26 Ocak 2008

Sabri'nin takimdan uzaklastirilmasi



Hemen herkes Sabri'nin kendisini gelistiremediginden bahsediyor hakli olarak.. Yetenek olarak belirli bir potansiyeli olmasina ragmen bir türlü gelisim gösteremedi ve citayi yükseltemedi- Isin bu noktasi bana göre yasanilan son olayin "ayrintisi". Su haliyle su orta sahada gayet rahat oynar.. Ciddi bir analiz sonrasi Baris Özbek ile cok muhim farklar olmadigi görülecektir.. Mesele yetenegi ya da yeteneksizligi degil, Kosarak, azmi ile bunu kapatabiliyordu belki velakin neyine güvenip de sorun cikartiyor, bunu anlamiyorum iste...

Sakatlanasiya kadar olan bölümde güzel oynamis, milli takima yükselmis. Velakin o dönem güzel futbolun baslica mimarlari Ayhan,Linderoth,Lincoln ve Song.. Sonrasinda Sabri,Baris gelir belki. Aman aman degildi, ortanin biraz üstü, bu da zaten onun futbolculugunun zirvesi.

Simdi.. Cikarken sorun cikartiyor,girerken sorun yasatiyor, demecleri ayni sekilde. Helsinborg faciasinin bas sorumlusu olmasi yetmiyormus gibi devre arasina iki dakika kala cikartildigi icin isyan edip basinin takimin üzerine gelmesine neden oluyor.. Iki yanlis pasi ile iki gole neden oldugu icin üzülecegine, ücüncü bir gole neden olmasin diye cikartilmasina sinirleniyor, Galatasaray benim icin bitti diyor, ediyor ve susmuyor.. Insan durup bir düsünür, aslinda o yetenekte onlarca insan var Anadolu kluplerinde.. Sabri bunlardan farkli olarak Galatasaray alt yapisindan geldigi icin Para,Milli Takim, Galatasaray gibi bir klubun kaptanligi, anne babasinin sevinci, gururu gibi karsiligini vermedigi halde pek cok güzellige sahip olmus.. Karsiligini de aman aman verdigini kimse soyleyemez, oturup futbolunu oynasa yine de su haliyle gündeminde olacak ülkenin, kaptani olacak Galatasaray'in, oyuncusu olacakti Milli takimin ve ayni zamanda maddi sikinti nedir bilmeyecekti belki de yasaminda..

Sabri o kadar da yeteneksiz degildir, katilmiyorum buna. Gerekli azmi gösterip cocukluk yapmasa, takimi karistirmasa, agresif olmasa, abuk subuk demecler vermese orta sahanin vazgecilmezi olabilirdi. Okan,Emre arasi gibi duruyordu. Lincoln'un arkasinda Ayhan,Baris ve Linderoth ile beraber muhtesem bir Orta sahanin guzel bir parcasi olabilirdi, olmadi..

Tek basina bilmem kac milyon taraftari olan klubu karistirmaya yelteniyor , ama hangi hakla ve neyine güvenerek ? Ve ben oyundan alindigi zaman soruyordum, bunun bir cezasi yok mudur diye ? Her insanoglu istedigi vakit ayni artisligi yapabilecek midir diye ?

Hakettigini aliyor bugün.. Belirli bir olgunluga erisecektir bu takim, velakin Feldkamp'in ona ömrü yeter mi bilinmez.. Laubalilik yapanlar, takimi durduk yere karistirici demecler verip absürd hareketler yapangiller uzaklastiriliyor..

Ve ben buna hic üzülmüyorum..

Hiç yorum yok: