25 Haziran 2012

1976-2012



Almanya, 2-0 geriden gelip son dakikada 2-2'yi yakalasa da uzatmalarda her iki takım da gol bulamadı. Bundan önceki finallerde olduğu gibi maçın tekrardan oynanılmasının önüne ise Almanya'nın UEFA'ya sunduğu penaltı teklifi bu maçtan bir gün önce kabul edildi. İlk üç penaltıyu her iki takım da gole çevirdi. Dördüncü penaltıda ise Çekler başarı sağlar iken büyük turnuvalarda ilk penaltıyı kaçıran isim ise bugün Bayern Münih'in başkanı Uli Höness oluyordu.. Beşinci penaltılarda ise tüm gözler Panenka'ya çevrilmişti. Eğer atarsa Çekoslavakya şampiyon olacaktı.. Henüz daha başından beşinci penaltı için ısrar eden Panenka artık onun ismiyle anılacak olan penaltıyı bu şekilde gole çevirdi..



Dün gece..

Maestro.. 2006'da da muazzam oynamış, turnuvaya damgasını vurmuştu. Sahadaki her oyuncunun gözleri onu araması, onun beyniyle yönetilmek istenilmesi inanılmaz bir karizma kattı ona dün gece.. Evet bu atış Panenka ile başladı ama Pirlo'nunki sanrım Panenka'dan daha kuul'du..

Helal..

2 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

italya maçlarının penaltılara doğru gideceği tahmin edersem eğer, bir daha bu atışı yapamaz. erken harcadı :)

xray dedi ki...

İspanya'nın dikine oynayıp topu kaptırma ihtimalini göze almadan geri pas yapıp top bizde kalsın aramızdamantığından sonra italya'nın Pirlo önderliğinden oynadığı futbol göze çok güzel geliyor.O yaşta böyle futbol oynamak, takımda kendini Balotelli ve Cassano gibi oyunculara bile kabul ettirebilmek yeteneğin çok ötesinde birşey.
Defans da birkaç pozisyonda Chiellini'nin yokluğu hissedildi.Aynı zamanda çok sempatik bir oyuncu ve dikkatimi çekti tam kavga çıkabilecek durumlarda sürekli rakibe gülmesi ortamı yumuşatıyor :)
İşin kötüsü yarı final de Almanya ile karşılaşmaları .Sanırım turnuvanın en sevilen iki takımı oldular ve keşke finalde karşılaşsaydılar :)