara döndü. Gözleri için özel bir gözlük takıyor. İlk test maçında 30 dakika bu gözlükle mücadele etti ve daha oyuna girer girmez 1-0'ı kaydetti. Sonrasında çıktığı ilk maçında 11 sayı onun ellerinden geldi..


Oscar Pistorius

24 yaşında. Doğuştan bacakları yok. Bu şekilde dünyaya geldi. 400 metre sprinterleri arasında dünyanın en iyileri arasında..

Henüz daha yaşamın başında engelli olmasına rağmen spor aşkı galip geldi. O Atletizmden önce su topu,tenis ve Rugby oynayabilmeyi başardı. Rugby'de geçirdiği sakatlık onu atletizme yönlendirdi.2007'den bu yana 400 metre performansını sürekli geliştiriyor.19 Haziran'da 45,07 derecesiyle 2011 yılının dünyada en iyi 18.derecesini elde etti. Tek engeli bacakları değildi yarışmasına.. 2008'de Atletizm fedarasyonu (IAAF) protezlerle yarışmasını yasakladı. Spor mahkemesi CAS'a başvuran Pistorius bilimsel bir şekilde protezin yarışta ekstra bir avantaj sağlamadığını kanıtladı ve yarışmalara geri dönebildi.

Şimdi.. İki bacağı olmayan ve bu yetmezmiş gibi bu şekilde yarışmasına engel çıkartanlara karşı savaşarak koşmaya devam ediyor. Biz iki bacaklılar?


Jason Smyth


1987 doğumlu Kuzey İrlandalı atlet. Sprinter.. 2008 Pekin olimpiyatlarında hem 100 hem de 200 metrede rekor kırarak altına ulaştı. Görme özürlü.. Stargardt hastalığının izin verdiği ölçüde görüşü olsa da yüzde on olarak dillendirebiliriz bunu.



Bethany Hamilton

Ailesinden öğreniyor sörf yapmayı. Çok yetenekli ama bu 1990 doğumlu genç. 5 yaşında Quiksilver „Push-and-Ride“ yarışmasını kazanıyor. 8 yaşında „Rell Sunn Menehune“.. 1999 da 23. „Haleiwa Menehune yarışmasını da kazanıyor. Her sene bir yarışma kazanarak 13 yaşına geliyor ve işte her şey orada..

2003.. 31 Ekim sabah 7.30.. Denizde antrenman sırasında bir Köpekbalığının saldırısına uğruyor ve sol kolunun neredeyse tamamını kaybediyor. Sörfçü için bir kolun kaybedilmesi ne demektir? Denge?

Bethany eski formuna kavuşmuş durumda. 2005'te NSSA National Championships de bir numaraya yükseliyor. 2008 de dünya sıralamasında üç numara.. Çeşitli başarıları devam ediyor. zira o daha 21 yaşında.!

Operasyondan 3 hafta sonra antrenmanlarına başlıyor açık denizde.. 2007'de biyografisini ve yaşadıklarını yazıyor sonra filmleşiyor bu „Heart of a Soul Surfer" ismi altında.

Daha masa tenisçisi var.. Bisikletiçisi Yüzücüsü güreşçisi.. Bunlar da başka zamana kalsın ve siz efendim hemen vazgeçmeyin.. Aşılır her engel..

Hiç yorum yok: