17 Ocak 2008

Bundesliga Seyircisi



Günden güne bir artis söz konusu. Sezon basi satilan kombineler sonucu 2005'deki rekor kirildi. Bunun ana nedenleri arasinda basta Bayern München olmak üzere takimlarin yaptiklari transferler ve ayni zamanda Dunya Kupasinin etkisinin devam etmesi olarak gösteriliyor. 18 klup sezon basi 377 361 kombine satmis. Bu rakam 2005'de 372 535 idi. Elbette klup bazinda ele aldiginizda yillardir rekoru kimseye kaptirmayan Dortmund takimi geliyor sattigi 50 bin kombine ile..

Bundesligaya bu sezon cikan Karlsruhe takimi da bu saldiridan payini almis durumda. 18 400 kombine satisi ile toplamda 9.sirada yer alir iken kendi klup tarihi rekorunu kiriyordu.

Siralamaya baktiginiz vakit ikinci sirada Bayern München yerine 49 935 ile Schalke'nin yer aldigini görüyoruz. Schalke-Dortmund derbisi de seyredilmeye deger bu ülkenin en önemli derbileri arasinda yer aldigini da belirtelim, siz varin düsünün derbinin atmosferini.. 37 bin kombine ile ücüncü sirada olan Bayern takimina herkes mutesekkir bir baska acidan.. Yaptigi transferler ile tek basina Ligin degerini yükseltmesi ve kombinelerin toplamda artisinda cok ciddi katki sagladigi icin.. 33 bin kombine ile bunlari Hamburg takip ederken 26 600 ile arkadan gelen Frankfurt besinci sirada.. Gecen senenin sampiyonu Stutgart 25 bin kombine ile arkadan altinciliga oturuyor.. Gönlümün sampiyonu Bremen ile Nürnberg takimlari da ayni sayida kalip 7. ve 8. sirayi paylastilar..


Karlsruhe: 18 400

Bayer Leverkusen: 16 000

Hannover 96 : 15 300

Hertha BSC: 13 500

Duisburg : 12 200

Armina Bielefeld: 12 000

Berlin takimi öncesinde 16 600 idi. Seyirci konusunda düsüs yasayan tek takim budur. Wolfsburg yeni sefi -teknik e sportif direktörü- Felix Magath ile her alanda atilim icerisinde. 2006 da sattiklari 7 bin kombineyi 9500'e cikmasinda rolü büyük.

Bochum: 6500

Energie Cottbus: 5000

Hansa Rostock: 3500

3 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Hertha SportFive ile 25 milyon avro değerinde yeni bir sözleşme imzaladı.

Bunun bir kısmını transfer için kullanacaklarına şüphe yok.

Stadları da Dünya Kupası için epey yenilendi ama bir futbol stadı olmadığı için tabi ki Westfalen seviyesine çıkamazlar ama 9500 den fazla kombine satabileceklerini düşünüyorum seneye.

İyi bir Hertha ile Bundesliga daha keyifli olur.

Hamis: Bana dedin kelime doğrulama kastırıyor diye sen de koymuşsun Borges. Bu ne yaman çelişkidir :)

Alper Öcal dedi ki...

9500 değil 13500 olacak düzeltiyorum.

Borges dedi ki...

kaldirmistim ben aslinda ama ayarlar sifirlandi ya da benzer bir sorun oldu sanirim.. velakin ne desem bos; celiski yaman mi yaman;)

Evet iyi bir antlasma yaptilar ve raffael'ün üzerine transfer de gerceklesti velakin asil sorun ya da sorun sadece o degil. bir arastirma yapmistim burada, sehirlerin iste alti önemli alanda ekonmik durumu nedir diye.. Basi Munchen,Frankfurt,Stutgart üclüsü cekiyor.. Her bakimdan süper durumdalar.. Arastirma 50 sehri kapsiyordu, düsünün ki almanyanin baskenti ellinci sirada. Borclari cok, insanlarinin da halkinin da maddi durumu diger sehirlere göre baya bi kötü. son zamanda borclarini alman devleti üzerine alsin gibi tartismalar da var. Yani demem odur ki bu da önemli bir etkendir. Kombine bir baska acidan tam gercegi yansitmiyor, misal Bremen 25 binde durdurdu..

Transferlere deginecegim saglam bir vaktim buldugumda, cok iyi ve güzel transferler var devre arasi . keyfli hale geliyor, dünya kupasi ve Bayern tetikledi klupleri..