28 Haziran 2012

Finalin diğer adı: İtalya



İş, güç var ve şu hüzünlü günde kabaca toparlamak gerekirse;

Bu turnuvada İtalya, 2010'nun Almanya'sı gibiydi. Daha yıldız, daha sürpriz, daha güzeldi. Bir Almanya taraftarı olsam da futbol açısından değerlendirirsek Portekiz'in elenişine daha fazla üzüldüm zira onlar orada hak etmişti finali.. Burada ise hak eden kazandı.

Prandelli, meslektaşı Löw'ü mat etti. Ayrıntılarıyla bunlar ilerleyen zamanda blog-gazete v.s. yazılacaktır.

5 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Akşamki iyi İtalya performansı ve bir önceki günün kötü adlandırılan ispanya performansı kupayı ispanyaya daha çok yaklaştırmıştır. İspanyanın kupayı alma şansını artırmıştır ama alabilirmi hala maçın penaltılara gitme şansını yüksek görüyorum.

Del Piero dedi ki...

İspanya şanslı gerçekten. Almanlar geçseydi, finalde fena döverlerdi diye düşünüyorum. İtalya, Almanya'ya ters ama İspanya maçında şanslar eşit olacak. Umarım turnuvanın en sempatik takımı olan İtalya finalde İspanya'yı yener ve kupa Pirlo'nun ellerinde yükselir.Altın topu da Pirlo'ya versinler artık.

Berkay Tetik dedi ki...

Konu Dışı: Reus nasıl telaffuz ediliyor? :D

TRT spikeri marko roys diyor. FIFA 12'de spiker marko ros diyor. Orjinali nedir? :p

Borges dedi ki...

Roys doğrusu ama y'yi abartmamakta fayda var.

Hünkar Mutlu genelde bu konularda çalışkandır ve telefuzu oldukça iyi ama diğer TRT spikerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hele ki Leitner'e (doğrusu layttner) letner.. Wiese'ye (Doğrusu Wiize) Wayze diyen var ki.. oy anam oy..

Celal Abbas dedi ki...

reusdan hatırladım ,ispanya maçında bildiğimiz Xavi ye hernandez deyip durdu spiker. ilk tepkim hernandez kim ya oldu. Tamam soyadlar söyleniyor ama tüm dünyada ve ülkemizde xavi derken ne gerek var eski köye yeni adet. Ülkemizde Xavi mi kabul görmüş Xavi de. çok gıcık oldum bu duruma.