24 Ocak 2008

Podolski Tartismasi




Tartisma fena degil, üzerinde durmak gerek.

Podolski nedendir bilinmez Alman milli takiminda muhtesem oynuyor. oynadigi mac ve attigi gole baktiginiz zaman tüm zamanlarin rekorunu kiracak gibi. Velakin Bayern München icin durum farkli. Elinde iki iyi forvet var. Luca Toni ve Miroslav Klose. Simdi sorun sudur. Podolski, sene sonunda baslayacak olan Avrupa Sampiyonasina hazirlanmasi icin daha cok mac oynayabilecegi herhangi bir klübe transfer olmasi. Bu hem Podolski icin hem de Alman milli takim icin iyi bir gelisme olurdu muhtemelen.. Diger yandan Hitzfeld bu benim sorunum degil ve benim Podolskiye ihtiyacim var diyor.. Her iki forvet de cabuk sakatlanabilen, kirilgan bir yapiya sahip. Arkasinda Sclaudraff ve Podolski var. Hoeness futbolcu ve milli takim adina oyuncuyu bir baska klube kiralayabielceginden bahsediyordu velakin Hitzfeld "benim sorunum degil, benim ona ihtiyacim var" ile kestirip atti. Löw, teknik adama hak verir iken Beckenbauer de onun icin en iyi gelisimin Bayernde olacagindan bahsediyor.. bir baska acidan Bayern München ile diger klupler arasindaki farkin buyuklugu burada ortaya cikiyor. Almanya gibi dünya futbolunda söz sahibi olan milli takimin en önemli oyuncusu Bayern gibi bir klupte ancak yedek olabiliyor iken klise "Bayern - Almanya" kavgasinin spordaki tezahürü ortaya cikiyor. Bayern eyaleti ve bayernliler sakadan da olsa Almanyadan ayrilmayi dahi düsünüyorlar hayallerinde. Sadece spor alaninda degil hemen her alanda Almanyanin en iyisi. Ekonomik,sportif vesaire.. Bu yüzden pek sevilmezler ve aksine kendileri de yine kendilerini cok severler, ayri tutarlar, basariliyiz, iyiyiz, güzeliz digerleri ile aramizda fark var derler.. velakin farkin oldugu gercegi de rahatsiz ediyor her bakimdan..

Simdi Podolski Bayern Munchen takiminda kalirsa; Iki ya da üc mac ilkonbir baslar, diger maclarda yuksek ihtimal yatar ve milli takimin Klose ile beraber en buyuk kozu turnuvaya mac oynamadan gelmis olur ki bu nereden baksaniz Almanya icin buyuk bir handikap. Bunun yaninda baska bir takima kiralik olarak giderse olasi Klose-Toni sakatliginda -ki bazen ikisi birden sakatlanir bunlarin- Schlaufraff'a teslim edilecek takimin forveti. Ki bu adam son Düsseldorf macinda iki gol atmis, güzel bir adamdir ama yine de Sampiyonluk arti uefa kupasi tehlikeye girecektir..

Klup ya da Milli Takim ?

Hitzfeld olsam göndermezdim, Beckenbauer olsam aynen bu sekilde "politik" bir cevap verirdim. Onun icin en iyi gelisim bu takimdadir diyerek hem Milli takimi önemsedigimi gösterir ayni zamanda da Bayern Munche nin zararina bir söylem ve edimde bulunmazdim. Löw olsaydim kesinlikle hak verirdim Bayern gibi bir klup ile tartisma ortami yaratip su muhtesem konumumu bozmazdim. Hoeness da keza yillardir "bayern bayern" diye soylenip bayernlilerin disinda sevilmeyen adam imajini düzeltmek adina " Podolskiyi baska bir klube kiralariz oyuncu ve milli takim icin " derdim, boyle bir sey olmayacaginin bilincinde...

Bir baska soru da aslinda sudur.. Milli takim üzerine tartismalar hep ayni dogrultuda. Düne kadar Lehmann'a klup araniyordu, simdi Podolskiye.. Yahu kardesim sizin ilkonbir oyunculariniz neden klup takimlarinda hep yedek olur ? Son dönem Almanyanin toplamda olusan basarisizligi siklikla konu olur ve sorun sudur ki: Yildizi yoktur, en iyisi iste Ballack.. Lideri yoktur. ve bence herkes tarafindan kabul edilen "oyunculari" yok.. bu da ayni kapiya cikiyor.. "Yildiz, Lider, Dünya capinda oyuncu" eksikligi..

Hiç yorum yok: